Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αρνητικά τα 90 πρώτα τεστ που διενεργήθηκαν στην Αχαΐα- Αναμένονται και τα υπόλοιπα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση για τη διενέργεια ελέγχων του ΕΟΔΥ στην Κ. Αχαΐα την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και τα δημοσιεύματα ιστοσελίδων εξέδωσε το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας.

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενέργησαν ελέγχους σε ασυμπτωματικούς πολίτες λαμβάνοντας δείγματα για μοριακό έλεγχο, τα οποία εστάλησαν στο Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών που συνεργάζεται με την 6η ΥΠΕ. Αναμένονται τα αποτελέσματα.

Το Σάββατο μάθαμε από ιστοσελίδες, ότι ελήφθησαν rapid tests αντιγόνων και ότι όλα αυτά ήταν αρνητικά! Το ίδιο αναπαράχθηκε και την Κυριακή 8/11.

Είναι η δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα που υπάρχει παραπληροφόρηση για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Την περασμένη Κυριακή, αναπαράχθηκε ευρέως από ιστοσελίδες, χωρίς κανένα στοιχείο, ότι από τα 35 κρούσματα της Αχαΐας, τα περισσότερα ήταν από τη Δυτική Αχαΐα και δη από την κοινότητα των ΡΟΜΑ.
Αυτό, πέραν του ότι ήταν μη αληθές, δημιούργησε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, στοχοποιώντας την περιοχή και συγκεκριμένο ευάλωτο πληθυσμό.

Χτες και σήμερα, περάσαμε στο «στάδιο» του εφησυχασμού: γίναν rapid tests (ενώ ήταν κανονικός μοριακός έλεγχος) και βγήκαν όλοι αρνητικοί (κι ας μην έχει βγει κανένα αποτέλεσμα).

Για την ιστορία: το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας είχε συνεννοηθεί με τον ΕΟΔΥ ήδη από τις 26/10, να γίνει έλεγχος με τυχαία προσέλευση πολιτών, όπως είχε κάνει και στις πλατείες της Πάτρας στα πλαίσια της επιδημιολογικής επιτήρησης στη φάση ανόδου της πανδημίας. Κι έτσι έγινε (όπως είχε προγραμματιστεί) στις 6/11. Έχει μεσολαβήσει τυχαία δειγματοληψία εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις 2/11.

Η διαχείριση της πληροφορίας για την εξέλιξη της νόσου COVID-19, ιδίως στην περιοχή μας, οφείλει να είναι προσεκτική από την μεριά των ενημερωτικών φορέων.
Παρ’ ότι η πανδημία μπορεί να αφορά τον καθένα ή καθεμιά, φαίνεται να αποτελεί κοινωνικό στίγμα για ορισμένους.
Δημοσιεύματα που σπέρνουν τη σύγχυση και την αβεβαιότητα εντείνουν το στίγμα και «βοηθούν» αντικοινωνικές συμπεριφορές που απορρέουν από την άγνοια και την παραπληροφόρηση.

Η ενημερωτική προσπάθεια του Κέντρου Υγείας στη Δυτική Αχαΐα, από την αρχή της πανδημίας, ήταν συστηματική και πολύπλευρη: ενημερώσεις δια ζώσης και με ανακοινώσεις σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έντυπα για το κοινό, παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία της περιοχής.
Στη δύσκολη περίοδο που είμαστε, χρειάζεται σοβαρότητα και αλληλεγγύη από όλους μας και αποφυγή διασποράς αδιασταύρωτων πληροφοριών, ιδίως από φορείς της ενημέρωσης.

Προς ενημέρωση, λοιπόν, το απόγευμα της Κυριακής μας έγινε αρμοδίως γνωστό, ότι από τα 134 δείγματα της δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, ελέγχθηκαν τα 90 και είναι αρνητικά. Αναμένουμε τα υπόλοιπα εντός των ημερών.

Για το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας
Τάσος Γιακουμής
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Θανάσης Σαμίκος
Διοικητικός Υπεύθυνος
8 Νοεμβρίου 2020

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήμερα στην Πάτρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όπως είχε γράψει η «Γ»

Σύσκεψη για τον Πολιούχο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα καταφθάνει σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να προεδρεύσει σε σύσκεψη φορέων στην Ερμού για τα μέτρα για τον πολιούχο.

Την πρόθεση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να επισκεφθεί ο ίδιος την Πάτρα έγραψε χθες αποκλειστικά η «Γ» καθώς μέχρι προχθές αργά οι πληροφορίες ανέφεραν πως ήταν πιθανή η παρουσία του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στη σύσκεψη εκτός από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχο Απόστολο Μαρτζάκλη και τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας, ταξίαρχο Γιώργο Μιχαλόπουλο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο περιφερειάρχης Αχαΐας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, οι δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος και Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτριος Μπάκος και ο διοικητής του ΓΝΠ «Αγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος και ο Περιφερειακός Συντονιστής του ΕΟΔΥ Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπακόπουλος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό Αχαΐας από τους φορείς, καθώς επίσης για τους ελέγχους της Αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι για την αποφυγή μετάδοσης της πανδημίας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης πραγματοποίησε στα μέσα της εβδομάδας επίσκεψη στις Σέρρες και στη Δράμα όπου η πίεση από την πανδημία είναι μεγάλη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για ώστε να μην γίνει η Πάτρα «Θεσσαλονίκη» με αφορμή την εορτή του πολιούχου.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κάθε φορέα, για τον περιορισμό της πανδημίας γενικώς και θα δοθούν οδηγίες στην Αστυνομία για αυστηρούς ελέγχους και την εφαρμογή των μέτρων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά το πέρας της σύσκεψης αναμένεται να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο στο Επισκοπείο με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα. Ο κ. Χρυσόστομος από προχθές τόσο με την εγκύκλιο που εξέδωσε όσο και με δήλωσή του στην «Γ» αναφέρει πως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

ΑΝΟΙΚΤΟΣ Ο ΝΑΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Υπενθυμίζουμε ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει ωια τους χώρους λατρείας η ΚΥΑ ότι η τέλεση λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων». Διευκρινίζει μάλιστα οτι αν μεταδίδεται τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά ή διαδικτυακά η λειτουργία θα πρέπει το τεχνικό προσωπικό να μην υπερβαίνει τα 4 άτομα. Ωστόσο, προβλέπεται ότι οι Ιεροί Ναοί παραμένουν ανοικτοί μόνο για ολιγόλεπτη ατομική προσευχή με απόλυτο σεβασμό και εφαρμογή μέτρων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

11 τροχαία σε 20 μέρες  με «άδειους»  δρόμους!

Αχαΐα: Ένας νεκρός και 14 τραυματίες εν μέσω περιορισμών, η πλειοψηφία στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Θλιβερός είναι ο απολογισμός των τροχαίων ατυχημάτων σε άδειους δρόμους λόγω της καραντίνας στην Πάτρα και στην Αχαΐα.

Μέσα σε μόλις είκοσι μέρες θρηνήσαμε έναν νεκρό, ενώ άλλοι 14 συνάνθρωποί μας τραυματίστηκαν σε σύνολο 11 τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφηκαν από την έναρξη του Lockdown.

Τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας που παρουσιάζει σήμερα η «Γ», για το χρονικό διάστημα από την 7-11-2020 έως την 27-11-2020, είναι άκρως αποκαλυπτικά.

Συνολικά, έχουν σημειωθεί οκτώ ελαφρά και δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα και ένα θανατηφόρο,ενώ μόνο στην αχαϊκή πρωτεύουσα τα τροχαία με υλικές ζημιές το ίδιο διάστημα ξεπερνούν τα 45!

Τα περισσότερα ατυχήματα έχουν καταγραφεί στην πόλη της Πάτρας, ακόμα και εν μέσω καθεστώς απαγόρευσης.

Ειδικότερα, εκτός από το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν νεαρό δικυκλιστή στην Πάτρα έχουν καταγραφεί τέσσερα ελαφρά τροχαία ατυχήματα με έξι τραυματίες και ένα σοβαρό τροχαίο με έναν τραυματία.

Συνολικά, σ’ όλο το νομό καταγράφηκαν πέντε τροχαία, εκ των οποίων ένα σοβαρό και τέσσερα ελαφρά, με αντίστοιχο αριθμό τραυματιών.

ΕΛ.ΑΣ: «Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα»

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιούν μέσω της «Γ» ότι βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

«Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας», επισημαίνουν.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. στην μείση των τροχαίων ατυχημάτων και εφιστά την προσοχή στους πολίτες για την αναγκαιότητα της οδικής ασφάλειας:

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

 Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και στον

έλεγχο του οχήματος.

 Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.

 Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.

 Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.

 Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του

αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.

 Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.

 Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.

 Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.

 Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.

 Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.

 Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς.

 Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Φωτιά στον οικισμό Βόλα

Στην ευρύτερη περιοχή του Μιντιλογλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει γύρω στις 8μιση το απόγευμα της Παρασκευής στον οικισμό Βόλα ο οποίος βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Μιντιλογλίου.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε πριν από λίγα λεπτά και στέλνει στο σημείο μεγάλη δύναμη με έξι οχήματα και δώδεκα άνδρες.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα