Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

ΠΟΜΙΔΑ: Θετική η άμεση καταβολή του 50% της μείωσης των ενοικίων

Δημοσιεύθηκε

στις

“Σκωτσέζικο ντους” για τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι νέες ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από τον ΥΠΟΙΚ κ. Χρήστο Σταϊκούρα για τις μειώσεις ενοικίων!

Επέκταση της μείωσης ενοικίου -40% σε όλους τους πληττόμενους όλων των περιοχών της χώρας, που σημαίνει παραγκωνισμό των ρυθμίσεων για τις οικειοθελείς μειώσεις, αλλά και άμεση επιστροφή του 50% της μείωσης (αντί του 30% που ίσχυε ως τώρα), που δεν θα επιστρέφεται με φορολογικό συμψηφισμό, αλλά θα καταβάλλεται άμεσα στους δικαιούχους, και θα πιστώνεται κατ΄ευθείαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας κατά την εξειδίκευση των μέτρων που θα ισχύσουν για το Νοέμβριο 2020.

Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση αποδέχθηκε επιτέλους το βασικό αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ για επιστροφή του 50% των απωλειών κάθε ιδιοκτήτη, μέσω άμεσης επιδότησής του και όχι φορολογικού συμψηφισμού ο οποίος για όσους συνεπείς φορολογούμενους μπόρεσαν να εξοφλήσουν τις εφετινές φορολογικές τους υποχρεώσεις για να εξασφαλίσουν την έκπτωση του 2% θα ήταν χωρίς καμιά άμεση σημασία, αφού θα έπρεπε να περιμένουν τον Ιούλιο του 2021 για να αφαιρεθεί η επιστροφή από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις της επόμενης πλέον χρονιάς.

Η ΠΟΜΙΔΑ θεωρεί την επί τέλους αποδοχή του επίμονου αυτού αιτήματός της, το δημοσιονομικό κόστος του οποίου για το μήνα Νοέμβριο υπολογίστηκε σε 30 εκατομμύρια που θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, ως μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αρνητική είναι η συνεχιζόμενη εξαίρεση των εκμισθωτών με τα “κομμένα” ενοίκια από όλες τις λοιπές διευκολύνσεις και μεταθέσεις φορολογικών υποχρεώσεων, ρυθμίσεων κλπ. και από μειώσεις ενοικίων κύριας και φοιτητικής κατοικίας, που προβλέπονται για τόσες άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία συμψηφισμού των προηγουμένων υποχρεωτικών μειώσεων της περιόδου Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020, ούτε αποκαθίσταται η αδικία σε βάρος των εκμισθωτών – κάθε είδους νομικών προσώπων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement