Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Αθλητισμός

Αργοπεθαίνει το ερασιτεχνικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου μιλούν στη «Γ» για τη διακοπή των πρωταθλημάτων κάνοντας λόγο για ημίμετρα

Όταν μιλάμε για πανδημία το ποδόσφαιρο σίγουρα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο η «Γ» πήρε την άποψη ανθρώπων του ποδοσφαίρου για τη νέα διακοπή τόσο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όσο και στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Όλοι αρχικά ανέφεραν ότι η υγεία προηγείται, όμως μιλούν και για μέτρα που δεν είναι αποδοτικά. Επίσης διερωτώνται για ποιο λόγο συνεχίζονται οι προπονήσεις από την στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση αφού το πρόβλημα τις μετάδοσης του ιού θα παραμένει.

Όσον αφορά το αν καταφέρουν οι ομάδες να επιστρέψουν δυνατές μετά από αυτή τη νέα διακοπή πιστεύουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο αφού αυτή την χρονική στιγμή όλοι οι ποδοσφαιριστές είχαν αρχίσει να βρίσκουν τον ρυθμό τους.

Πάμε όμως να δούμε τι ακριβώς ανέφεραν έξι ποδοσφαιριστές για τη διακοπή και για το αν οι ομάδες θα μπορέσουν να επιστρέψουν δυνατές.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΒΑΡΗΣ

Ο πρόεδρος του Διαγόρα Βραχνεΐκων, Χρήστος Λούβαρης, δήλωσε: «Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των πολιτών αλλά δεν μπορεί να παίρνουν ημίμετρα εις βάρος κάποιων επαγγελματιών ή ομάδων.

Σταματώντας το ποδόσφαιρο οικονομικά πλήττονται οι ομάδες και όλα τα παιδιά αφού δεν θα είναι στα γήπεδα και θα μαζευτούν σε πλατείες, καφετέριες, μπαρ και σε χώρους που η μετάδοση του ιού είναι πιο εύκολη. Αυτά είναι κατά την γνώμη μου ελλιπή μέτρα.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και θα περιμένουμε την απόφαση της ΕΠΟ πότε θα ξεκινήσουμε πάλι.

Αυτό όμως που σαν Διαγόρας προτείναμε στην ΕΠΟ είναι να διεξαχθούν οι ανακληθέντες αγώνες έτσι ώστε όταν με το καλό ξαναξεκινήσουμε να υπάρξει ισότητα και να έχουμε όλοι τα ίδια παιχνίδια».

 

ΣΠΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο προπονητής του Αστέρα Τσουκαλεΐκων Σπύρος Αθανασόπουλος τόνισε: «Θεωρώ πως από την στιγμή που διακόπτουν τους αγώνες θα έπρεπε να διακοπούν κι οι προπονήσεις διότι και εκεί υπάρχει ο κίνδυνος και δεν νομίζω ότι στο θέμα υγείας υπάρχει κόκκινη και κιτρίνη ζώνη. Εμείς στον Αστέρα Τσουκαλεΐκων διακόψαμε και τις προπονήσεις μας.

Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και δυστυχώς καμία ομάδα δεν μπορεί να την διαχειριστεί όπως πρέπει διότι απαιτούνται χρήματα για να γίνουν τα τεστ, χρήματα τα όποια δεν είναι δυνατόν να δίνονται κάθε εβδομάδα από ερασιτεχνικές ομάδες διότι τα φέρνουν δύσκολα περά. Καθημερινά ακούμε στις ομάδες να βγαίνουν κρούσματα, οπότε ορθώς διακόπηκε…

Η ζημιά για τις ομάδες είναι δεδομένη από την στιγμή που έχουν χαλάσει κάποια χρήματα από το καλοκαίρι και βλέπουν να πηγαίνουν όλα στράφι. Υπάρχει μια κοροϊδία γενικότερα πιστεύω. Το ποδόσφαιρό μας δυστυχώς αργοπεθαίνει και σε λίγο καιρό δεν θα ασχολείται κανείς, θα είναι μια ωραία ανάμνηση.

Η Γ.Γ.Α. έβαλε το καλοκαίρι σε μια διαδικασία τις ομάδες με σκοπό να τους διαθέσει κάποια χρήματα τα οποία δυστυχώς αγνοούνται. Αυτό και μόνο λέγεται κοροϊδία, κρίμα για όλους μας και τον αγώνα που δίνουμε για το ποδόσφαιρο που αγαπάμε».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

Ο προπονητής της Αρόης Γιάννης Δρακοπαναγιωτάκης ανέφερε: «Για εμένα η διακοπή ήταν αναμενόμενη μιας και τα κρούσματα ημέρα με την ημέρα ανεβαίνουν και ο κίνδυνος πια είναι πολύ μεγάλος. Βέβαια στην Αχαΐα προς το παρόν δεν έχουμε έντονο πρόβλημα και για αυτό θα έπρεπε να μην διακοπεί το πρωτάθλημα. Η εξήγηση που δίνω εγώ είναι ότι βλέπουν έξαρση της πανδημίας και για αυτό διέκοψαν την αγωνιστική δράση.

Επιπλέον η προσέλευση φιλάθλων χωρίς να τηρούνται τα κατάλληλα μέτρα, στα ματς του ερασιτεχνικού. Μιλάω σε πανελλήνια έκβαση, ίσως θορύβησε τους αρμόδιους και μέτρησε πολύ στο σκεπτικό τους για λουκέτο στο ερασιτεχνικό. Δεν ξέρω πότε θα επανέλθουμε στην δράση.

Αλλά για την ομάδα μου θα είναι δύσκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση μόνο από προπονήσεις, μιας και δεν θα υπάρχει το κίνητρο του αγώνα και συνάμα κάποια παιδιά που έχουμε στο ρόστερ και είναι φοιτητές θα γυρίσουν προσωρινά στα σπίτια τους. Και αυτή την χρονική στιγμή είναι αβέβαιο πότε θα παίξουμε πάλι».

 

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο προπονητής του Αχαιού Σαραβαλίου δήλωσε: «Το σημαντικότερο πράγμα είναι η υγεία όλων μας, η απόφαση είναι σεβαστή με κάποιους ενδοιασμούς. Για ποιο λόγο μια ομάδα να κάνει προπόνηση από την στιγμή που δεν αγωνίζεται.

Αυτά είναι ημίμετρα γιατί τώρα είμαστε σε κίτρινο επίπεδο και το πιθανότερο σε δέκα μέρες να είμαστε σε κόκκινο, οπότε πρέπει να βρεθεί μια λύση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε πλέον με τον κορωνοϊό γιατί από ό,τι φαίνεται δεν είναι κάτι περαστικό».

 

 ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο παράγοντας της Δόξας Νιφορεΐκων Ηρακλής Πετρόπουλος ανέφερε: «Θεωρώ ότι η διακοπή θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις ομάδες γιατί είναι μια περίοδος που οι ποδοσφαιριστές αρχίζουν να βρίσκουν ρυθμό και ξαφνικά σταματούν τα παιχνίδια.

Νομίζω ότι από τη στιγμή που είμαστε σε κίτρινο επίπεδο θα έπρεπε να συνεχιστούν οι αγώνες. Τις επιπτώσεις αυτής της διακοπής θα τις δούμε με την επανέναρξη. Ελπίζω να είναι πολύ προσωρινό το μέτρο και να αρχίσουν πάλι τα παιχνίδια σύντομα».

 

ΧΑΡΗΣ ΡΑΝΤΟΣ

Ο προπονητής του Αετού Πατρών, Χάρης Ράντος τόνισε: «Γενικά από την αρχή της ιστορίας με τον κορωνοϊό ζούμε μια κατάσταση αβεβαιότητας. Πλέον έχει φύγει ο φόβος και τη θέση του έχει πάρει ο προβληματισμός. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε μέτρα ανάλογα του περασμένου Μαρτίου και είναι θέμα ημερών να σταματήσουν και οι προπονήσεις.

Πιστεύω όμως πως τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Πιστεύω πως θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα για να υπολείπονται λιγότερες αγωνιστικές.

Γνωρίζαμε ότι αυτή την περίοδο θα υπάρχει αποσταθεροποίηση οπότε θα έπρεπε να έχουμε παίξει τουλάχιστον 10 αγωνιστικές πρωταθλήματος και 3 φάσεις κυπέλλου. Όσον αφορά τον Αετό θα είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσουν και πάλι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις καθώς είμαστε μια ομάδα νεανική που στηρίζεται στην ομοιογένεια, στοιχεία που δε χάνονται από τη μια μέρα στην άλλη».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΡΙΜΠΟΥΖΑΣ

Ο προπονητής των Ακαδημιών του Δαβουρλή Κ92 ανέφερε: «Η κοινωνία τα σωματεία και οι αθλητές παρά τις τόσες και επίμονες αντιδράσεις μέσα σε όλους αυτούς τους δύσκολους μήνες, στο μεγαλύτερο, τουλάχιστον, βαθμό είχε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, κάποιοι αναγκάστηκαν λόγω της επιβολής προστίμου να συμμορφωθούν κάποιοι άλλοι πιστεύοντας στην ύπαρξη της πανδημίας ήθελαν να διασφαλίσουν τη σωματική τους ακεραιότητα και κάποιοι άλλοι θεωρούν πως η ελευθερία είναι η θέληση να είναι κανείς υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του.

Όμως τα μέτρα στα μέτρα και οι ανακοινώσεις στις ανακοινώσεις έχουν γκρεμίσει δυστυχώς όλο το οικοδόμημα που λέγεται ερασιτεχνικός αθλητισμός. Οι αθλητές προσπαθούν μάταια από τον Φεβρουάριο του 2020 να βρουν μια ισορροπία και να αποκτήσουν έναν αγωνιστικό ρυθμό . Τα σωμάτια προσπαθούν απεγνωσμένα να επαναφέρουν τους αθλητές στην ενεργό δράση.

Οι προπονητές φτιάχνουν και ξανά φτιάχνουν απ την αρχή προγραμματισμό στον προγραμματισμό χωρίς να γνωρίζουν πότε θα αρχίσουν οι αγώνες πότε θα σταματήσουν ,εάν σταματήσουν ,το εάν θα κάνουν η όχι προπόνηση σήμερα ή αύριο . Όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού . Η ζημιά είναι μεγάλη στον αθλητισμό και σε όλη την κοινωνία μας γενικότερα .

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και τον χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ . Εύχομαι άμεσα αγωνιστικούς χαιρετισμούς με χειραψίες κανονικές».

 

 

Μπάσκετ

Α2 ΕΣΚΑ-Η Τέσσερις ομάδες μοιράζονται την κορυφή

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέσσερις ομάδες μοιράζονται την κορυφή της Α2 ΕΣΚΑ-Η μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής . Ο Αστέρας Τεμένης έκανε το 2 στα 2 με νίκη επι του Πανωλενειακού 71-35 . Ο ΑΟ Δύμης 07 επικράτησε της Ακράτας 70-61..Ο Πήγασος επικράτησε της ΕΑ Παραλίας 72-64 . Ο Φαέθων Γέφυρα πήρε τη νίκη στην παράταση Διαγόρα εκτός έδρας 59-64 .
Τα αποτελέσματα
Διαγόρας – Φαέθων Γέφυρα 61-65 ( παρ.)
Πήγασος – ΕΑΠαραλίας 72-64
Αστέρας Τέμενης-Πανωλενειακός 71-35
.: Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ-Κρόνος 71-48
ΑΕ Ροϊτίκων-Σκαγιοπούλειο 68-60
ΑΕ Αγυιάς-Ηρακλής Πύργου 64-50
Α.Ο. Δύμης ΄07-Ακράτα 70-61

Η βαθμολογία
(Σε 2 αγώνες)
Αστέρας Τέμενης 4
ΑΟ Δύμης ’07 4
Φαέθων/Γέφυρα 4
Πήγασος 4
Πανωλενιακός 65-53 3
Διαγόρας 3
ΓΕ Π Ηρακλής 61-58 3
ΠΡ. Ηλίας/ΠΑΟΚ 3
Α.Ε. Αγυιάς 3
ΑΕ Ροϊτίκων 3
Κρόνος 47-56 2
Ακράτα 2
Σκαγιοπούλειο 2
Πυρσός 1
ΕΑΠαραλίας 1
Ρεπό έχουν κάνει οι Πυρσός , ΕΑΠαραλίας
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ( 3Η 27/10)

ΕΑ Παραλίας-Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ
Κρόνος-ΑΕ Αγυιάς
Ηρακλής Πύργου-Αστέρας Τέμενης
Πανωλενειακός-Α.Ο. Δύμης ΄07
Ακράτα-ΑΕ Ροϊτίκων
Σκαγιοπούλειο-Διαγόρας
Φαέθων-Πυρσός
Ρεπό: Πήγασος

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Σενάρια για Ασίγκμπα

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει η διοίκηση της Παναχαϊκής θέλει να πραγματοποιήσει μια ακόμα μεταγραφή η οποία όμως θα είναι εξαιρετική περίπτωση. Πέρα λοιπόν από του Βάντερσον νέο σενάριο θέλει την κοκκινόμαυρη διοίκηση να έχει έρθει σε επαφή με τον αμυντικό Μαρκ Ασίγκμπα που πέρυσι αγωνιζόταν στην ομάδα της Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα μεταγραφή της Παναχαϊκής με το όνομα του Ασίγκμπα να «παίζει» δυνατά.

 

Περισσότερα

Αθλητισμός

Απόλλωνας: Σοκ με τον Σέντρικ Μπάρφιλντ-Μένει εκτός για οκτώ εβδομάδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ στο στρατόπεδο του Απόλλωνα Πατρών, λίγες ημέρες πριν την δύσκολη αναμέτρηση με το Λαύριο εκτός έδρας, το οποίο και θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή.

Ο Αμερικανός αθλητής της μελανόλευκης ομάδας Σέντρικ Μπάρφιλντ τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά στην σημερινή προπόνηση, με την πρώτη ιατρική εκτίμηση να κάνει λόγια απουσία από έξι έως οκτώ εβδομάδων.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα