Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

«Η Γαλλία δεν μάχεται εναντίον του ισλάμ» ξεκαθαρίζει ο Μακρόν

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους επικριτές του που τον κατηγορούν πως «μάχεται κατά του ισλάμ» απαντά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Σε άρθρο που φέρει την υπογραφή του και δημοσίευσε το βράδυ της Τετάρτης (4/11) στους Financial Times αναφέρει χαρακτηριστικά «η Γαλλία μάχεται εναντίον του ισλαμιστικού αυτονομισμού, ποτέ εναντίον του ισλάμ».

Σε μια μακροσκελή «επιστολή προς τον εκδότη», που αναρτήθηκε και στον ιστότοπο της γαλλικής προεδρίας, ο Μακρόν εκφράζει την αγανάκτησή του για το άρθρο, το οποίο, όπως δηλώνει, «τον κατηγορεί ότι στιγματίζει για εκλογικούς σκοπούς τους Γάλλους μουσουλμάνους, ακόμη χειρότερα ότι καλλιεργεί ένα κλίμα φόβου και καχυποψίας απέναντί τους».

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ισχυριστεί ότι η Γαλλία, το κράτος της, καλλιεργεί τον ρατσισμό εις βάρος των μουσουλμάνων», τονίζει ο πρόεδρος της χώρας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκτιμώντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

Όπως και στη συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα στο τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera με έδρα το Κατάρ, ο Μακρόν επιθυμεί να εξηγήσει έξω από τα σύνορα της Γαλλίας ότι η μάχη του είναι «εναντίον του ισλαμιστικού αυτονομισμού» (σ.σ.: δηλαδή των φανατικών ισλαμιστών που δεν επιθυμούν να υπακούουν στους νόμους του γαλλικού κράτους, αλλά σε αυτούς που επιβάλλει ο τρόπος που ερμηνεύουν το ισλάμ) και όχι εναντίον του ισλάμ, την ώρα που μουσουλμάνοι σε πολλές χώρες αντέδρασαν οργισμένα στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, καλώντας και σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement