Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Οι γιατροί δουλεύουν με γάντια κομμωτηρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία από την πανδημία περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Real Fm 107,1

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της αύξησης των ασθενών COVID οι οποίοι νοσηλεύονται τόσο σε απλά κρεβάτια όσο και σε κλίνες ΜΕΘ. Παρέθεσε δε δραματικά στοιχεία για τις κλίνες που παραμένουν κενές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκάλυψε υπάρχουν ελλείψεις σε γάντια μιας χρήσης και γιατροί και νοσηλευτές αναγκάζονται να δουλεύουν φορώντας την ίδια μάσκα, αλλά και γάντια κομμωτηρίου αναφέρει το grtimes.gr.

Όπως διευκρίνισε οι διοικήσεις των νοσοκομείων θέλουν να προμηθευτούν γάντια, αλλά δεν μπορούν διότι υπάρχει έλλειψη στην αγορά.

Ακόμη γνωστοποίησε πως αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία νοσούν από COVID-19, ενώ πολλοί είναι σε καραντίνα.

«Μόνο ένα lockdown θα μας σώσει, τώρα ξεκινά ο πόλεμος» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος μίλησε και για τη μεταφορά ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας στις ιδιωτικές κλινικές και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη και πως τα έξοδα νοσηλείας θα καλυφθούν στο σύνολό τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement