Κυριακή 20 Ιουνίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αρνητικά τα 90 πρώτα τεστ που διενεργήθηκαν στην Αχαΐα- Αναμένονται και τα υπόλοιπα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση για τη διενέργεια ελέγχων του ΕΟΔΥ στην Κ. Αχαΐα την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και τα δημοσιεύματα ιστοσελίδων εξέδωσε το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας.

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενέργησαν ελέγχους σε ασυμπτωματικούς πολίτες λαμβάνοντας δείγματα για μοριακό έλεγχο, τα οποία εστάλησαν στο Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών που συνεργάζεται με την 6η ΥΠΕ. Αναμένονται τα αποτελέσματα.

Το Σάββατο μάθαμε από ιστοσελίδες, ότι ελήφθησαν rapid tests αντιγόνων και ότι όλα αυτά ήταν αρνητικά! Το ίδιο αναπαράχθηκε και την Κυριακή 8/11.

Είναι η δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα που υπάρχει παραπληροφόρηση για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Την περασμένη Κυριακή, αναπαράχθηκε ευρέως από ιστοσελίδες, χωρίς κανένα στοιχείο, ότι από τα 35 κρούσματα της Αχαΐας, τα περισσότερα ήταν από τη Δυτική Αχαΐα και δη από την κοινότητα των ΡΟΜΑ.
Αυτό, πέραν του ότι ήταν μη αληθές, δημιούργησε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, στοχοποιώντας την περιοχή και συγκεκριμένο ευάλωτο πληθυσμό.

Χτες και σήμερα, περάσαμε στο «στάδιο» του εφησυχασμού: γίναν rapid tests (ενώ ήταν κανονικός μοριακός έλεγχος) και βγήκαν όλοι αρνητικοί (κι ας μην έχει βγει κανένα αποτέλεσμα).

Για την ιστορία: το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας είχε συνεννοηθεί με τον ΕΟΔΥ ήδη από τις 26/10, να γίνει έλεγχος με τυχαία προσέλευση πολιτών, όπως είχε κάνει και στις πλατείες της Πάτρας στα πλαίσια της επιδημιολογικής επιτήρησης στη φάση ανόδου της πανδημίας. Κι έτσι έγινε (όπως είχε προγραμματιστεί) στις 6/11. Έχει μεσολαβήσει τυχαία δειγματοληψία εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις 2/11.

Η διαχείριση της πληροφορίας για την εξέλιξη της νόσου COVID-19, ιδίως στην περιοχή μας, οφείλει να είναι προσεκτική από την μεριά των ενημερωτικών φορέων.
Παρ’ ότι η πανδημία μπορεί να αφορά τον καθένα ή καθεμιά, φαίνεται να αποτελεί κοινωνικό στίγμα για ορισμένους.
Δημοσιεύματα που σπέρνουν τη σύγχυση και την αβεβαιότητα εντείνουν το στίγμα και «βοηθούν» αντικοινωνικές συμπεριφορές που απορρέουν από την άγνοια και την παραπληροφόρηση.

Η ενημερωτική προσπάθεια του Κέντρου Υγείας στη Δυτική Αχαΐα, από την αρχή της πανδημίας, ήταν συστηματική και πολύπλευρη: ενημερώσεις δια ζώσης και με ανακοινώσεις σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έντυπα για το κοινό, παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία της περιοχής.
Στη δύσκολη περίοδο που είμαστε, χρειάζεται σοβαρότητα και αλληλεγγύη από όλους μας και αποφυγή διασποράς αδιασταύρωτων πληροφοριών, ιδίως από φορείς της ενημέρωσης.

Προς ενημέρωση, λοιπόν, το απόγευμα της Κυριακής μας έγινε αρμοδίως γνωστό, ότι από τα 134 δείγματα της δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, ελέγχθηκαν τα 90 και είναι αρνητικά. Αναμένουμε τα υπόλοιπα εντός των ημερών.

Για το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας
Τάσος Γιακουμής
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Θανάσης Σαμίκος
Διοικητικός Υπεύθυνος
8 Νοεμβρίου 2020

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

900 τσάντες ανακύκλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις της Εβδομάδας Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Δήμου Πατρέων, υλοποίησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση, με προβολές εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού, φύλλα εργασίας, διανομή ενημερωτικού υλικού κ.α. στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος – «Δες το Σφαιρικά» στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημερωτική προβολή παρουσίασης για την ανακύκλωση σε όλους τους μαθητές του τμήματος και έπειτα τον διαχωρισμό των παιδιών σε τρεις υποομάδες.
Σε αυτές τα παιδιά υπολόγιζαν μέσω ειδικών εντύπων το ανθρακικό και υδατικό αποτύπωμα καθώς και τις γνώσεις του μαθητή στην ανακύκλωση.
Μοιράσθηκαν 900 τσάντες ανακύκλωσης σε ισάριθμα παιδιά και καθηγητές που περιείχαν πολύ περισσότερα φυλλάδια με οδηγίες για την σωστή ανακύκλωση συσκευασιών.
Υπεύθυνος προγράμματος: Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος: ΠΕ Περιβαλλοντολόγος Εκπαιδευτές: Μπαουστάνου Βασιλική: ΠΕ Γεωτεχνικός/Γεωλόγος, Μυρσίνη Ζούρου: ΠΕ Περιβαλλοντολόγος, Σοφία Πράτσα: ΠΕ Χημικός Μηχανικός.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τιμούν τον ήρωα Γιαννιά-Σήμερα στις 11 το πρωί η εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύλων Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τα 200χρόνια από την Επανάσταση και σε ένδειξη φόρου τιμής στην μνήμη και την προσφορά του στο έθνος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύλων Πατρών και η Χορευτική Ομάδα «Οι Αετοί του Μοριά» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τιμούν σήμερα έναν μεγάλο αγωνιστή, τον Καπετάν Γιαννιά.

Στις 11 το πρωί, θα λάβει χώρα η εκδήλωση για τον Γιαννιά, στην ομώνυμη πλατεία (Άγιος Αθανάσιος, Μαρούδα), εκεί άφησε την τελευταία του πνοή και που σήμερα δεσπόζει το άγαλμά του.
Πρόκειται για μια εκδήλωση με έντονο χαρακτήρα καθώς σύμφωνα με τους διοργανωτές, «θα αποτελέσει όχι μόνο υποχρέωση μνήμης αλλά και συνειδησιακό ανάχωμα απέναντι στην ισοπεδωτική λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης».

«Σε όποιο μέρος της πατρίδας μας κι αν γυρίσεις τη μνήμη σε πληγώνει. Ο τόπος είναι διάσπαρτος από συντριμμένα μέλη ναών, αγαλμάτων και από οστά αγωνιστών. Ο αποκεφαλισμένος Ελληνικός Λαός, σπρωγμένος από το αλάθητο ένστικτό του με αφάνταστη υπομονή και επιμονή δούλευε σιωπηλά για τη μέρα που θα συνέτριβε τις αλυσίδες του. Τα θαρραλέα βλαστάρια του σκλαβωμένου γένους συνεχίζουν ακατάπαυστα το σκάλωμα τους προς τα βουνά της Ελλάδας.

Ένας ολιγάριθμος στρατός που οργανώνει, γυμνάζει και διευθύνει το λαϊκό ένστικτο, με πενιχρά μέσα, προετοιμάζει τη λευτεριά. Η κλεφτουριά διαμορφώνει την ιστορία και η αποφασιστική συμβολή σ’ αυτήν την προετοιμασία για το μεγάλο ξεσηκωμό, ξεκινά από το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα», προσθέτουν, δίνοντας το στίγμα τους για την σημερινή εκδήλωση.

ΔΕΗΣΗ, ΟΜΙΛΙΕΣ, ΧΟΡΟΙ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τα εξής:
-Επιμνημόσυνη δέηση
-Κατάθεση στεφάνων
-Χαιρετισμοί
-Ομιλία κ. Βασίλη Κυριαζή
-Ομιλία κ. Ηλία Τουτούνη
-Παραδοσιακοί χοροί από την χορευτική ομάδα «Οι Αετοί του Μοριά» του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύλων Πατρών (Μπεγουλάκι) -υπεύθυνη Κωνσταντίνα Ζάγκλα, θεατρικό δρώμενο (υπεύθυνος Γιώργος Λογαράς)
Συμμετέχουν, ο Σκοπευτικός Όμιλος Πάτρας και οι μουσικοί, Λύσανδρος Παναγόπουλος (τραγούδι- λαούτο), Κωνσταντίνος Τζανέτος (κλαρίνο), Βίκτωρ Τζανέτος (κρουστό)
-Απονομές
-Λήξη εκδήλωσης.
ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ
Να σημειωθεί πως παράλληλα, λειτουργεί έκθεση όπλων του αγώνα στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μύλων (Μπεγουλάκι) από τον Σκοπευτικό Όμιλο Πάτρας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Υπό διερεύνηση η αιτία θανάτου»-Τι δήλωσε ο ιατροδικαστής για τον αιφνίδιο θάνατο της 56χρονης στα Καλάβρυτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν σχετίζεται –με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης- με τη δεύτερη δόση του εμβολίου ο ξαφνικός θάνατος της 56χρονης γυναίκας, που συγκλονίζει από προχθές την περιοχή των Καλαβρύτων.

Αυτή είναι η εκτίμηση μετά από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε χθες στη σορό της άτυχης γυναίκας στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας.

Ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης ερωτηθείς από την «Γ» ανέφερε πως «από τα πρώτα ευρήματα δεν προέκυψε πνευμονική εμβολή. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση είναι σε εξέλιξη και παραμένει υπό διερεύνηση η αιτία θανάτου».

Γ. ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΜΒΟΛΗ»

«Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε κανενός είδους εμβολή, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον ιατροδικαστή Πατρών», δήλωσε στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ερωτηθείς σχετικά.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλους, καθώς το προχθεσινό περιστατικό του θανάτου της 56χρονης λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στον πληθυσμό.

Από τα πρώτα ευρήματα η αιτία θανάτου της 56χρονης είναι απροσδιόριστη και αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα του ιατροδικαστή εφόσον υπάρξουν όλες οι απαντήσεις από τα εργαστήρια.

 

 

Περισσότερα
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα