Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
Connect with us

Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή περιμένει τις εξελίξεις και ελπίζει πως η Γ.Γ.Α. θα ανάψει σύντομα «πράσινο φως» για δράση

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Σε μια κουραστική και συγχρόνως αγχωτική διαδικασία βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η ομάδα της Παναχαϊκής η οποία τηρεί αναγκαστικά στάση αναμονής για το πότε η πολιτεία θα ανάψει «πράσινο φως» για δράση στη Σούπερ Λιγκ 2.

Δυστυχώς το γεγονός πως η Σούπερ Λιγκ 2 δεν είχε ξεκινήσει την δράση της πριν από τα μέτρα της κυβέρνησης, ήταν πολύ σημαντική αιτία και έπαιξε το δικό της ρόλο ώστε η πολιτεία να μην δώσει το ok για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Βέβαια η ουσία δεν είναι τι έγινε πριν αλλά τι μπορεί να γίνει τώρα. Ήδη τα τελευταία 24ωρα οι άνθρωποι της Σούπερ Λιγκ 2 πιέζουν προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου η Γ.Γ.Α. να δώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα έγκριση.
ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ ΚΥΑ
Πάντως το γεγονός πως στην τελευταία ΚΥΑ, έγινε αναφορά ότι εξετάζονται αιτήματα για να ξεκινήσουν και άλλα πρωταθλήματα, αφήνει ζωντανή ελπίδα για να γίνει σύντομα πρεμιέρα στη Σούπερ Λιγκ 2.
Μάλιστα στην διοργανώτρια αρχή είναι αισιόδοξοι πως θα υπάρξει σύντομα νέα ΚΥΑ, η οποία θα επιτρέπει να διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Ωστόσο άλλοι δεν είναι τόσο αισιόδοξοι αφού η απόφαση αυτή θα παρθεί από τους λοιμωξιολόγους και πώς αυτοί βλέπουν την πορεία του ιού. Αν όντως μέσα στην εβδομάδα πέσουν τα κρούσματα και δουν καθοδική πορεία, τότε υπάρχει ελπίδα. Ιστοσελίδες από την Αθήνα έχουν θέσει και ως πιθανή ημερομηνία την 22α Νοεμβρίου.
ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΟΥΣ
Στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής, οι ποδοσφαιριστές παραμένουν στην πόλη και περιμένουν νεοτέρα από το τεχνικό επιτελείο.
Στη διοίκηση, ο Γιώργος Μπάρλος στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής είχε ζήτησε μέχρι αύριο να υπάρξει οριστική απόφαση αφού πρέπει να ξέρουν οι ομάδες τι θα πράξουν.
Το θέμα όμως είναι αν σήμερα ή αύριο το πρωί δεν υπάρξει ΚΥΑ, ποια απόφαση θα παρθεί στο αυριανό Δ.Σ.;
Εφόσον δεν πάμε το σαββατοκύριακο για σέντρα, τότε υπάρχουν σκέψεις πολλές ΠΑΕ να δώσουν άδεια στους παίκτες να πάνε σπίτια τους και να επιστρέψουν μόλις υπάρξουν νεότερα.
ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Ή ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ
Εδώ όμως προκύπτει και ένα ακόμα ερώτημα; Εφόσον δεν πάμε για σέντρα το σαββατοκύριακο και το πρωτάθλημα ξεκινήσει μετά την λήξη των μέτρων, ποιος μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα είναι έτοιμες οι ομάδες για να μπουν στο γήπεδο;
Το λέμε αυτό γιατί μετά από 24 μέρες αποχής -αν δεν υπάρξει παράταση των μέτρων-είναι εύλογο να χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα για προπονήσεις, κάτι που αν γίνει η πρεμιέρα πηγαίνει για μέσα Δεκεμβρίου με την ζημιά για τις ομάδες να είναι τεράστια για πολλούς λόγους.
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ Δ.Σ.
Στο μεταξύ, τόσο οι άνθρωποι της Παναχαϊκής όσο και οι υπόλοιπες ομάδες, περιμένουν με αγωνία το αυριανό Δ.Σ. που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σούπερ Λιγκ 2.
Το ενδιαφέρον έχει να κάνει τόσο στο κομμάτι της ΚΥΑ όσο και το θέμα της ΕΡΤ. Υπάρχει ελπίδα πως θα αυξήσει την προσφορά της και συμφωνήσει με τις ΠΑΕ, κάτι που είναι κομβικό γιατην έναρξη του πρωταθλήματος.
ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
Στο αγωνιστικό μέρος, οι παίκτες της Παναχαϊκής χθες είχαν ρεπό για να ξεκουραστούν ωστόσο ήδη έχουν λάβει ειδικό πρόγραμμα για ατομική προπόνηση όπως αναφέρουν οι τελευταίες οδηγίες της Γ.Γ.Α.
Το τεχνικό επιτελείο έχει μιλήσει με τους παίκτες και τους έχει δώσει αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να ακολουθήσουν.

 

Παναχαϊκή

Εγινε σήμερα τηλεδιάσκεψη φορέων του ποδοσφαίρου με την επιτροπή λοιμωξιολόγων

Δημοσιεύθηκε

στις

Έπειτα από προσπάθειες εβδομάδων η τηλεδιάσκεψη μεταξύ της επιτροπής λοιμωξιολόγων, του γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκου και των ποδοσφαιρικών φορέων έγινε. Την Τετάρτη (02/12) ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, οι ομόλογοί του των SL1, SL2, ΠΣΑΠ Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Λεωνίδας Λεουτσάκος, Γιώργος Μπαντής μετέφεραν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την ανάγκη επιστροφής στις ομαδικές προπονήσεις και έναρξης του πρωταθλήματος.

Το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς έκαναν αποδεκτό το αίτημα αποτελεί θετικό σημάδι και πλέον οι διοργανώτριες αρχές αναμένουν να ανάψει το «πράσινο φως» για ομαδικές προπονήσεις. Δεν είναι βέβαιο ότι εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά έως τη Δευτέρα (07/12) θα υπάρξουν νεότερα.

Η ενημέρωση της διοργανώτριας:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η τηλεδιάσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκου και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων με τους κ.κ. Ευάγγελο Γραμμένο, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, Λεωνίδα Λεουτσάκο και Γιώργο Μπαντή. Οι πρόεδροι των τεσσάρων ποδοσφαιρικών φορέων της χώρας ανέλυσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για την ανάγκη έναρξης των προπονήσεων και της αγωνιστικής δράσης στην Super League 2 και τη Football League και αναμένουν πλέον την απόφαση της επιτροπής.

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή για την ακρόαση και ευελπιστεί σε μια απόφαση που θα δώσει τέλος στην αναμονή 32 ΠΑΕ και 2000 οικογενειών που μετέχουν στα πρωταθλήματα».

 

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Τριμελής επιτροπή για να κλείσει με την ΕΡΤ αποφάσισε το Δ.Σ. της Λίγκας, σήμερα τα νεότερα από τους λοιμωξιολόγους

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο στη Σούπερ Λιγκ 2 όπου συζητήθηκαν αρκετά θέματα. Η βασικότερη απόφαση ήταν η δημιουργία τριμελούς επιτροπής που έχει στόχο να διαπραγματευτεί και να κλείσει την συμφωνία με την ΕΡΤ με την Παναχαϊκή να εκπροσωπεί ο Γιώργος Μπάρλος.

Εκτός από το θέμα της ΕΡΤ, στο Δ.Σ. έγινε κουβέντα και σχετικά με το θέμα της στήριξης στο πρόσωπο του πρόεδρου της Σούπερ Λιγκ Λεωνίδα Λεουτσάκου καθώς τελευταία έχουν κυκλοφορήσει διάφορα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν για το γεγονός πως ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο οι ΠΑΕ εξέφρασαν την στήριξή τους και ανάμεσά τους ήταν και η πατρινή ομάδα.
Από εκεί και πέρα η συζήτηση στράφηκε στο θέμα της ΕΡΤ όπου τόνισε πως πρέπει άμεσα να κλείσει το θέμα και να πέσουν οι υπόγραφες.
ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΛΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
Μάλιστα στο συγκεκριμένο κομμάτι τοποθετήθηκε και ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής Γιώργος Μπάρλος ο οποίος υποστήριξε πως το κεφάλαιο ΕΡΤ πρέπει να κλείσει άμεσα για να γνωρίζουν οι ομάδες και τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν από τη δημόσια τηλεόραση.
Έτσι η τριμελής επιτροπή θα συναντηθεί άμεσα με την διοίκηση της ΕΡΤ όχι μόνο για να συζητήσει αλλά και να υπογράψει συμφωνία και όσον αφορά το οικονομικό, το πιθανότερο είναι να ισχύσει η αρχική πρόταση της ΕΡΤ που είναι λίγο πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ και για τις δύο κατηγορίες.
Έτσι μετά το Δ.Σ. η Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση, σε απάντηση δημοσιευμάτων, και εξέφρασε ομόφωνα τη στήριξή της στον πρόεδρό της κ. Λεουτσάκο και τους αντιπροέδρους, κ. Τουτζάρη και Σταμούλη εγκρίνοντας τις ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, αφενός για την έναρξη των πρωταθλημάτων και αφετέρου για την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των ΠΑΕ μελών της. Την τριμελή επιτροπή θα αποτελούν εκπρόσωποι των ΠΑΕ Βέροια, ΠΑΕ Ξάνθη Α.Ο. και ΠΑΕ Χανιά.
Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ
Φυσικά από το χθεσινό Δ.Σ. δεν έλειψε η συζήτηση για καυτό θέμα της έναρξης του πρωταθλήματος με το προεδρείο να εκφράζει αισιοδοξία πως στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων θα υπάρχουν ευχαρίστα.
Με βάση και τα τελευταία δεδομένα, είναι αρκετά πιθανό να ανάψουν πράσινο φως για επιστροφή στις προπονήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα -ίσως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου- και στη συνέχεια να πιέσουν για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος μέσα στο 20.
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως ο Λεωνίδας Λεουτσάκος θα επιδιώξει και μια παρέμβαση της SL 2 στην επιτροπή ώστε να καταθέσουν τα επιχειρήματά τους, ενώ επισημάνθηκε πως ενδέχεται το απόγευμα να είναι stand by αφού υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει και νέα τηλεδιάσκεψη με τις 12 ΠΑΕ ανάλογα με τις εξελίξεις.
Στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής ο Γιώργος Μπάρλος εκτός από το θέμα της ΕΡΤ επανέλαβε τη βούληση πως θα πρέπει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει άμεσα ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος.
Οι κοκκινόμαυροι περιμένουν πώς και πώς να γίνει αρχικά το πρώτο βήμα με τις προπονήσεις που ενδεχομένως θα δώσουν δυνατότητα και για φιλικά παιχνίδια για να μπορέσουν να επιστρέψουν στο γήπεδο.

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Ομόφωνη στήριξη στον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ 2, τριμελή επιτροπή για την ΕΡΤ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο και τους αντιπροέδρους στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (01/12)  μετά το τέλος του σημερινού Δ.Σ. και ανάμεσα στις ομάδες που στήριξαν ήταν και η Παναχαϊκη.

Εκτός αυτού η Super League 2 ανακοίνωσε την σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης με την ΕΡΤ για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή προσφορά για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΝΠΣ Βέροια 2019, ΠΑΕ Ξάνθη Α.Ο και ΠΑΕ Χανιά.

Πλέον το ενδιαφέρον όλων των ΠΑΕ έχει στραφεί στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμώξιόλογων που αναμένεται να συζητήσει και το θέμα της Σούπερ Λιγκ 2.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα