Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μας δίνουν ψίχουλα…»-Με το ποσό των 130.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος για την αντιπυρική περίοδο

Δημοσιεύθηκε

στις

«Σταγόνα στον ωκεανό» χαρακτήρισε την ετήσια χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων για δράσεις πρόληψης και καταστολής κατά την αντιπυρική περίοδο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Α. Αθανασόπουλος στο πλαίσιο του απολογισμού που έγινε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου.

Ο αντιδήμαρχος παρουσιάζοντας τον απολογισμό, έκανε λόγο για «υπονόμευση» των Δήμων αφού όπως είπε, από τη μία η Πολιτεία έχει «παγώσει» κάθε πρόσληψη προσωπικού και από την άλλη χρηματοδοτεί τους ΟΤΑ με «ψίχουλα». «Παρά το τιτάνιο έργο που παράγουν οι εργαζόμενοι του Δήμου μας το αποτέλεσμα υπονομεύεται από την πολιτική που ακολουθείται από τις όλες τις κυβερνήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως καμία νέα πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού και έμπειρου εργατοτεχνικού προσωπικού, δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Καθώς και το γεγονός πως ο Δήμος μας χρηματοδοτείται με 130.000 € ετησίως μόνο για την αντιπυρική περίοδο που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των μεγάλων αναγκών αν ληφθεί υπ’ όψιν πως απαιτούνται μόνο για την αποψίλωση κοινόχρηστων χώρων, καθαρισμό δασών, αλσών, κοινοτικών – αγροτικών οδών πολλαπλάσια δαπάνη», τόνισε.

Όσον αφορά στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου κρίθηκε θετικός καθώς υπήρξε καταλυτική για ακόμη μία χρονιά η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εθελοντές.
Όπως είπε «κατά την αντιπυρική περίοδο στα όρια του Δήμου μας εμφανίστηκαν σε μεγάλο αριθμό ημερών υψηλοί δείκτες επικινδυνότητας όπως α) τρία 4αρια και β) τριάντα επτά 3αρια που απαιτούσαν σχεδόν καθημερινά σε υψηλό βαθμό ενεργοποίηση των υπηρεσιών και την ετοιμότητα μεγάλου αριθμού προσωπικού τους. Εκδηλώθηκαν δύο μεγάλες πυρκαγιές στις περιοχές Άνω Καλλιθέας και Συχαινών – Βούντενης και μία στην περιοχή του Δασυλλίου στις οποίες απαιτήθηκε πολύωρη προσπάθεια κυρίως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον μηχανισμό του Δήμου και των Εθελοντικών Ομάδων για την κατάσβεσή τους και την προστασία από τις φλόγες της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων.

Ειδικά στην περιοχή των Συχαινών όταν οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση μερικών μέτρων από κατοικημένη περιοχή και αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους εκκένωση συγκεκριμένης περιμέτρου οικιών, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και το υπόλοιπο προσωπικό του Δήμου με επάρκεια, ωριμότητα και ολοκληρωμένο σχεδιασμό (Ενημέρωσης, μεταφοράς και χώρους διανυκτέρευσης των συμπολιτών μας) την εφάρμοσαν επακριβώς, μέχρι την νέα απόφαση ανάκλησή της.

Ο κατά γενική ομολογία θετικός απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου εκτιμούμαι πως οφείλεται στην άμεση επέμβαση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, στον αποδοτικό σχεδιασμό φύλαξης και περιπολιών, σε μεγάλο βαθμό στην τακτική της πρόληψης», επεσήμανε.

Μάλιστα, όσον αφορά στην πρόληψη, ο αντιδήμαρχος τόνισε πως έγινε προληπτικός καθαρισμός βλάστησης σε άλση όπως Δασυλλίου, Γηροκομείου, Κεφαλόβρυσου, έλους Αγυιάς, Πλατανόδασους και περιαστικών περιοχών όπου υπήρξε μίξη δασών – κατοικημένων περιοχών, καθαρισμός των εκατοντάδων κοινόχρηστων χώρων από ξερά χόρτα και βλάστηση, κ.α.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ιωάννης Μπάφας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, του Λιμενικού και Υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο «Αρίσταρχος» πρώτος επίγειος σταθμός-Το τηλεσκόπιο αποκτά κομβικό ρόλο στο «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ως ο πρώτος επίγειος σταθμός του «ευρυζωνικού δικτύου του Διαστήματος» επελέγη το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» στο Χελμό από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, αποκτώντας, πλέον κομβικό ρόλο στην επανάσταση που συντελείται στις νέες τεχνολογίες των επικοινωνιών.

«Είναι ένα παράθυρο στο μέλλον, μέσω του Τηλεσκοπίου ‘Αρίσταρχος’, του δεύτερου
μεγαλύτερου Τηλεσκοπίου στην Ευρώπη και του μεγαλύτερου στα Βαλκάνια», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

GOODYS

Όλα τα γνωστά δορυφορικά συστήματα μπαίνουν, πλέον, μέσω του προγράμματος
SkyLight, σε τροχιά διασύνδεσης με τον ίδιο τρόπο που διασυνδέονται σήμερα τα επίγεια -γνωστά μας- δίκτυα σταθερών και κινητών επικοινωνιών.
Στον «Αρίσταρχο» βρίσκονται ήδη επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας οι οποίοι διεξάγουν πειράματα με το Τηλεσκόπιο και τον γεωστατικό δορυφόρο AlphaSAT.
Παράλληλα, αύριο στις 11 το πρωί, στο «Πέτρινο» κτίριο, στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, μετά την παρουσίαση της έκθεσης Ντελακρουά, θα γίνει και η παρουσίαση του προγράμματος SkyLight, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Δρ. Αθανάσιου Στάβερη.
Στην παρουσίαση θα υπάρξουν χαιρετισμοί και ομιλίες από τους:
-Θανάση Παπαδόπουλο, Δήμαρχο Καλαβρύτων.
-Καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, Διευθυντή και Πρόεδρο ΔΣ ΕΑΑ.
-Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, Διευθυντή ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και ΕΥ Scylight.
-Δρ. Αθανάσιο Στάβερη, Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
-Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα, Σύμβουλο ΓΓΤΤ.
-Harald Haushshield, Scylight Project Manager, Director of Telecommunications and
Integrated Applications, European Space Agency.
Μετά την εκδήλωση θ’ ακολουθήσει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Χελμού, όπου
θα γίνει παρουσίαση του εξοπλισμού από τους ερευνητές του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και το
τεχνικό κλιμάκιο της ESA, παρατήρηση από τον «Αρίσταρχο» του δορυφόρου Alphasat και για πρώτη φορά πιθανή σύζευξη μεταξύ του «Αρίσταρχου» και του δορυφόρου AlpaSat.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SKYLIGHT ΚΑΙ Ο «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ»
Η τεχνολογία οπτικών επικοινωνιών με τη χρήση laser είναι η επόμενη επανάσταση
στις δορυφορικές επικοινωνίες, φέρνοντας πρωτοφανείς ρυθμούς μετάδοσης, και
υψηλή ασφάλεια δεδομένων για την κάλυψη αναγκών την επόμενη δεκαετία.
Σήμερα, η μετάδοση δεδομένων από δορυφόρους αξιοποιεί κυρίως την τεχνολογία των ραδιοκυμάτων. Ο «Αρίσταρχος» θα επικοινωνεί απευθείας με έναν Γεωστατικό δορυφόρο και θα κατεβάζει τα δεδομένα σε πάρα πολύ μεγάλες ταχύτητες με τη χρήση του laser στη γη. Για πρώτη φορά θα έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους δορυφόρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Θα είναι ο πρώτος επίγειος σταθμός στη γη που θα κατεβάσει δεδομένα με τη
τεχνολογία αυτή. Λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων που συλλέγουν οι δορυφόροι
θα δημιουργηθούν σε τελικό στάδιο 10 επίγειοι σταθμοί σαν τον «Αρίσταρχο» σε όλο
τον κόσμο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκίνησε με την πράξη του!

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συμπολίτες μας πέθαναν και κηδεύονται το Σάββατο (31/7)

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπολίτες μας πέθαναν και κηδεύονται το Σάββατο (31/7).

GOODYS

Την πολυαγαπημένη μας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ (χήρα) ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

(ΕΤΩΝ 92)

Κηδεύουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

Τα παιδιά της: Δημήτρης και Ελένη, Άννα. Τα εγγόνια της: Παύλος και Κατερίνα, Μεγακλής. Τα ανίψια της. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

 

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΔΗΜΗΤΡΑ (χήρα) ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

(ΕΤΩΝ 91)

Κηδεύουμε το  Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 12μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 11:30 π.μ.

Τα τέκνα: Κατερίνα και Κίμων. Ο εγγονός: Παύλος. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. Κάτω Αχαΐα: Πατρών-Πύργου 62, τηλ.: 26930-24.793. Βάρδα: Πατρών-Πύργου 50, τηλ.: 26230-71.760. Κιν.: 6978-074.598. (Διανυκτερεύει).

 

 

 

Τον λατρευτό μας αδελφό και θείο

ΑΡΓΥΡΙΟ ΑΘΑΝ. ΚΑΦΟΥΣΙΑ

(ΕΤΩΝ 51)

Κηδεύουμε το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 10:30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος (Κοιμητήριο) Κάτω Αχαΐας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό ώρα 10:00 π.μ.

Τα αδέλφια: Βασιλική και Κωνσταντίνος Μπενοβιας, Ελένη (χήρα) Ιωαν. Καλογερή, Ευτέρπη και Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον covid-19.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-22.664, 23.465, Βραχνέικα τηλ.: 2610-671.685, κιν.: 6972-446.720.

 

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΜΑΡΟΥΣΩ ΙΩΑΝ. ΤΕΡΖΗ

(ΕΤΩΝ 50)

Κηδεύουμε το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 12:30 μ.μ. από τον Ιερό Νάο Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.

Τα ανίψια: Κώστας, Ελένη. Οι λοιποί συγγενείς.

Η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον covid-19.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-22.664, 23.465, Βραχνέικα τηλ.: 2610-671.685, κιν.: 6972-446.720.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠ. ΒΕΡΙΚΙΟ

(ΕΤΩΝ 86)

Κηδεύουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.

Η σύζυγος: Βασιλική. Τα παιδιά του: Άκης και Ντίνα Βερύκιου, Βασίλης και Τζένη Βερύκιου, Νίκος Κονταξής. Τα εγγόνια του: Δημήτρης, Σπύρος, Σπύρος, Κωνσταντίνος, Ειρήνη, Άγγελος. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

 

Περισσότερα
GOODYS
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα