Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καθολική καταδίκη της επίθεσης κατά του Ι.Χ. του βουλευτή, Ιάσονα Φωτήλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η ενέργεια των «γνωστών αγνώστων» να πυρπολήσουν το αυτοκίνητο του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Ιάσονα Φωτήλα, έξω από το σπίτι του, στην πλατεία Όλγας.

Ο ίδιος ο βουλευτής, υπενθυμίζεται ότι σε τοποθέτηση του, επεσήμανε-μεταξύ άλλων- ότι «πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι θα τον τρομοκρατήσουν» και επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη της οποίας έχω την τιμή να είμαι δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής στην Αχαΐα, έχει αποφασίσει να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου των μασκοφόρων – μπαχαλάκηδων, που δεν έχουν καμία θέση σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία και ένα κράτος δικαίου.

Ο αγώνας είναι διαρκής. Η δημοκρατία δεν εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται!»
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό του εμπρησμού σημειώθηκε έξω από το σπίτι του Αχαιού βουλευτή, στην οδό Αράτου. Ομάδα αγνώστων, έσπασε το τζάμι του οδηγού και περιέλουσε το όχημα, εσωτερικά και εξωτερικά με εύφλεκτο υλικό, βάζοντας στη συνέχεια φωτιά.

Από την φωτιά υπήρξαν υλικές ζημιές μόνο στο αυτοκίνητο και δεν απειλήθηκαν ζωές ή γειτονικά οχήματα.
Πληροφορούμενος την πυρπόληση του οχήματός του, ο

Την επίθεση καταδίκασε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης, καθώς ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Ανδρέας Μαζαράκης.

Χθες ανακοινώσεις εξέδωσαν η βουλευτής, Χριστίνα Αλεξοπούλου και η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας.

Η κυρία Αλεξοπούλου δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιάσων Φωτήλα από κουκουλοφόρους χθες το απόγευμα στη Πάτρα.

Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου σε μια τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο θα πέσει στο κενό. Η Δημοκρατία ούτε εκβιάζεται, ούτε απειλείται.

Τέτοιες ενέργειες βάλλουν εναντίον της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας, ιδιαίτερα, όταν μετά από σχεδόν τριάντα δύο έτη, ορισμένοι αρνούνται ακόμη να συνειδητοποιήσουν ότι η «Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα».

Η ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Εξάλλου από την ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Χθες γίναμε για ακόμα μια φορά θεατές σε μια απόπειρα εκφοβισμού του δημοκρατικού κόσμου. Ως ΟΝΝΕΔ Αχαΐας καταδικάζουμε την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσωνα Φωτήλα.
Κάθε επίθεση βίας και τρομοκρατίας που μόνο σκοπό έχει την υπονόμευση της Δημοκρατίας θα μας βρίσκει αντιμέτωπους.

Η Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται».

ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mε ανακοίνωσή του ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, στον οποίο Τομεάρχης είναι ο Μαρίνος Σκανδάμης, καταγγέλλει την εμπρηστική επίθεση στο όχημα του Ιάσονα Φωτήλα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής :
Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την εμπρηστική επίθεση στο όχημα του βουλευτή της Ν.Δ. Ιάσονα Φωτήλα.
Η καταδίκη τέτοιων παράνομων και αντιδημοκρατικών ενεργειών είναι η μόνη απάντηση που δίδουν σθεναρά οι πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας μας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement