Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους – Κοντά στο lockdown η Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συζητούνται νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού με επίκεντρο την Αττική.

Στην κυβέρνηση προβληματίζονται μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, στην Αττική και κάποιοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό ακόμη και το lockdown. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει η σκέψη για lockdown στην Αττική, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ολα θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα των επόμενων ημερών.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι τα νοσοκομεία της Αθήνας – όπως και όλης της χώρας – δέχονται πίεση λόγω της αύξησης των διασωληνωμένων και το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η δημόσια υγείας. Μάλιστα, αυτό που εξετάζεται πολύ έντονα και είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί άμεσα είναι η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού. Ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού με ταξίδια από και προς τις κόκκινες περιοχές είναι μεγάλος και προκειμένου να αποφευχθεί, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να τις απαγορεύσει πριν το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: Ethnos.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement