Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Συνεργασίες

Όχι σε άλλη ανοχή και ατιμωρησία-Της Ασπασίας Ρηγοπούλου*

Δημοσιεύθηκε

στις

Να πού μας έφτασε η ανοχή και η ατιμωρησία. Ένας πρύτανης να διαπομπεύεται από μία ομάδα κουκουλοφόρων που δεν έχει μάθει ότι υπάρχουν όρια και ότι υπάρχει τιμωρία για κάθε άνομη πράξη και παραβατικότητα.

Επί δεκαετίες το μόνο που φροντίζουμε είναι το πανεπιστημιακό άσυλο ανοίγοντας ταυτόχρονα πόρτες και παράθυρα στην παρανομία.

Στους λίγους, συνήθως κουκουλοφόρους, που δεν έχουν βρει ποτέ μπροστά τους εμπόδιο σε κάθε πράξη βανδαλισμού εις βάρος των ακαδημαϊκών μας ιδρυμάτων.

Το δυστύχημα είναι ότι η κοινωνία μας καλλιεργεί την ασυδοσία από τα μαθητικά χρόνια. Ανεχόμενη την κατάληψη των δημοσίων χώρων και σε ορισμένες περιπτώσεις τον βανδαλισμό του σχολικού περιβάλλοντος, που είναι τα σχολεία, χωρίς καμία τιμωρία, δείχνει την ανοχή της.

Έτσι βρεθήκαμε απέναντι στη φωτογραφία της διαπόμπευσης του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Μία εικόνα που μας πλήγωσε και μας γέμισε ενοχές διότι η δική μας ανοχή σε συνδυασμό με την ατιμωρησία έθρεψε το θεριό της ανομίας στους ακαδημαϊκούς χώρους.

Αλλά ακόμα και μετά από αυτό το συμβάν υπάρχουν φωνές που αντιστέκονται στα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, με κύριο και βασικό, αυτό της δημιουργίας ειδικού σώματος ασφαλείας στα Πανεπιστήμια. Ας αποφασίσουμε ως κοινωνία τι θέλουμε.

Θέλουμε να βρεθούμε ξανά απέναντι σε σκηνές διαπόμπευσης ακαδημαϊκών δασκάλων; Θέλουμε να συνεχίσουν οι βανδαλισμοί στα πανεπιστήμιά μας και οι φθορές χιλιάδων ευρώ; Θέλουμε να επικρατεί ανομία και αναρχία και να τρομάζουν φοιτητές και καθηγητές να περάσουν το κατώφλι του πανεπιστημίου τους;

Ας απαντήσουμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα και να μην μπαίνουμε στο ψευτοδίλημμα της προστασίας της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών θυσιάζεται στον βωμό της ανομίας.
Τα πανεπιστήμιά μας πρέπει να προστατευτούν.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές να κινούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον που δεν θα τρέμουν τι τους περιμένει στον περιβάλλοντα χώρο, στο αμφιθέατρο, στο γραφείο τους.
Μέτρα πρέπει να ληφθούν και πρέπει να ληφθούν τώρα που η κοινωνία το απαιτεί και οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν τα επιβάλλουν.

Αν αφήσουμε και αυτή την κατάλληλη στιγμή να χαθεί μέσα στο σύννεφο της ατιμωρησίας θα ζήσουμε πολύ χειρότερες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Και σε αυτό οφείλει να ομονοήσει όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας.

* Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και δρ. της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνεργασίες

Έξω από δόντια,  με φόντο τις κρίσεις 

Δημοσιεύθηκε

στις

Έξω από τα δόντια τα έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Θανάσης Νταβλούρος με αφορμή τα όσα έγιναν στις πρόσφατες ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνοντας λόγο για «πάγια πρακτική η αποστρατεία των μη ημετέρων».

Όπως ανέφερε «το λεγόμενο Συμβούλιο κρίσεων τυπικά συνεδρίαζε, απλά για να επικυρώσει την λίστα των προγεγραμμένων από τα κομματικά επιτελεία. Έτσι εκατοντάδες μάχιμοι και μπαρουτοκαπνισμένοι Αξιωματικοί με ήθος, κοινωνική αποδοχή και σπουδαίες επαγγελματικές επιδόσεις βρέθηκαν στον υπηρεσιακό Καιάδα». Το καθεστώς αυτό εφαρμόστηκε, χωρίς καμία εξαίρεση τα χρόνια κυρίως της παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν χρονιές (1984) στις οποίες αποστρατεύτηκαν σχεδόν στο σύνολό τους ολόκληρες σειρές ακόμη και από το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή. Η τακτική αυτή, αναθεωρήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για να επανέλθει ακόμη πιο ακραία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Το εξωφρενικό είναι ότι μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Ν.Δ., συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!!!».

Σε άλλο σημείο ο κ. Νταβλούρος απευθύνεται στον Πρωθυπουργό τονίζοντας πως «είναι μεγάλη η οργή και αγανάκτηση των στελεχών των Σωμάτων ασφαλείας που στηρίζουν την παράταξή μας».

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Επί ποδός η Οδική Βοήθεια της INTERAMERICAN για την αντιμετώπιση της «Μήδειας»

846 άμεσες επεμβάσεις μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Άμεση είναι η κινητοποίηση των υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας της INTERAMERICAN, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τη σφοδρή χιονόπτωση σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής (μεσημέρι της Τετάρτης) 846 άμεσες επεμβάσεις υποστήριξης οδηγών και αυτοκινήτων, από τις οποίες οι 490 έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική. Επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας της εταιρείας χρειάστηκε να προχωρήσουν και σε 66 επεμβάσεις απεγκλωβισμού πελατών.

 

Η Οδική Βοήθεια της INTERAMERICAN έχει μια μοναδική δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης, συνδυάζοντας την ευρεία κάλυψη της επικράτειας με τη χρήση της τηλεματικής, με αιχμή την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Drive ON» που τη φέρνει πιο κοντά στον πελάτη.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περασμένη χρονιά έλαβαν υποστήριξη Οδικής Βοήθειας 446.308 περιπτώσεις. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται πλήρως με τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου Classic, Extra, και Total της INTERAMERICAN και της Anytime, ενώ και στα προγράμματα βασικής κάλυψης για αστική ευθύνη περιλαμβάνεται η παροχή μεταφοράς μετά από ατύχημα. 

 

Η Οδική Βοήθεια της εταιρείας αξιοποιεί δυναμικό 222 ιδιόκτητων οχημάτων και 111 σημεία εξυπηρέτησης, διαθέτοντας επιπλέον 150 οχήματα 65 συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα

Συνεργασίες

Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Σκύρου με την INTERAMERICAN για υπηρεσίες υγειονομικής αερομεταφοράς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μια ακόμη σημαντική συμφωνία για ανάγκες άμεσης υγειονομικής αερομεταφοράς από τη νησιωτική Ελλάδα πρόσθεσε στις συνεργασίες της η INTERAMERICAN. Η εταιρεία θα καλύπτει με συμβόλαιο ομαδικής ασφάλισης για παροχή των σχετικών υπηρεσιών τον Δήμο Σκύρου, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Νίκου Μαυρίκου και με τη χορηγική συνδρομή της ναυτιλιακής εταιρείας ΣΚΥΡΟΣ. 

 

Κατά την τελευταία πενταετία έχει υπάρξει ανάγκη πραγματοποίησης υγειονομικής αερομεταφοράς σε 30 περιπτώσεις από το νησί και αυτός ήταν ο σημαντικός λόγος για τη σύναψη της συμφωνίας. Η Σκύρος, με πληθυσμό 3.000 περίπου κατοίκων, καλύπτεται πλέον από τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές υποδομές Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN, με τον τρόπο που η εταιρεία καλύπτει και τα νησιά Ύδρας, Σίφνου και Άνδρου. Ήδη, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η πρώτη αερομεταφορά ασθενούς από τη Σκύρο σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 

Την υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης σε νοσηλευτήρια εκτός του νησιού, θα ενεργοποιούν οι ιατροί των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Σκύρο. Η κλήση της INTERAMERICAN θα γίνεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εφ’ όσον διαπιστωθεί η ανάγκη μετακίνησης σε σοβαρό περιστατικό ασθένειας ή ατυχήματος και μόνο στην περίπτωση που δεν προσφέρονται τα μέσα αερομεταφοράς του ΕΚΑΒ.

 

«Η φροντίδα της υγείας των Σκυριανών αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για την τοπική αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό αναλαμβάνουμε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στους κατοίκους του νησιού μας. Η δεδομένη αξιοπιστία των υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN και ειδικότερα η πολυετής εμπειρία της εταιρείας στις υγειονομικές αερομεταφορές, εγγυάται την καλύτερη δυνατή διαχείριση των κρίσιμων περιστατικών» τονίζει ο Δήμαρχος, Νίκος Μαυρίκος. Το συμβόλαιο καλύπτει όλους τους πολίτες που διαθέτουν ιδιόκτητη η μακροχρόνια ενοικιαζόμενη οικία στη Σκύρο, καθώς και όσους εργάζονται στο νησί, στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

 

Στη νησιωτική Ελλάδα, στατιστικά, αφορά το 85% των αερομεταφορών που πραγματοποιεί η INTERAMERICAN, οι οποίες κατά το διάστημα των 28 ετών και πλέον λειτουργίας των σχετικών υπηρεσιών της πλησιάζουν τις 4.000. Οι περισσότερες από αυτές τις αερομεταφορές ήταν σωτήριες για τη ζωή των παθόντων που μεταφέρθηκαν.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα