Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Η ακτινογραφία των έξι στροφών

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας

 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δυστυχώς μείναμε χωρίς ποδόσφαιρο και σε όλους πραγματικά μάς κακοφάνηκε. Όπως και να έχει, το ερασιτεχνικό είναι μια ευχάριστη νότα στη ζωή των ανθρώπων, καθώς ξεφεύγουν από την καθημερινή ρουτίνα.

Με αφορμή τη διακοπή λόγω του δεύτερου lockdown, πάμε να θυμηθούμε τι έχουν κάνει ομάδες της Α’ Κατηγορίας και στους δύο ομίλους μέχρι σήμερα.

Οι ομάδες που έχουν το απόλυτο νικών είναι δύο. Από τον πρώτο όμιλο ο Πανμοβριακός και από τον δεύτερο όμιλο το Πάτραι. Οι ομάδες που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας είναι από τον Α’ όμιλο η Αναγέννηση Πατρών και από τον Β’ όμιλο ο Ηρακλής Πατρών.

 

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Ξεκινώντας τα στατιστικά στοιχεία, στον Α’ όμιλο πέρα από τον Πανμοβριακό, που διατηρεί το απόλυτο νικών, αήττητοι παραμένουν οι Πήγασος και Ατρόμητος Πατρών. Την καλύτερη επίθεση την έχει ο Πανμοβριακός έχοντας πετύχει 20 γκολ, ενώ την καλύτερη άμυνα μοιράζονται δύο ομάδες, ο Πήγασος και ο Ατρόμητος, που έχουν δεχτεί μόλις πέντε τέρματα. Την χειρότερη επίθεση αλλά και άμυνα την διαθέτει η Αναγέννηση Πατρών που έχει πετύχει 4 γκολ και έχει δεχτεί 23!

 

ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ 144 ΓΚΟΛ

Σε 42 αναμετρήσεις έχουν επιτευχθεί 144 τέρματα εκ των οποίων οι γηπεδούχοι έχουν πετύχει 78 έναντι των φιλοξενούμενων που έχουν σημειώσει τα 66.

Μ.Ο. ανά παιχνίδι επιτυγχάνονται 3,43 γκολ. Τα 16 από τα 144 γκολ έχουν σημειωθεί από την άσπρη βούλα και τα δύο από αυτογκόλ.

Τα περισσότερα τέρματα έχουν έρθει στο δεύτερο μέρος (84 τον αριθμό), ενώ στο πρώτο ημίχρονο έχουν επιτευχθεί 60.

 

ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ

Σε 42 παιχνίδια οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο έχοντας πετύχει 20 νίκες με τους φιλοξενούμενους να έχουν τρεις νίκες λιγότερες, δηλαδή 17, ενώ έχουν σημειωθεί και δέκα ισοπαλίες.

 

0-1 ΚΑΙ 3-0 ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΚΟΡ

Το αγαπημένο σκορ των ομάδων είναι το 0-1 και το 3-0 που έχει επιτευχθεί σε τέσσερις αναμετρήσεις αντίστοιχα.

 

ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΩΤΟ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Η ομάδα του Μπεγουλακίου και του Ίκαρου έχουν κερδίσει από τρία πέναλτι αντίστοιχα στις πρώτες έξι συναντήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πήγασος έχει κερδίσει ένα πέναλτι στο παιχνίδι με τον Αχαιό και δύο στο παιχνίδι με τον Ίκαρο. Αντίθετα το Πετρωτό έχει κερδίσει δύο πέναλτι με την Αναγέννηση Πατρών και ένα πέναλτι με τον Ατρόμητο Πατρών.

 

ΔΥΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Στον πρώτο όμιλο έχουν επιτευχθεί δύο αυτογκόλ. Οι άτυχοι ποδοσφαιριστές είναι ο Μανθόπουλος της Πάτρας 2005 στο εκτός έδρας ματς με το Λιμνοχώρι, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 3-2, και ο Παπαδάτος της Αναγέννησης Πατρών στη βαριά εκτός έδρας ήττα με 5-1 από τον Ίκαρο Πετρωτού.

 

 ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Αποσκίτης ο «φονιάς»

Ο Νίκος Αποσκίτης του Πήγασου Μπεγουλακίου είναι αυτός που σε έξι αγωνιστικές έχει πετύχει 11 τέρματα από τα οποία έχει κάνει ένα καρέ τερμάτων στο εντός έδρας ματς με τη Δόξα Χαλανδρίτσας.

Από κει και πέρα ακολουθούν:

6 ΓΚΟΛ: Λιάκος Γ. (Πανμοβριακός).

5 ΓΚΟΛ: Σπανός (Δόξα Παρ.).

4 ΓΚΟΛ: Βαλσαμής (Δίας), Κωστής (Ατρόμητος), Οικονομόπουλος (Πανμοβριακός).

3 ΓΚΟΛ: Ανδρεόπουλος (Ατρόμητος), Μιχαηλίδης (Αχαιός), Νιφορόπουλος (Πανμοβριακός), Παναγιωτόπουλος (Δίας), Τσουραμάνης (Ίκαρος), Χριστόπουλος (Ατρόμητος).

2 ΓΚΟΛ: Αναγνωστόπουλος (Εθνικός/Πολύτεκνος), Ανδρικόπουλος (Δόξα Νιφ.), Γκέκας (Πανμοβριακός), Γκιζαριώτης (Πανμοβριακός), Ζαχαράτος (Δόξα Χαλ.), Κακαφώνης (Εθνικός/Πολύτεκνος), Καλογερόπουλος (Πήγασος), Καραχάλιος (Αστέρας Τσουκ.), Καρελάς (Δόξα Νιφ.), Λαζανάς (Αχαιός), Μανθόπουλος (Πάτρα 2005), Μούτσα (Αχαιός), Νταλάπας (Δόξα Νιφ.), Παναγιωτακόπουλος (Πανμοβριακός), Παναγιωτόπουλος (Αστέρας Τσουκ.), Παναγόπουλος (Πάτρα 2005), Παπαγιαννόπουλος (Αστέρας Τσουκ.), Παπαδημητρακόπουλος (Πήγασος), Παππάς (Δόξα Νιφ.), Σοφούλης (Δόξα Παρ.), Σπηλιωτόπουλος (Εθνικός/Πολύτεκνος), Ταγάρας (Ίκαρος Λακκ.)

 

 Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Στον Β’ όμιλο πέρα από το Πάτραι, που διατηρεί το απόλυτο νικών, αήττητη παραμένει μόνο η Νίκη Προαστίου. Την καλύτερη επίθεση την έχουν δύο ομάδες, το Πάτραι και ο Κεραυνός που έχουν σημειώσει από 15 γκολ, ενώ την καλύτερη άμυνα διαθέτει το Πάτραι που έχει δεχτεί μόλις ένα τέρμα. Τη χειρότερη άμυνα την διαθέτει η Αρόη που έχει δεχτεί 15 τέρματα, ενώ την χειρότεροι επίθεση την μοιράζονται τρεις ομάδες, η ΑΕ Καλαβρύτων, η Αρόη και ο Ηρακλής.

 

ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ 106 ΓΚΟΛ

Σε 42 αναμετρήσεις έχουν επιτευχθεί 106 τέρματα εκ των οποίων τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι έχουν πετύχει από 53.

Μ.Ο. ανά παιχνίδι επιτυγχάνονται 2,52 γκολ. Τα 8 από τα 106 γκολ έχουν σημειωθεί από την άσπρη βούλα και τα δύο από αυτογκόλ.

Τα περισσότερα τέρματα έχουν έρθει στο πρώτο μέρος μέρος (54) ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έχουν επιτευχθεί 52.

 

ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ

Σε 42 αναμετρήσεις, αντίθετα από τον πρώτο όμιλο, οι φιλοξενούμενοι έχουν τον πρώτο λόγο έχοντας πετύχει 19 νίκες με τους γηπεδούχους να έχουν δύο «τρίποντα» λιγότερα, δηλαδή 17. Στις 42 αναμετρήσεις έχουν σημειωθεί δώδεκα ισοπαλίες.

 

0-1 ΚΑΙ 1-2 ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΚΟΡ

Το αγαπημένο σκορ των ομάδων είναι το 0-1 που έχει σημειωθεί σε επτά αναμετρήσεις, ενώ ακολουθεί το 1-2 που έχει επιτευχθεί σε έξι αναμετρήσεις.

 

ΠΑΤΡΑΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Οι ομάδες του Πάτραι και της Νίκης Προαστίου έχουν κερδίσει από δύο πέναλτι αντίστοιχα στις πρώτες έξι αναμετρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, το Πάτραι έχει κερδίσει πέναλτι στο παιχνίδι με την Αρόη και στο παιχνίδι με τον Δαβουρλή. Αντίθετα η Νίκη έχει κερδίσει με τον Αετό Ρίου και την Αιγείρα/Ακράτα.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΤ ΤΡΙΚ

Το αξιοσημείωτο μέχρι στιγμής στον δεύτερο όμιλο είναι ότι κανείς δεν έχει πετύχει χατ τρικ.

 

ΔΥΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ

Στον δεύτερο όμιλο έχουν επιτευχθεί δύο αυτογκόλ και αυτά από την ίδια ομάδα. Οι Αθανασίου και Θεολόγος φαίνεται να είναι οι άτυχοι ποδοσφαιριστές της Θύελλας Αιγίου που έχουν πετύχει γκολ κατά της ομάδας τους. Ο Αθανασίου σκόραρε στο εκτός έδρας ματς με τον Αετό Πατρών, ενώ ο Θεολόγος στο εκτός έδρας ματς με το Άνω Καστρίτσι. Και στα δύο παιχνίδια η Θύελλα ηττήθηκε με 3-1.

 

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Καραχανίδης την πρωτιά

Ο Παναγιώτης Καραχανίδης του Κεραυνού Αγλιου Βασιλείου είναι ο πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής στον δεύτερο όμιλο έχοντας πετύχει πέντε τέρματα.

Από κει και πέρα ακολουθούν:

5 ΓΚΟΛ: Καραχανίδης (Κεραυνός).

4 ΓΚΟΛ: Γραμματικόπουλος (Πάτραι), Κλουκινάς (Αιγείρα/Ακράτα).

3 ΓΚΟΛ: Δασουράς (Άρης), Κατσιούρας (Αετός Ρ.), Λυμπέρης (Αετός Π.), Μωραΐτης (Πάτραι), Πήλιουρας (Κεραυνός), Παπαδιονυσίου (Αετός Π.), Δημητρακόπουλος (Πάτραι).

2 ΓΚΟΛ: Ζαφειρόπουλος (Κεραυνός), Καραΐνδρος (Θύελλα Αιγ.), Καϊμακάς (Νίκη), Κουμπουρλής (Δαβουρλής), Κουνάβης (Άρης), Λάγιος (Αετός Ρ.), Λαμπίρης (Θύελλα Αιγ.), Πανόπουλος (Αετός Π.), Σαμαντάς (Νίκη), Σαρρής (Νίκη), Τιμοθέου (Θύελλα).

 

 

 

Αθλητισμός

Είναι και εκείνο το χαμόγελο που δεν ξεχνιέται-Τρία χρόνια χωρίς το Σπύρο Αβράμη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια,  στις 26 Νοεμβρίου του 2017, ο Σπύρος Αβράμης, ο Σπυράκος του τοπικού ποδοσφαίρου, πέταξε ψηλά και ταξίδεψε για τα γήπεδα του ουρανού, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του, τους φίλους και συμπαίκτες του, αλλά και όλους όσοι των γνώρισαν.

Εξαιρετικός αθλητής, μα πάνω από όλα σπουδαίος άνθρωπος. Ένα νέο παιδί, δραστήριο, δημιουργικό με σημαντική προσφορά στην κοινωνία και τον αθλητισμό.

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη μετά το παιχνίδι κυπέλλου του ΑΠΣ Πάτραι με τον Ατρόμητο(το οποίο έμελλε να είναι και το τελευταίο του.

Ο Σπύρος ανέβασε πυρετό, ο οποίος δεν υποχωρούσε… Παραμονή του αγώνα του Πάτραι με τον Μέγα Δικέφαλο, επικοινωνεί με διοίκηση και προπονητή γνωστοποιώντας πως ο πυρετός δεν πέφτει και ως εκ τούτου δεν  θα καταφέρει να αγωνιστεί. Μάλιστα μετά τη λήξη του αγώνα συνομιλεί μέσω διαδικτύου με τους συμπαίκτες του για να ενημερωθεί για την έκβαση του αγώνα, τονίζοντας πως το συντομότερο δυνατό θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Την επομένη, Δευτέρα 6/11 μετέβη στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας,  όπου κρίθηκε απαραίτητη από τους γιατρούς η διασωλήνωσή του και η διακομιδή του στο ΠΓΝΠ, όπου και εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η ποδοσφαιρική και όχι μόνο κοινωνία κλονίστηκε, μηνύματα συμπαράστασης κατέκλυσαν τον διαδίκτυο και άπαντες προσεύχονταν ο Σπύρος να γυρίσει στο φυσικό του χώρο νικητής. «Η φανέλα με το νούμερο 7 σε περιμένει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΑΠΣ Πάτραι όμως μετά από γενναία μάχη 20 ημερών στη ΜΕΘ, ο Σπύρος Αβράμης δεν τα κατάφερε φεύγοντας τόσο άδικα και τόσο νωρίς.

Η είδηση κυκλοφορεί μέσω του διαδικτύου με την πατραϊκή κοινωνία να θρηνεί για το γελαστό παιδί.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα, κατακλύζεται από κόσμο στο τελευταίο αντίο. Στην κατάμεστη εκκλησία σύμβολο της πόλης, αποτυπώνεται η σφραγίδα που έχει αφήσει παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Σπυράκος, όπως όλοι τον αποκαλούν. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν η φανέλα της αγαπημένης του «ΝΑΠΟΛΗ» και του Πάτραι, που αποτέλεσε τον τελευταίο ποδοσφαιρικό του σταθμό.

Ο Σπύρος Αβράμης τρία χρόνια μετά το φευγιό του εμπνέει τους επιστήθιους φίλους του, που κρατούν το δημιούργημά του τη ΝΑΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ ψηλά οδηγώντας την σε διεθνείς διακρίσεις. Το πρώτο γήπεδο beach soccer που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ φέρει το όνομά του, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την σπουδαία προσφορά του στο άθλημα.

Ο πόνος της οικογένειάς, παραμένει μεγάλος, ωστόσο άπαντες είναι υπερήφανοι για τον «άγγελό» τους που από εκεί ψηλά δεν σταματά στιγμή να τους χαμογελά…

Περισσότερα

Ερασιτεχνικό

Η ΕΠΣ Καβάλας επιστρέφει το παράβολο συμμετοχής στις ομάδες!

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια κίνηση με την δική της ξεχωριστή σημασία προχώρησε πρόσφατα η διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας η οποία ανακοίνωσε πως με  απόφαση του ΔΣ, θα επιστρέψει το παράβολο συμμετοχής σε όλες τις ομάδες της Ενωσης!

Η ανακοίνωση αναφέρει: « Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, με απόφαση του κατά τη συνεδρίαση της 5/11/2020 και έχοντας πλήρη συναίσθηση της εικόνας που διαμορφώνεται στα ερασιτεχνικά σωματεία από την επέλαση του δεύτερου κύματος του Κορωνοϊού, θα προβεί στην επιστροφή του παραβόλου (ήδη μειωμένου σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές) της συμμετοχής των ομάδων σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καβάλας για την περίοδο 2020-2021.

Παράλληλα, όσες ομάδες υποδομής και ακαδημίες εξέδωσαν προσωρινά δελτία για τους ποδοσφαιριστές τους, θα λάβουν την επιστροφή του παραβόλου αυτών των δελτίων.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις από την αναστολή αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλη την επικράτεια και τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε όλοι, ώστε να αποφευχθεί μία εκτράχυνση της κατάστασης των συνεπειών της COVID-19, η ΕΠΣ Καβάλας στέκεται στο πλευρό των παραγόντων και των ομάδων, δίνοντας τους μία μικρή οικονομική ανάσα σε αυτήν την δύσκολη και πρωτόγνωρη σεζόν που διανύουμε».

Περισσότερα

Αθλητισμός

Πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή;

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο χειρουργός ορθοπαιδικός Ανδρέας Νικολάου μιλάει στην «Γ» για το πώς πρέπει οι ομάδες να κάνουν επανένταξη

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είχε πάρει ήδη την κατρακύλα με την πολιτεία να μην δίνει χέρι βοηθείας πριν από την πανδημία.

Φανταστείτε τώρα που έχει δεχτεί δύο δυνατά «χτυπήματα» μετά το πρώτο και το δεύτερο lockdown. Οι ομάδες βλέπουν ό,τι προσπάθειες έκαναν να ανασυνταχτούν από το πρώτο lockdown να πηγαίνουν πλέον χαμένες.

Το χειρότερο είναι οι αθλητές, οι οποίοι έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια, μη γνωρίζοντας πώς να κρατηθούν σε εγρήγορση και το μόνο που έχουν ως εικόνα είναι τα προγράμματα που τους έχουν δώσει οι προπονητές.

Ωστόσο το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα ομαδικό και όχι ατομικό και ό,τι και να κάνει μόνος τους ένας αθλητής δεν θα είναι το ίδιο.

Εδώ έρχεται και η άποψη ενός γνωστού αθλητίατρου, του Ανδρέα Νικολάου.

Η «Γ» επικοινώνησε με τον χειρουργό ορθοπαιδικό και ιατρό των εθνικών ομάδων μπάσκετ, προκειμένου να μας εξηγήσει πόσο εύκολο είναι να επιστρέψει ένας ερασιτέχνης αθλητής στην ενεργό δράση, χωρίς να έχει τραυματισμούς μετά από αυτή την διακοπή.

 

«Γ»: Μετά από τη μακρά αγωνιστική αποχή της αγωνιστικής δράσης πώς μπορούν οι αθλητές να επανέλθουν χωρίς να κινδυνεύουν να τραυματιστούν;

«Η έλλειψη αθλητικής δραστηριότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα συνεπάγεται μειωμένη φυσική κατάσταση, μειωμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλαγή στην ψυχική κατάσταση του αθλητή και στον τρόπο επανένταξης στο σύνολο που είναι η ομάδα. Κατά συνέπεια για να γίνει η επαναφορά χωρίς τραυματισμούς, σωματικούς και ψυχικούς, πρέπει ο κάθε σύλλογος να εκπονήσει ένα πρόγραμμα βαθμιαίας επανένταξης στις δραστηριότητες σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο (γιατροί, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές) όπου θα λαμβάνονται υπόψη και οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, αλλά και οι εργομετρικές εξετάσεις των αθλούμενων».

«Γ»: Η επανέναρξη για τους ερασιτέχνες αθλητές πρέπει να γίνει άμεσα ή πρέπει να γίνει αργότερα και μετά από μία μίνι προετοιμασία;

«Όπως τόνισα και πιο πάνω, η επανέναρξη των δραστηριοτήτων δεν πρέπει να συνεχιστεί από το σημείο που σταμάτησαν, αλλά να υπάρξει μια περίοδος μίνι προετοιμασίας, όπου θα ληφθούν υπ’ όψιν όλοι οι επιστημονικές παράμετροι που θα καθορίσουν το είδος της επανένταξης ενός εκάστου των αθλουμένων».

«Γ»: Τι θα συνιστούσατε ως γιατρός στους ερασιτέχνες αθλητές που απέχουν για μεγάλο διάστημα από τις προπονήσεις;

«Η βασική συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω είναι οι αθλούμενοι να προσπαθήσουν να διατηρήσουν ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης πάντα στα πλαίσια των προβλεπομένων από τον νόμο εντολών, όπως επίσης να διατηρήσουν ένα καλό επίπεδο ψυχικής υγείας και να δουν τα πράγματα με αισιοδοξία έως ότου περάσει αυτή η λαίλαπα και επανέλθουμε στη φυσιολογική ζωή μας».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα