Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Χάος στα ΚΤΕΟ–Παρατάσεις για ΙΧ και δίκυκλα αλλά όχι για φορτηγά

Δημοσιεύθηκε

στις

Χάος έχει προκληθεί σε πολλά ΚΤΕΟ όλης της χώρας από τους ιδιοκτήτες οχημάτων που ήθελαν να περάσουν τα αυτοκίνητά τους από Τεχνικό Έλεγχο καθώς από το Σάββατο τα ξημερώματα οι μονάδες ελέγχου θα παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων.

Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το Newsauto.gr πολλοί αναγνώστες είχαν προγραμματισμένα ραντεβού τεχνικού ελέγχου αλλά εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης η αναμονή σε αρκετές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει τις 2 ώρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr τα ΚΤΕΟ στο αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης τα ΚΤΕΟ θα παρέμεναν κλειστά από τα ξημερώματα του Σαββάτου με εξαίρεση εκείνα που θα ελέγχουν τα βαρέα φορτηγά που πραγματοποιούν δρομολόγια στο εξωτερικό (διεθνών μεταφορών).

Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι έχει αλλάξει και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr τα ΚΤΕΟ θα λειτουργούν κανονικά για τα οχήματα πάνω από 3,5 τόνους όπου και θα διατηρούνται οι προθεσμίες ελέγχου των οχημάτων!

Αυτοκίνητα και δίκυκλα δεν θα περνούν από τεχνικό έλεγχο και σε όσα λήξει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου αλλά και οι Κάρτες Καυσαερίων η ισχύς του θα παραταθεί για έναν ή δύο μήνες!

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ το πρωί είχε ήδη ενημερώσει τα μέλη του με επιστολή στην οποία επισημαίνεται ότι:

«Σε συνέχεια των εξελίξεων και των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των ΚΤΕΟ. Οι προϋποθέσεις είναι ίδιες με αυτές της περασμένης περιόδου αναστολής και σε αυτά τα πλαίσια θα δύναται να διενεργηθούν τεχνικοί έλεγχοι μόνο για βαρέα οχήματα διεθνών μεταφορών.»


Ροή ειδήσεων

Advertisement