Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα τεστ κορωνοϊού στην Κ. Αχαΐα την Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο ελέγχου και επιδημιολογικής επιτήρησης της Πανδημίας COVID-19, κατόπιν πρόσκλησης του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας και της 6ης ΥΠΕ και με τη συνεργασία και τεχνική επίβλεψη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας (ΕΟΔΥ) με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα βρίσκεται στην Κάτω Αχαΐα την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 10 π.μ.

Σε δύο πλατείες, Δύμης και Δημοκρατίας (Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη») κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα προβούν σε λήψη δειγμάτων μοριακού ελέγχου από πολίτες χωρίς συμπτώματα που επιθυμούν να ελεγχθούν για τη νόσο.

Η δράση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στις υγειονομικές αρχές να καθορίσουν το επιδημικό φορτίο στην περιοχή μας και θα συμβάλει στον περιορισμό της νόσου.

Απαραίτητη η χρήση μάσκας. Θα τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του ελέγχου.
Δηλώσεις συμμετοχής για τους πολίτες καθημερινά, πρωινές ώρες, στο τηλέφωνο 2693025000.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εξυπηρέτηση σε πραγματικό χρόνο-Στο πρόγραμμα «my KEP live» εντάχθηκαν Καλάβρυτα και Ναυπακτία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης των πολιτών από τα ΚΕΠ, με (myKEPlive) εντάχθηκαν και οι Δήμοι Καλαβρύτων και Ναυπακτίας.

Tο my KEP live είναι η νέα πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένου αιτήματός τους, μέσω τηλεδιάσκεψης / βιντεοκλήσης, με ραντεβού, από υπαλλήλους των ΚΕΠ για πολίτες και επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, ο πολίτης μπορεί να αιτηθεί ραντεβού σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που υπάρχει διαθεσιμότητα, για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένου αιτήματός του, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Το myKEPlive περιλαμβάνει υπηρεσίες στις κάτωθι θεματικές ενότητες:
1. Διοικητική πληροφόρηση και διεκπεραίωση αιτήσεων
2. Υπηρεσίες για επιχειρήσεις του Δήμου Καλαβρύτων
3. Εξυπηρέτηση δημοτών με αναπηρία
4. Εξυπηρέτηση από το Δήμο Καλαβρύτων για κάθε είδους υπηρεσίες που κανονικά παρέχονται με αυτοπρόσωπη παρουσία (αιτήσεις, βεβαιώσεις, δικαιολογητικά κτλ.).
Προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη νέα αυτή υπηρεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται στην εφαρμογή myKEPlive είτε από το gov.gr, είτε από το gsis.gr.

Τα βήματα είναι απλά:
1. Είσοδος στο gov.gr
2. Επιλογή «Πολίτης και καθημερινότητα»
3. Επιλογή «Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών»
4. «Εξυπηρέτηση με τηλεδιάσκεψη από Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)»
Στόχος του myKEPlive είναι η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και η παροχή διοικητικής πληροφόρησης στους δημότες, χωρίς τη φυσική μετάβαση των δημοτών στα ΚΕΠ. Με την ψηφιακή πλατφόρμα αναβαθμίζεται και βελτιώνεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών, με στόχο τη διαφάνεια και τη διευκόλυνση τους.

Όσον αφορά στα Καλάβρυτα για περαιτέρω πληροφορίες, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2692360502 & 2692360506 & 2692032755.

Αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης δήλωσε σχετικά: «Ως Δήμος εργαζόμαστε ώστε σταδιακά να διευρύνουμε τις ψηφιακές δυνατότητές μας. Σε συνέχεια των 10 ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχουμε στους δημότες μέσω του eservices.nafpaktos.gr, εντασσόμαστε στην πλατφόρμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης myKEPlive με σκοπό την εξυπηρέτηση μέσω βιντεοκλήσης από το εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας.

Ήδη προγραμματίζουμε το επόμενο ψηφιακό μας βήμα, για το οποίο θα υπάρξουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις. Με το αρμόδιο Τμήμα Προγραμματισμού καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η δύσκολη αυτή περίοδος της πανδημίας να λειτουργήσει ως αφορμή για την επίσπευση της ψηφιακής μας μετάβασης. Πρωταρχικοί στόχοι παραμένουν η ασφάλεια των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων, η απρόσκοπτη λειτουργία των Υπηρεσιών μας και η διαφάνεια».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έλεγχοι σε Νότιο Πάρκο, Μαρίνα και άλλα σημεία για την τήρηση των μέτρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Τρίτης οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο αλλά και σε διάφορα σημεία της Πάτρας για την επιτήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Νότιο Πάρκο, Ρήγα Φεραίου, Μαρίνα ήταν το επίκεντρο των ελέγχων με τους συμπολίτες μας στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους, να φορούν μάσκες και να έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα η σμς για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Ο υποσιτισμένος ηλικιωμένος και ο ρόλος της συζύγου του

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ σε χωριό της ορεινής Αχαΐας. Άνδρας βρέθηκε υποσιτισμένος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Η κλειστή κοινωνία του χωριού βοά πως υπεύθυνη για την όλη κατάσταση είναι η γυναίκα του, στα χέρια της οποίας σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες περνούσε τα πάνδεινα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα