Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
Connect with us

Παναχαϊκή

Με την ελπίδα πως η Γ.Γ.Α. θα ανάψει «πράσινο φως», η Παναχαϊκή σταματά προπονήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Ούτε χθες ήρθε η πολυπόθητη ΚΥΑ από την Γ.Γ.Α. που θα άναβε το «πράσινο φως» στη Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει την δράση της το επόμενο σαββατοκύριακο. Έτσι η Παναχαϊκή από σήμερα μπαίνει σε προσωρινή παύση λειτουργίας και στάση αναμονής για την επόμενη μέρα.

Χθες το μεσημέρι έγινε Δ.Σ. στη Λίγκα μέσω τηλεδιάσκεψης. Παρότι υπήρχε πληροφόρηση από τη διοργανώτρια αρχή ότι οι προπονήσεις θα συνεχίζονταν από σήμερα εν μέσω lockdown, ώστε στις 15 Νοεμβρίου να μπουν στο γήπεδο τελικά δεν έγινε τίποτα.
Έτσι από σήμερα οι κοκκινόμαυροι δεν μπορούν να προπονούνται. Οπότε περιμένουν τις εξελίξεις.
Οι πληροφορίες λένε πως η Σούπερ Λιγκ 2 έχει λάβει διαβεβαίωση από τον υπουργό Γ. Γεραπετρίτη για θετική εισήγηση προς τους λοιμωξιολόγους, ώστε οι τελευταίοι να κάνουν δεκτό το αίτημα. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως μέσα στα επόμενα 24ωρα, αυτό θα γίνει πράξη και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει.
ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
Το μόνο που αποφασίστηκε χθες είναι πως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου θα γίνει νέο Δ.Σ. με την ελπίδα μέχρι τότε να έχει βγει η νέα ΚΥΑ και να μπορούν οι ομάδες να επιστρέψουν στο γήπεδο.
Την Παναχαϊκή στο χθεσινό Δ.Σ. εκπροσώπησε ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Μπάρλος ο οποίος ζήτησε το θέμα της έναρξης του πρωταθλήματος να ξεκαθαρίσει μέχρι την Τρίτη, ώστε και η κάθε ομάδα να μπορεί να πάρει τις αποφάσεις της.
ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
Στο μεταξύ, στο χθεσινό Δ.Σ. δεν υπήρξε εξέλιξη ούτε στο μέτωπο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αφού δεν ήρθε βελτιωμένη πρόταση. Στα θέματα ημερήσιας διάταξης θα ήταν η αποδοχή ή μη της πρότασης της ΕΡΤ, κάτι που δεν συνέβη επειδή προφανώς η προσφορά που έχουν στα χέρια τους οι ΠΑΕ δεν τις ικανοποιεί και η μόνη λύση είναι να υπάρξουν νέες πιέσεις προς τα κυβερνητικά στελέχη για νέα, βελτιωμένη πρόταση.
Στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής προς το παρόν δεν θα πάρουν κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Παίκτες και τεχνικό τιμ παραμένουν στην Πάτρα μέχρι την Τρίτη και τότε, ανάλογα και με τις εξελίξεις από την Γ.Γ.Α., θα παρθούν αποφάσεις για τη συνέχεια.
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΥΙΑ
Στο αγωνιστικό μέρος, η τελευταία ομαδική προπόνηση των παικτών της Παναχαϊκής έγινε χθες στο γήπεδο της Αγυιάς όπου ο Νίκος Παπαδόπουλος δούλεψε κανονικά με όλους τους παίκτες του δίνοντας βάρος στην τακτική, στη μετάβαση του παιχνιδιού και στο χτίσιμο της επίθεσης από την άμυνα.
Στην προπόνηση συμμετείχαν όλοι οι παίκτες εκτός από τους Σκεπετάρη, Αργυρόπουλο και Μπρους οι οποίοι έκαναν ατομικό πρόγραμμα.
Αυτή ήταν η τελευταία ομαδική προπόνηση για τους κοκκινόμαυρους οι οποίοι από σήμερα θα μπορούν να προπονούνται ατομικά και τίποτα περισσότερο.

 

Παναχαϊκή

Εγινε σήμερα τηλεδιάσκεψη φορέων του ποδοσφαίρου με την επιτροπή λοιμωξιολόγων

Δημοσιεύθηκε

στις

Έπειτα από προσπάθειες εβδομάδων η τηλεδιάσκεψη μεταξύ της επιτροπής λοιμωξιολόγων, του γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκου και των ποδοσφαιρικών φορέων έγινε. Την Τετάρτη (02/12) ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, οι ομόλογοί του των SL1, SL2, ΠΣΑΠ Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Λεωνίδας Λεουτσάκος, Γιώργος Μπαντής μετέφεραν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την ανάγκη επιστροφής στις ομαδικές προπονήσεις και έναρξης του πρωταθλήματος.

Το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς έκαναν αποδεκτό το αίτημα αποτελεί θετικό σημάδι και πλέον οι διοργανώτριες αρχές αναμένουν να ανάψει το «πράσινο φως» για ομαδικές προπονήσεις. Δεν είναι βέβαιο ότι εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά έως τη Δευτέρα (07/12) θα υπάρξουν νεότερα.

Η ενημέρωση της διοργανώτριας:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η τηλεδιάσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκου και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων με τους κ.κ. Ευάγγελο Γραμμένο, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, Λεωνίδα Λεουτσάκο και Γιώργο Μπαντή. Οι πρόεδροι των τεσσάρων ποδοσφαιρικών φορέων της χώρας ανέλυσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για την ανάγκη έναρξης των προπονήσεων και της αγωνιστικής δράσης στην Super League 2 και τη Football League και αναμένουν πλέον την απόφαση της επιτροπής.

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή για την ακρόαση και ευελπιστεί σε μια απόφαση που θα δώσει τέλος στην αναμονή 32 ΠΑΕ και 2000 οικογενειών που μετέχουν στα πρωταθλήματα».

 

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Τριμελής επιτροπή για να κλείσει με την ΕΡΤ αποφάσισε το Δ.Σ. της Λίγκας, σήμερα τα νεότερα από τους λοιμωξιολόγους

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο στη Σούπερ Λιγκ 2 όπου συζητήθηκαν αρκετά θέματα. Η βασικότερη απόφαση ήταν η δημιουργία τριμελούς επιτροπής που έχει στόχο να διαπραγματευτεί και να κλείσει την συμφωνία με την ΕΡΤ με την Παναχαϊκή να εκπροσωπεί ο Γιώργος Μπάρλος.

Εκτός από το θέμα της ΕΡΤ, στο Δ.Σ. έγινε κουβέντα και σχετικά με το θέμα της στήριξης στο πρόσωπο του πρόεδρου της Σούπερ Λιγκ Λεωνίδα Λεουτσάκου καθώς τελευταία έχουν κυκλοφορήσει διάφορα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν για το γεγονός πως ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο οι ΠΑΕ εξέφρασαν την στήριξή τους και ανάμεσά τους ήταν και η πατρινή ομάδα.
Από εκεί και πέρα η συζήτηση στράφηκε στο θέμα της ΕΡΤ όπου τόνισε πως πρέπει άμεσα να κλείσει το θέμα και να πέσουν οι υπόγραφες.
ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΛΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
Μάλιστα στο συγκεκριμένο κομμάτι τοποθετήθηκε και ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής Γιώργος Μπάρλος ο οποίος υποστήριξε πως το κεφάλαιο ΕΡΤ πρέπει να κλείσει άμεσα για να γνωρίζουν οι ομάδες και τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν από τη δημόσια τηλεόραση.
Έτσι η τριμελής επιτροπή θα συναντηθεί άμεσα με την διοίκηση της ΕΡΤ όχι μόνο για να συζητήσει αλλά και να υπογράψει συμφωνία και όσον αφορά το οικονομικό, το πιθανότερο είναι να ισχύσει η αρχική πρόταση της ΕΡΤ που είναι λίγο πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ και για τις δύο κατηγορίες.
Έτσι μετά το Δ.Σ. η Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση, σε απάντηση δημοσιευμάτων, και εξέφρασε ομόφωνα τη στήριξή της στον πρόεδρό της κ. Λεουτσάκο και τους αντιπροέδρους, κ. Τουτζάρη και Σταμούλη εγκρίνοντας τις ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, αφενός για την έναρξη των πρωταθλημάτων και αφετέρου για την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των ΠΑΕ μελών της. Την τριμελή επιτροπή θα αποτελούν εκπρόσωποι των ΠΑΕ Βέροια, ΠΑΕ Ξάνθη Α.Ο. και ΠΑΕ Χανιά.
Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ
Φυσικά από το χθεσινό Δ.Σ. δεν έλειψε η συζήτηση για καυτό θέμα της έναρξης του πρωταθλήματος με το προεδρείο να εκφράζει αισιοδοξία πως στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων θα υπάρχουν ευχαρίστα.
Με βάση και τα τελευταία δεδομένα, είναι αρκετά πιθανό να ανάψουν πράσινο φως για επιστροφή στις προπονήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα -ίσως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου- και στη συνέχεια να πιέσουν για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος μέσα στο 20.
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως ο Λεωνίδας Λεουτσάκος θα επιδιώξει και μια παρέμβαση της SL 2 στην επιτροπή ώστε να καταθέσουν τα επιχειρήματά τους, ενώ επισημάνθηκε πως ενδέχεται το απόγευμα να είναι stand by αφού υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει και νέα τηλεδιάσκεψη με τις 12 ΠΑΕ ανάλογα με τις εξελίξεις.
Στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής ο Γιώργος Μπάρλος εκτός από το θέμα της ΕΡΤ επανέλαβε τη βούληση πως θα πρέπει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει άμεσα ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος.
Οι κοκκινόμαυροι περιμένουν πώς και πώς να γίνει αρχικά το πρώτο βήμα με τις προπονήσεις που ενδεχομένως θα δώσουν δυνατότητα και για φιλικά παιχνίδια για να μπορέσουν να επιστρέψουν στο γήπεδο.

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Ομόφωνη στήριξη στον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ 2, τριμελή επιτροπή για την ΕΡΤ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο και τους αντιπροέδρους στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (01/12)  μετά το τέλος του σημερινού Δ.Σ. και ανάμεσα στις ομάδες που στήριξαν ήταν και η Παναχαϊκη.

Εκτός αυτού η Super League 2 ανακοίνωσε την σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης με την ΕΡΤ για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή προσφορά για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΝΠΣ Βέροια 2019, ΠΑΕ Ξάνθη Α.Ο και ΠΑΕ Χανιά.

Πλέον το ενδιαφέρον όλων των ΠΑΕ έχει στραφεί στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμώξιόλογων που αναμένεται να συζητήσει και το θέμα της Σούπερ Λιγκ 2.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα