Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Connect with us

Διεθνή

Μπαράκ Ομπάμα: Ιστορική και αποφασιστική η νίκη Μπάιντεν

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπερήφανος για την εκλογή του πρώην αντιπροέδρου του Τζο Μπάιντεν δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε δήλωσή του μετά τη νίκη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις εκλογές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για «ιστορική και αποφασιστική νίκη» των Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις, ωστόσο αναφέρθηκε και στις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, αλλά και στις πρωτόγνωρες συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθησαν οι εκλογές.

Ο Τζο Μπάιντεν «θα αντιμετωπίσει εξαιρετικές προκλήσεις που κανένας πρόεδρος δεν έχει κληθεί στο παρελθόν: την πανδημία, τις οικονομικές ανισότητες, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία που βρίσκεται σε κίνδυνο», αλλά και την κλιματική αλλαγή.

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους Αμερικανούς να δώσουν στον Μπάιντεν ευκαιρία και στήριξη, ανεξαρτήτως του αν τον ψήφισαν.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ότι σε κάθε επίπεδο, η χώρα παραμένει βαθιά διχασμένη», σημείωσε, ενώ έστειλε μήνυμα ότι η δημοκρατία «μας χρειάζεται όλους περισσότερο από ποτέ».

Αναλυτικά ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει στη δήλωσή του:

Δεν θα μπορούσα να συγχαρώ τον επόμενο Πρόεδρό μας Τζο Μπάιντεν και την πρώτη κυρία , Τζιλ Μπάιντεν με μεγαλύτερη περηφάνια από αυτή που νιώθω σήμερα.

Με αντίστοιχη περηφάνια συγχαίρω την Καμάλα Χάρις και τον σύζυγό της Ντάγκλας Έμχοφ για το πραγματικά ρηξικέλευθο γεγονός της εκλογής της ως επόμενης Αντιπροέδρου.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες οι Αμερικάνοι έσπευσαν να ψηφίσουν και αυτό φαίνεται σε αριθμούς που δεν έχουμε ξαναδεί προηγουμένως.

Και μόλις τελειώσει η καταμέτρηση κάθε ψήφου ο Πρόεδρος Μπάιντεν και η Αντιπρόεδρος Χάρις θα έχουν καταφέρει μια ιστορική και αποφασιστική νίκη.

Είμαστε τυχεροί που ο Τζον έχει όσα απαιτούνται για τη θέση του Προέδρου και το έχει αποδείξει ήδη. Γιατί η μετάβαση του στον Λευκό Οίκο συνοδεύεται από μια σειρά από προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αμέσως αντιμέτωπος-τις οποίες κανείς άλλος Πρόεδρος δεν είχε αντιμετωπίσει με το που ανέλαβε: μια σαρωτική πανδημία, μια οικονομία που ευνοεί τις ανισότητες και μια δημοκρατία αλλά και ένα περιβάλλον σε κίνδυνο.

Νομίζω ότι θα προασπιστεί το καλύτερο τρέφοντας τα ίδια συναισθήματα απέναντι σε κάθε Αμερικανό ασχέτως του αν τον ψήφισαν ή όχι. Γι αυτό και προτρέπω κάθε πολίτη να του δώσει μια ευκαιρία και να του προσφέρει την υποστήριξή του.

Τα αποτελέσματα δείχνουν παντοιοτρόπως ότι η χώρα παραμένει βαθιά διχασμένη. Επιβάλλεται λοιπόν όλοι μας- όχι μόνο ο Τζο και η Καμάλα- να κάνουμε το παν, να βγούμε από τη ζώνη ασφαλείας μας, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να χαμηλώσουμε τις εντάσεις, και να βρούμε το κοινό έδαφος από το οποίο θα βαδίσουμε μπροστά ενθυμούμενοι ότι είμαστε ένα έθνος με το Θεό βοηθό μας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν και βρέθηκαν να συμβάλουν στην οργάνωση της εκλογικής αναμέτρησης ως εθελοντές, κάθε Αμερικανό που ενεπλάκη σε αυτή την προσπάθεια με τον δικό του τρόπο και όλους όσοι ψήφισαν για πρώτη φορά.

Οι προσπάθειες σας απέδωσαν και έκαναν τη διαφορά. Να το χαρείτε. Και μετά να παραμείνετε, όσο μπορείτε, στρατευμένοι. Ξέρω ότι είναι εξαντλητικό.

Αλλά για να αντέξει αυτή η δημοκρατία χρειάζεται ενεργά εμπλεκόμενους πολίτες και επικεντρωμένους στα φλέγοντα ζητήματα-όχι μόνο σε αυτή την προεκλογική περίοδο αλλά και τις υπόλοιπες μέρες.

Η δημοκρατία μας χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ. Και η Μισέλ και εγώ θα στηρίξουμε τον Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία παντοιοτρόπως.

www.protothema.gr

Διεθνή

Twitter: Προειδοποιεί τους χρήστες πριν ανεβάσουν προσβλητική ανάρτηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Twitter καλεί πλέον τους χρήστες να το ξανασκεφτούν και να διορθώσουν ένα πιθανά προσβλητικό ή επιβλαβές tweet τους, πριν το δημοσιεύσουν.

Πρόκειται για μια λειτουργία που εισήγαγε δοκιμαστικά πέρυσι η πλατφόρμα και πλέον την επεκτείνει σε όλους τους λογαριασμούς που έχουν ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις στα αγγλικά, σε συσκευές iOS και Android.

Στη δοκιμή που έκανε πέρυσι το Twitter, ενθάρρυνε τους χρήστες να ξανασκεφτούν μια πιθανά επιβλαβή ή προσβλητική απάντηση, πριν τη δημοσιεύσουν. Έπειτα από αυτή την υπενθύμιση, οι χρήστες μπορούσαν να διορθώσουν το tweet, να το διαγράψουν ή να το δημοσιεύσουν στην αρχική του μορφή.

Αυτά τα τεστ, σύμφωνα με την πλατφόρμα, έδειξαν ότι μειώθηκαν οι προσβλητικές αναρτήσεις. Συγκεκριμένα, μετά την υπενθύμιση το 34% των χρηστών διόρθωσαν την αρχική απάντησή τους ή αποφάσισαν να μην τη στείλουν καν.

Ακόμη, μετά την πρώτη υπενθύμιση, κατά μέσο όρο οι χρήστες έγραψαν κατά 11% λιγότερο προσβλητικές απαντήσεις στη συνέχεια. Επιπλέον, σύμφωνα με το Twitter, μετά την υπενθύμιση, ήταν λιγότερο πιθανό οι χρήστες να λάβουν οι ίδιοι προσβλητικές απαντήσεις.

Μεταξύ των αλλαγών που έκανε το Twitter μετά τις αρχικές δοκιμές ήταν το σύστημα να λαμβάνει υπόψη τη φύση της σχέσης μεταξύ των δύο λογαριασμών, αυτού που έχει κάνει την ανάρτηση και εκείνου που απαντά. Για παράδειγμα, αν οι δύο χρήστες ακολουθούν ο ένας τον άλλον και είναι συχνές οι μεταξύ τους απαντήσεις, τότε είναι πιθανότερο να έχουν μια καλύτερη αντιληψη για το προτιμώμενο ύφος επικοινωνίας, σημειώνει η πλατφόρμα.

Τα τελευταία χρόνια τα social media προσπαθούν να βάλουν ένα φρένο στο προσβλητικό περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Τα πιο πρόσφατα στατιστικά του Twitter- από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2020- δείχνουν ότι αφαιρέθηκε πιθανά προσβλητικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε από 1,9 εκατομμύρια χρήστες, όπως και ότι η πλατφόρμα προχώρησε σε αναστολή 925.700 λογαριασμών για παραβίαση των κανονισμών.

Η συζήτηση για τη ρύθμιση του περιεχομένου στα social media έχει εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι πλατφόρμες για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Χθες, το εποπτικό συμβούλιο του Facebook διατήρησε τον αποκλεισμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αλλά επέπληξε την πλατφόρμα για το γεγονός ότι του έχει επιβάλει επ’ αόριστον απαγόρευση και έδωσε προθεσμία έξι μηνών για να καταλήξει σε μια αναλογική ποινή.

www.in.gr

Περισσότερα

Αθλητισμός

Champions League: Στον αέρα ο τελικός της Κωνσταντινούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Τουρκία μπήκε στην κόκκινη ζώνη λόγω κορονοϊού κι ο τελικός του Champions League, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται στον αέρα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (6/5)  η Άστον Βίλα ανέφερε πως προσφέρει το Βίλα Παρκ για τον τελικό της 29ης Μαΐου, ώστε να μη χρειαστεί να ταξιδέψουν οι Άγγλοι οπαδοί στην Τουρκία.

 

 

Περισσότερα

Διεθνή

Moderna: Τα νέα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους εφήβους

Δημοσιεύθηκε

στις

H Moderna ανακοίνωσε σήμερα μια αποτελεσματικότητα ύψους 96% του εμβολίου κατά της Covid-19 στους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

Εκ των 3.235 συμμετεχόντων σε αυτές τις δοκιμές στις ΗΠΑ, τα δύο τρίτα έλαβαν το εμβόλιο και το ένα τρίτο ένα εικονικό φάρμακο (placebo).

Η έρευνα «κατέδειξε ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου 96% στους συμμετέχοντες (…) που είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση», δήλωσε η Moderna, με την ευκαιρία της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της τριμήνου.

«Οι αναλύσεις περιλάμβαναν 12 κρούσματα (Covid-19) 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση», γνωστοποίησε η εταιρεία. Για αυτά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα, οι συμμετέχοντες παρακολουθούνταν κατά μέσο όρο 35 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Το εμβόλιο «ήταν σε γενικές γραμμές καλά ανεκτό, χωρίς κάποια σοβαρή ανησυχία σχετικά με την ασφάλειά του να έχει αναγνωριστεί έως σήμερα», συνεχίζει η εταιρεία. Οι συχνότερες παρενέργειες ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, κεφαλαλγία, κόπωση, μυϊκοί πόνοι, παρόμοιες με εκείνες που παρατηρήθηκαν στους ενήλικες.

Η Moderna επισήμανε ότι «βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με μια ενδεχόμενη τροποποίηση» της άδειας του εμβολίου της, το οποίο προς το παρόν χορηγείται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, στις χώρες όπου έχει εγκριθεί.

www.in.gr

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα