Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μας δίνουν ψίχουλα…»-Με το ποσό των 130.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος για την αντιπυρική περίοδο

Δημοσιεύθηκε

στις

«Σταγόνα στον ωκεανό» χαρακτήρισε την ετήσια χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων για δράσεις πρόληψης και καταστολής κατά την αντιπυρική περίοδο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Α. Αθανασόπουλος στο πλαίσιο του απολογισμού που έγινε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου.

Ο αντιδήμαρχος παρουσιάζοντας τον απολογισμό, έκανε λόγο για «υπονόμευση» των Δήμων αφού όπως είπε, από τη μία η Πολιτεία έχει «παγώσει» κάθε πρόσληψη προσωπικού και από την άλλη χρηματοδοτεί τους ΟΤΑ με «ψίχουλα». «Παρά το τιτάνιο έργο που παράγουν οι εργαζόμενοι του Δήμου μας το αποτέλεσμα υπονομεύεται από την πολιτική που ακολουθείται από τις όλες τις κυβερνήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως καμία νέα πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού και έμπειρου εργατοτεχνικού προσωπικού, δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Καθώς και το γεγονός πως ο Δήμος μας χρηματοδοτείται με 130.000 € ετησίως μόνο για την αντιπυρική περίοδο που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των μεγάλων αναγκών αν ληφθεί υπ’ όψιν πως απαιτούνται μόνο για την αποψίλωση κοινόχρηστων χώρων, καθαρισμό δασών, αλσών, κοινοτικών – αγροτικών οδών πολλαπλάσια δαπάνη», τόνισε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement