Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού και σήμερα – Κοντά στις 3.000 – 213 σε ΜΕΘ

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπροστά σε ένα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού αναμένεται να βρεθεί και σήμερα η Ελλάδα που δυστυχώς θα πλησιάζει τον αριθμό 3.000.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων δεν λέει να σταματήσει και γι’ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για δεύτερη φορά να μπούμε από το Σάββατο 07/11/2020 σε ολικό lockdown.

Όπως είπε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στις ανακοινώσεις που έκανε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοινώνοντας το lockdown μπαίνουν περισσότεροι άνθρωποι στα νοσοκομεία από όσους βγαίνουν από αυτά. Κι αυτός είναι ένας δείκτης που δείχνει ότι θα πιεστεί αφόρητα το σύστημα υγείας.

Είπε ακόμα ότι δυστυχώς όταν μία επιδημία έχει μεγάλη αύξηση δεν θα νοσηλευτούν μόνο οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι που είναι ηλικίας άνω των 75 ή των 80. Θα νοσηλευτούν και άνθρωποι που έχουν ηλικίες 45 με 54.

93 άτομα τις τελευταίες 7 ημέρες, 35-44, 50 άτομα τις τελευταίες ημέρες. Και θα υπάρξει βέβαια και νοσηλεία που θα οδηγήσει σε σοβαρές εκβάσεις, σε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής, ακόμα και θάνατο και σε αυτές τις νεαρές ηλικίες, κάτι που δεν το θέλουμε.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι από τις 26 Οκτωβρίου και μετά, έχουμε αυτή τη στιγμή μία σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ., 213 εχθές το βράδυ. Αυτό οδηγεί σε μία κάλυψη 60% των Μ.Ε.Θ. οι οποίες έχουν οριστεί για αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Ο καθηγητής είπε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική έχουμε σημαντική κατάληψη ποσοστού κλινών Μ.Ε.Θ. που είναι ειδικά σχεδιασμένες για νοσηλεία ασθενών με Covid.

Στη Θεσσαλονίκη είναι δραματική η αύξηση των τελευταίων 10 ημερών. Πλέον 78% των κλινών Μ.Ε.Θ. Covid στη Θεσσαλονίκη είναι κατειλημμένες.

newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement