Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Αθλητισμός

Αργοπεθαίνει το ερασιτεχνικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου μιλούν στη «Γ» για τη διακοπή των πρωταθλημάτων κάνοντας λόγο για ημίμετρα

Όταν μιλάμε για πανδημία το ποδόσφαιρο σίγουρα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο η «Γ» πήρε την άποψη ανθρώπων του ποδοσφαίρου για τη νέα διακοπή τόσο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όσο και στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Όλοι αρχικά ανέφεραν ότι η υγεία προηγείται, όμως μιλούν και για μέτρα που δεν είναι αποδοτικά. Επίσης διερωτώνται για ποιο λόγο συνεχίζονται οι προπονήσεις από την στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση αφού το πρόβλημα τις μετάδοσης του ιού θα παραμένει.

Όσον αφορά το αν καταφέρουν οι ομάδες να επιστρέψουν δυνατές μετά από αυτή τη νέα διακοπή πιστεύουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο αφού αυτή την χρονική στιγμή όλοι οι ποδοσφαιριστές είχαν αρχίσει να βρίσκουν τον ρυθμό τους.

Πάμε όμως να δούμε τι ακριβώς ανέφεραν έξι ποδοσφαιριστές για τη διακοπή και για το αν οι ομάδες θα μπορέσουν να επιστρέψουν δυνατές.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΒΑΡΗΣ

Ο πρόεδρος του Διαγόρα Βραχνεΐκων, Χρήστος Λούβαρης, δήλωσε: «Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των πολιτών αλλά δεν μπορεί να παίρνουν ημίμετρα εις βάρος κάποιων επαγγελματιών ή ομάδων.

Σταματώντας το ποδόσφαιρο οικονομικά πλήττονται οι ομάδες και όλα τα παιδιά αφού δεν θα είναι στα γήπεδα και θα μαζευτούν σε πλατείες, καφετέριες, μπαρ και σε χώρους που η μετάδοση του ιού είναι πιο εύκολη. Αυτά είναι κατά την γνώμη μου ελλιπή μέτρα.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και θα περιμένουμε την απόφαση της ΕΠΟ πότε θα ξεκινήσουμε πάλι.

Αυτό όμως που σαν Διαγόρας προτείναμε στην ΕΠΟ είναι να διεξαχθούν οι ανακληθέντες αγώνες έτσι ώστε όταν με το καλό ξαναξεκινήσουμε να υπάρξει ισότητα και να έχουμε όλοι τα ίδια παιχνίδια».

 

ΣΠΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο προπονητής του Αστέρα Τσουκαλεΐκων Σπύρος Αθανασόπουλος τόνισε: «Θεωρώ πως από την στιγμή που διακόπτουν τους αγώνες θα έπρεπε να διακοπούν κι οι προπονήσεις διότι και εκεί υπάρχει ο κίνδυνος και δεν νομίζω ότι στο θέμα υγείας υπάρχει κόκκινη και κιτρίνη ζώνη. Εμείς στον Αστέρα Τσουκαλεΐκων διακόψαμε και τις προπονήσεις μας.

Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και δυστυχώς καμία ομάδα δεν μπορεί να την διαχειριστεί όπως πρέπει διότι απαιτούνται χρήματα για να γίνουν τα τεστ, χρήματα τα όποια δεν είναι δυνατόν να δίνονται κάθε εβδομάδα από ερασιτεχνικές ομάδες διότι τα φέρνουν δύσκολα περά. Καθημερινά ακούμε στις ομάδες να βγαίνουν κρούσματα, οπότε ορθώς διακόπηκε…

Η ζημιά για τις ομάδες είναι δεδομένη από την στιγμή που έχουν χαλάσει κάποια χρήματα από το καλοκαίρι και βλέπουν να πηγαίνουν όλα στράφι. Υπάρχει μια κοροϊδία γενικότερα πιστεύω. Το ποδόσφαιρό μας δυστυχώς αργοπεθαίνει και σε λίγο καιρό δεν θα ασχολείται κανείς, θα είναι μια ωραία ανάμνηση.

Η Γ.Γ.Α. έβαλε το καλοκαίρι σε μια διαδικασία τις ομάδες με σκοπό να τους διαθέσει κάποια χρήματα τα οποία δυστυχώς αγνοούνται. Αυτό και μόνο λέγεται κοροϊδία, κρίμα για όλους μας και τον αγώνα που δίνουμε για το ποδόσφαιρο που αγαπάμε».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

Ο προπονητής της Αρόης Γιάννης Δρακοπαναγιωτάκης ανέφερε: «Για εμένα η διακοπή ήταν αναμενόμενη μιας και τα κρούσματα ημέρα με την ημέρα ανεβαίνουν και ο κίνδυνος πια είναι πολύ μεγάλος. Βέβαια στην Αχαΐα προς το παρόν δεν έχουμε έντονο πρόβλημα και για αυτό θα έπρεπε να μην διακοπεί το πρωτάθλημα. Η εξήγηση που δίνω εγώ είναι ότι βλέπουν έξαρση της πανδημίας και για αυτό διέκοψαν την αγωνιστική δράση.

Επιπλέον η προσέλευση φιλάθλων χωρίς να τηρούνται τα κατάλληλα μέτρα, στα ματς του ερασιτεχνικού. Μιλάω σε πανελλήνια έκβαση, ίσως θορύβησε τους αρμόδιους και μέτρησε πολύ στο σκεπτικό τους για λουκέτο στο ερασιτεχνικό. Δεν ξέρω πότε θα επανέλθουμε στην δράση.

Αλλά για την ομάδα μου θα είναι δύσκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση μόνο από προπονήσεις, μιας και δεν θα υπάρχει το κίνητρο του αγώνα και συνάμα κάποια παιδιά που έχουμε στο ρόστερ και είναι φοιτητές θα γυρίσουν προσωρινά στα σπίτια τους. Και αυτή την χρονική στιγμή είναι αβέβαιο πότε θα παίξουμε πάλι».

 

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο προπονητής του Αχαιού Σαραβαλίου δήλωσε: «Το σημαντικότερο πράγμα είναι η υγεία όλων μας, η απόφαση είναι σεβαστή με κάποιους ενδοιασμούς. Για ποιο λόγο μια ομάδα να κάνει προπόνηση από την στιγμή που δεν αγωνίζεται.

Αυτά είναι ημίμετρα γιατί τώρα είμαστε σε κίτρινο επίπεδο και το πιθανότερο σε δέκα μέρες να είμαστε σε κόκκινο, οπότε πρέπει να βρεθεί μια λύση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε πλέον με τον κορωνοϊό γιατί από ό,τι φαίνεται δεν είναι κάτι περαστικό».

 

 ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο παράγοντας της Δόξας Νιφορεΐκων Ηρακλής Πετρόπουλος ανέφερε: «Θεωρώ ότι η διακοπή θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις ομάδες γιατί είναι μια περίοδος που οι ποδοσφαιριστές αρχίζουν να βρίσκουν ρυθμό και ξαφνικά σταματούν τα παιχνίδια.

Νομίζω ότι από τη στιγμή που είμαστε σε κίτρινο επίπεδο θα έπρεπε να συνεχιστούν οι αγώνες. Τις επιπτώσεις αυτής της διακοπής θα τις δούμε με την επανέναρξη. Ελπίζω να είναι πολύ προσωρινό το μέτρο και να αρχίσουν πάλι τα παιχνίδια σύντομα».

 

ΧΑΡΗΣ ΡΑΝΤΟΣ

Ο προπονητής του Αετού Πατρών, Χάρης Ράντος τόνισε: «Γενικά από την αρχή της ιστορίας με τον κορωνοϊό ζούμε μια κατάσταση αβεβαιότητας. Πλέον έχει φύγει ο φόβος και τη θέση του έχει πάρει ο προβληματισμός. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε μέτρα ανάλογα του περασμένου Μαρτίου και είναι θέμα ημερών να σταματήσουν και οι προπονήσεις.

Πιστεύω όμως πως τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Πιστεύω πως θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα για να υπολείπονται λιγότερες αγωνιστικές.

Γνωρίζαμε ότι αυτή την περίοδο θα υπάρχει αποσταθεροποίηση οπότε θα έπρεπε να έχουμε παίξει τουλάχιστον 10 αγωνιστικές πρωταθλήματος και 3 φάσεις κυπέλλου. Όσον αφορά τον Αετό θα είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσουν και πάλι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις καθώς είμαστε μια ομάδα νεανική που στηρίζεται στην ομοιογένεια, στοιχεία που δε χάνονται από τη μια μέρα στην άλλη».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΜΠΟΥΖΑΣ

Ο προπονητής των Ακαδημιών του Δαβουρλή Κ92 ανέφερε: «Η κοινωνία τα σωματεία και οι αθλητές παρά τις τόσες και επίμονες αντιδράσεις μέσα σε όλους αυτούς τους δύσκολους μήνες, στο μεγαλύτερο, τουλάχιστον, βαθμό είχε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, κάποιοι αναγκάστηκαν λόγω της επιβολής προστίμου να συμμορφωθούν κάποιοι άλλοι πιστεύοντας στην ύπαρξη της πανδημίας ήθελαν να διασφαλίσουν τη σωματική τους ακεραιότητα και κάποιοι άλλοι θεωρούν πως η ελευθερία είναι η θέληση να είναι κανείς υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του.

Όμως τα μέτρα στα μέτρα και οι ανακοινώσεις στις ανακοινώσεις έχουν γκρεμίσει δυστυχώς όλο το οικοδόμημα που λέγεται ερασιτεχνικός αθλητισμός. Οι αθλητές προσπαθούν μάταια από τον Φεβρουάριο του 2020 να βρουν μια ισορροπία και να αποκτήσουν έναν αγωνιστικό ρυθμό . Τα σωμάτια προσπαθούν απεγνωσμένα να επαναφέρουν τους αθλητές στην ενεργό δράση.

Οι προπονητές φτιάχνουν και ξανά φτιάχνουν απ την αρχή προγραμματισμό στον προγραμματισμό χωρίς να γνωρίζουν πότε θα αρχίσουν οι αγώνες πότε θα σταματήσουν ,εάν σταματήσουν ,το εάν θα κάνουν η όχι προπόνηση σήμερα ή αύριο . Όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού . Η ζημιά είναι μεγάλη στον αθλητισμό και σε όλη την κοινωνία μας γενικότερα .

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και τον χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ . Εύχομαι άμεσα αγωνιστικούς χαιρετισμούς με χειραψίες κανονικές».

 

 

Αθλητισμός

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας(25/11)

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας στις 13 Δεκεμβρίου με Κολοσσό Ρόδου για την 7η αγωνιστική

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής  της basketleague και η ομάδα του Προμηθέα ορίστηκε να αγωνιστεί εντός έδρας την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 17.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΕΡΤ Flix.

Το παιχνίδι αυτό έρχεται για να ολοκληρώσει ένα καυτό για την Πατρινή ομάδα που θα δώσει 4 ματς σε 8 μέρες και τα 3 από αυτά εκτός Πάτρών.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ποδόσφαιρο

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.  Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, για ορισμένους ο μεγαλύτερος, πέθανε την Τετάρτη (25/11) σε ηλικία 60 ετών, ύστερα από ανακοπή.

Οπως αναφέρεται, ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών υπέστη καρδιακό επεισόδιο και τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα έσπευσαν στο σπίτι όπου διέμενε στην περιοχή Τίγκρε, μετά την επέμβαση που έκανε πρόσφατα στο κεφάλι, λίγες μέρες μετά τα 60α του γενέθλια.

Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη από διάφορα προβλήματα υγείας και καταχρήσεις και φαίνεται πως ο οργανισμός του δεν άντεξε.

 

ΠΗΓΗ: sporfm.gr

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα