Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Κορωνοϊός – Νορβηγία: Νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Νορβηγοί θα πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις εντός της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ στο πλαίσιο των νέων συστάσεων και περιορισμών με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί σε πολλά τμήματα της Νορβηγίας και την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε μια χώρα, η οποία επί μακρόν είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων στην Ευρώπη.

 

«Παρατηρούμε τώρα μια ραγδαία αύξηση στον αριθμό των πολιτών που βγήκαν θετικοί στον ιό. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και…δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε να δούμε αν τα μέτρα που επιβάλαμε την περασμένη εβδομάδα επαρκούν», είπε η πρωθυπουργός ενώπιον του κοινοβουλίου.

 

Οι Νορβηγοί καλούνται να μένουν στα σπίτια τους το περισσότερο δυνατό κατά τις επόμενες εβδομάδες και να περιορίσουν τις κοινωνικές συναναστροφές τους, ενώ τα μπαρ σε όλη τη χώρα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα.

 

Την περασμένη εβδομάδα η Νορβηγία αυστηροποίησε τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν τις συναθροίσεις και τους ξένους εργαζόμενους που εισέρχονται στη χώρα έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων.

 

Η Νορβηγία κατέγραψε αναθεωρημένο αριθμό 3.118 νέων κρουσμάτων κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα, από 1.718 μια εβδομάδα νωρίτερα, αμφότεροι όμως αριθμοί είναι υψηλότεροι σε σχέση με τον υψηλότερο αριθμό των 1.733 κρουσμάτων που καταγράφηκε την εβδομάδα 16-22 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement