Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ικανοποίηση για την νέα ΚΥΑ από τους Πατρινούς προπονητές στίβου που επιτρέπει στους αθλητές να προπονούνται σε ανοικτά στάδια!

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι αθλητές του στίβου προστίθενται στις εξαιρέσεις από τη γενική αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και αυτό γεμίζει ικανοποιήση τους ανθρώπους του στίβου.

Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020».
Όσα προβλέπονται για τον αθλητισμό, όλο τον Νοέμβριο, στα νέα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας:
Οι εξαιρέσεις στη γενική αναστολή λειτουργίας και χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, με τα νέα έκτακτα μέτρα ενάντια στην πανδημία, όπως θα εφαρμοστούν πανελλαδικά για όλο τον Νοέμβριο, αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ακόμη προβλέπεται χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Πάντως σήμερα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου οπότε και θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Σας παραθέτουμε τις απόψεις των Πατρινών προπονητών στίβου:
Κώστας Λεβιδιώτης (Προπονητής Ολυμπιάδας)
«Με μεγάλη ανακούφιση δέχτηκε ο κόσμος του στίβου τη νέα ΚΥΑ που ρυθμίζει τα θέματα των προπονήσεων για την περίοδο του lock down. Οι αθλητές του στίβου θα μπορούν να προπονούνται στα στάδιο σε γκρουπ των 3 ατόμων το πολύ (συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή), ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να βρίσκονται στο στάδιο μέχρι 60 άτομα.
Η νέα ΚΥΑ διορθώνει την αδικία για τον στίβο μιας και στις πρώτες αποφάσεις είχε αποκλειστεί, αδίκως πιστεύω. Πρόκειται για άθλημα που γίνεται σε εξωτερικό χώρο, δεν έχει σωματική επαφή και είναι απολύτως ασφαλές για όλους. Δίνεται η ευκαιρία να μπορέσουν όλοι οι αθλητές και οι προπονητές να συνεχίσουν την προετοιμασία τους τηρώντας κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
Γιώργος Μιχαλόπουλος (Προπονητής Πέλοπα Πατρών)
«Ήταν ένα κοινό αίτημα από την πλειοψηφία των σωματείων και θα βοηθήσει σημαντικά τους αθλητές που ακολουθούν το πρόγραμμα της χρονιάς να κερδίσουν το διάστημα αυτό του ενός μήνα ενόψει των χειμερινών υποχρεώσεωώ τους σε κλειστό στίβο και ανώμαλο δρόμο».
Γιώργος Παπανδρεόπουλος (Προπονητής Α.Ο. Κούρος Πατρών)
“Το μέτρο κρίνεται κατ’ αρχήν θετικό μιας και δίνει την δυνατότητα στους αθλητές στίβου να συνεχίσουν παρά το γενικότερο lockdown την προετοιμασία τους. Περιμένουμε πάντως να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις για να μη βρεθούμε λόγω των γενικότερων περιορισμών σε δύσκολη θέση.
Κώστας Μπούσιας (Προπονητής Α.Γ.Σ. Αρίων)
«Πολύ σημαντική εξέλιξη για τον κλασικό αθλητισμό η απόφαση της Γ.Γ.Α. για εξαίρεση του στίβου από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται. Η συνέχιση της προπονητικής διαδικασίας των αθλητών και κυρίως πανελλήνιου επίπεδου θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν την προετοιμασία τους σε μια πολύ σημαντική περίοδο της προπονητικής διαδικασίας για την πραγματοποίηση των στόχων τους με απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούνται με συνέπεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
Νίκος Κουβαράς (Προπονητής Α.Ε. Έσπερος 2004)
«Πολύ σωστή τοποθέτηση η εκγύμναση στο ανοιχτό στάδιο των αθλητών, αρκεί να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα από τους υπευθύνους. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα πρέπει να μείνει ζωντανός. Υπάρχει μικρότερος κίνδυνος διασποράς του ιού σε μια ανοιχτή αθλητική εγκατάσταση, από ένα σχολείο που συνωστίζονται σε μια τάξη 27 μαθητές; Ο αθλητισμός θωρακίζει τον οργανισμό από τις ιώσεις».
Βασίλης Βενέρης (Προπονητής Παναχαϊκής Γ.Ε.)
«Χαιρετίζουμε ως θετικό το μέτρο με την παρουσία 60 αθλητών σε κάθε αθλητική εγκατάσταση. Πάντως περιμένουμε τις διευκρινιστικές οδηγίες από την Γ.Γ.Α. για την απρόσκοπτη εφαρμογή του. Θα βοηθήσει σημαντικά τους αθλητές που μετέχουν στον ανοικτό στίβο και στον ανώμαλο δρόμο».

Περισσότερα
Advertisement

Λοιπά Αθλήματα

Ο Πατρινός προπονητής τάε κβον ντο Μιχάλης Κωτσόπουλος κρούει τον κώδωνα κινδύνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την εγκατάλειψη του ερασιτεχνικού αθλητισμού επισημαίνει ο πρωταθλητής του τάε κβον ντο, προπονητής του Μαχητικού κλαμπ και μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Μιχάλης Κωτσόπουλος που καλλιεργεί ακόμη και τα αθλήματα της Πυγμαχίας, της Ρυθμικής και του Kick boxing.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στα μαχητικά αθλήματα οι αθλητές έχουν να δώσουν επίσημους αγώνες από τον προηγούμενο Ιανουάριο ενώ έχουν βιώσει τόσο την καραντίνα Μαρτίου-Απριλίου όσο και αυτού του μήνα που επιτρέπονται μόνο οι ατομικές προπονήσεις. Είναι πολύ σημαντικό ότι κάποιοι αθλητές πλήττονται σε μεγάλο βαθμό με δεδομένο ότι είχαν βρεθεί προ των πυλών της ολυμπιακής ομάδας και με την καθυστέρηση αυτή βλέπουν την προσπάθειά τους να πηγαίνει χαμένη.
Ο Μιχάλης Κωτσόπουλος τονίζει: «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ο αιμοδότης μιας ικανής και υγιούς κοινωνίας. Ο ρόλος του είναι όχι απλά σημαντικός αλλά κάτι παραπάνω από αναγκαίος, δυστυχώς όμως χτυπιέται συστηματικά και συνεχόμενα. Επίσης αποδεδειγμένα και δοκιμασμένα, η προπόνηση σε κλειστό χώρο, προσφέρει το προνόμιο του αριθμητικού ελέγχου ανά τμήμα, καθώς και τη δυνατότητα να ελέγχονται οι αθλητές, για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αντιθέτως με το ανεξέλεγκτο παιχνίδι που πραγματοποιείται στους εξωτερικούς χώρους.

Επειδή λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη και για τους αθλητές υψηλού επιπέδου οι οποίοι έχουν επενδύσει χρόνο, χρήμα και περίσσιο κόπο, πάνω στο άθλημα που αγαπούν και δεν έχουν την πρόοδο που προσδοκούσαν.
Επειδή οι μικροί αθλητές σχολικών ηλικιών που αποτελούν τη βάση των ερασιτεχνικών σωματείων, δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Επειδή οι προπονητές και όσοι άλλοι εμπλέκονται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, πρέπει να επανέλθουν το συντομότερο δυνατό στους αθλητικούς χώρους για ευνόητους λόγους…
Στέλνουμε ένα μήνυμα, από όλους όσοι διαχειρίζονται τις τύχες των αθλητικών Σωματείων και όσων ασκούνται ή εργάζονται σε αυτά. Απαιτούμε την γρήγορη επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ώστε οι αθλητές μας να έχουν κίνητρα για διακρίσεις σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο σε διεθνή τουρνουά στα οποία είναι αναγκαία η επανεκκίνηση.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Η ΝΕΠ ανακοίνωσε την συνεργασία με τον Σακαλή και την αλλαγή ρόλου του Μπιτσάκου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλήρης επιβεβαίωση της «Γ» η οποία από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε γράψει πως επίκειται αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας πόλο της ΝΕΠ με τον Δημήτρη Μπιτσάκο να αλλάζει ρόλο και τον Κώστα Σακαλή να τον αντικαθιστά.

Η ανακοίνωση της ΝΕΠ: “Η ΝΕΠ ανακοινώνει ότι κρίθηκε σκόπιμη μια εσωτερική ανακατανομή ρόλων-αρμοδιοτήτων στον Σύλλογο, προκειμένου αμέσως μετά το πέρας του lockdown να γίνει επανεκκίνηση τόσο στη γυναικεία ομάδα πόλο που μετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, όσο και στις υποδομές.

Γι΄ αυτό τον λόγο, λοιπόν, ο Δημήτρης Μπιτσάκος, προπονητής-κόσμημα για τη ΝΕΠ και για το πατραϊκό πόλο συνολικά, θα συνεχίσει στην ομάδα μας ως επικεφαλής των υποδομών, αλλά και υπεύθυνος στο τμήμα Μίνι Κοριτσιών, προκειμένου να ενταθεί η παραγωγική διαδικασία και η ανέλιξη νέων ταλαντούχων παιδιών.

Την θέση που κατείχε έως τώρα στη γυναικεία ομάδα πόλο ο Δημήτρης Μπιτσάκος, την αναλαμβάνει ο έμπειρος Κώστας Σακκαλής, ο οποίος επιστρέφει μετά από χρόνια στην «οικογένεια» της ΝΕΠ, προκειμένου με τις γνώσεις του και την ικανότητά του να συμβάλει να επιτευχθούν οι στόχοι του Συλλόγου.

Καλή (νέα) αρχή και στους δυο!

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ο Π. Κοκμοτός του ΝΟΠ επίσκεψη στο ΚΕΤΧ Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο γενικός γραμματέας  του ΝΟΠ Παντελής Κοκμοτός πρόσφατα έκανε επίσκεψη στο ΚΕΤΧ Πατρών και έκανε δώρο ένα μετάλλιο και ένα βιβλίο με το λεύκωμα του ιστορικού ομίλου.

Είναι γνωστό άλλωστε πως ο ΝΟΠ ως σημαντικό μέρος του Πατρινού αθλητισμού είναι συμμέτοχος και σε κοινωνικές δράσεις  στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Εκ μέρους του ΚΕΤΧ Πατρών, στη συνάντηση παραβρέθηκε ο διοικητής του στρατοπέδου, ο  Ταξίαρχος Φρουραρχος   Στυλιανός Καλαιτζιδης ο οποίος ευχαρίστησε το ΝΟΠ για την ευγενική χειρονομία.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα