Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μπλόκα» παντού για την προστασία της δημόσιας υγείας

Εντατικοί έλεγχοι από την Αστυνομία για τις άσκοπες μετακινήσεις και τη χρήση μάσκας στην Αχαΐα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με… δέκα παραβάσεις σε πολίτες που κυκλοφορούσαν χωρίς να έχουν στείλει SMS στο 13033 ή να φορούν μάσκα σηματοδοτήθηκε η έναρξη της καραντίνας στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χθες το απόγευμα είχαν βεβαιωθεί δέκα παραβάσεις σε πολίτες από τους αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν συνεχείς ελέγχους στους πολίτες που κυκλοφορούσαν είτε με τα οχήματά τους είτε με τα πόδια στην πόλη.

Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων εναντίον της πανδημίας κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του lockdown ήταν αυστηροί. Από τις 6 το πρωί ξεκίνησαν οι περιπολίες σε κομβικά σημεία της Πάτρας αλλά και του νομού και όλοι όσοι κυκλοφορούσαν τέθηκαν υπό έλεγχο. Τα πρόστιμα διπλασιάστηκαν και έτσι στους παραβάτες βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για τον καθένα.

Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί καθ’ όλη τη διάρκεια το 24ωρου για όλο το διάστημα της καραντίνας, όπως έχει διαμηνύσει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται πλέον όλες οι μετακινήσεις, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είτε με τα ιδιωτικά οχήματα, αλλά και όσοι κυκλοφορούσαν χωρίς να έχουν δώσει το στίγμα τους στην Γενική Προστασία Πολιτικής Προστασίας. Η τροχαία βρίσκεται στα διόδια και ελέγχοι όλα τα οχήματα που περνάνε για τυχον παραβάσεις.

 

Δείτε φωτογραφίες μέσα από τον φακό του gnomip:

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Αμφιλοχία η διανυκτέρευση των υδροπλάνων

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι πρόεδροι των δύο εταιρειών που «τρέχουν» τις εξελίξεις με τα υδροπλάνα στον ελληνικό χώρο, μέσα στην 5ετία θα λειτουργούν κάπου 150 υδατοδρόμια στην Ελλάδα, γεγονός που θα σημαίνει πως η χώρα μας θα έχει το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ευρώπη.

Τα όσα ανέφεραν οι δύο άνδρες σχετικά με τις διαδικασίες που δρομολογούνται, είχαν και ένα ισχυρό τοπικό ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως το υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας ορίζεται από την Hellenic Seaplanes S.A. ως το σημείο διανυκτέρευσης των υδροπλάνων στην πλευρά του Ιονίου και αναμένεται η τελική έγκριση από τον Δήμο Αμφιλοχίας. Με άλλα λόγια, φαίνεται πως η όμορφη κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας θα αποτελέσει την βάση των υδροπλάνων στην πλευρά του Ιονίου, γεγονός που επίσης σημαίνει ότι η Πάτρα καθίσταται πλέον ένας απλός σταθμός των υδροπλάνων στο δίκτυο του Ιονίου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ομόφωνη στήριξη στους οκταμηνίτες του Κοινωφελούς από το δημοτικό συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την εισήγηση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης(20/1) εκδόθηκε απόφαση για τη στήριξη των εργαζομένων του Κοινωφελούς(2019).

Ομόφωνα αποφασίστηκε το αίτημα των εργαζομένων για προσφυγή στα δικαστήρια της Αθήνας, να στηριχτεί από το δημοτικό συμβούλιο, όπως και αναμενόταν.

Η εκπροσώπηση της δημοτικής αρχής θα γίνει σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο, με τη στήριξη να λαμβάνει έμπρακτα χώρα τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα προσδιοριστεί η δίκη. Το “παρών” στη δικαστική αίθουσα αναμένεται να δώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος Πατρέων όπως έχει κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Άσχημες εικόνες σε κηδεία-Αρπάχτηκαν για μια θέση στο Ναό

Δημοσιεύθηκε

στις

Καβγάς μεταξύ ανιψιών. Ποιοι θα εισέλθουν στον Ναό για να συμμετάσχουν στην ακολουθία της κηδείας της αγαπημένης τους θείας;

Έμεναν δύο κενές θέσεις από τις εννέα που προβλέπει η απόφαση, ο ιερέας δεν δεχόταν να αυξηθούν τα άτομα, προτείνοντας εναλλάξ παρουσία.

Οι τέσσερις ανιψιές όμως ήσαν ανένδοτες και τελικά για να αποφευχθεί η παρεξήγηση έμειναν όλες έξω, μπαίνοντας στο τέλος στον Ναό για να προσκυνήσουν.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα