Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λουκέτα παντού- Έντονος προβληματισμός και για τις επιχειρήσεις που μένουν ανοικτές  

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγωνία, απογοήτευση και έντονος προβληματισμός επικρατεί στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που είτε αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, είτε συνεχίζουν να λειτουργούν καθώς η κίνηση είναι άκρως υποτονική στο κέντρο της πόλης.

Στην πρώτη μέρα του lockdown επικρατεί «παγωμάρα» στο κέντρο της Πάτρας. Αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων κατέβηκαν στις επιχειρήσεις τους για να κλείσουν τις όποιες εκκρεμότητες και να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα. Η απουσία της ζωντάνιας του κόσμου προκάλεσε «παγωμάρα», ενώ όσοι επιχειρηματίες άνοιξαν είδαν τη δουλειά τους να πέφτει κατά 90% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Πολλοί ενδέχεται να κλείσουν εάν δουν πως στις αρχές της εβδομάδας θα συνεχιστεί η ίδια εικόνα.

Εξάλλου, οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «estiasigreece» έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στη βιώσιμη επανεκκίνηση της εστίασης, θέμα που ζήτησαν κατά την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Οπως ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής των 50 σωματείων εστίασης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία του γραφείου πρωθυπουργού και με συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνου Πετραλιά, της γενικής γραμματέως Εργασίας Άννας Στρατινάκη και αντιπροσωπείας της πρωτοβουλίας #estiasigreece από όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας. Υπήρξαν στοιχειοθετημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων ρευστότητας στα πλαίσια των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίστηκε δεύτερη συνάντηση, «ώστε να γίνει διαβούλευση σε μια αναλυτική δέσμη προτάσεων με απώτερο σκοπό όλα τα καταστήματα εστίασης να έχουν βιώσιμη ευκαιρία επανεκκίνησης».

Ροή ειδήσεων

Advertisement