Πέμπτη 15 Απριλίου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ικανοποίηση για την νέα ΚΥΑ από τους Πατρινούς προπονητές στίβου που επιτρέπει στους αθλητές να προπονούνται σε ανοικτά στάδια!

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι αθλητές του στίβου προστίθενται στις εξαιρέσεις από τη γενική αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και αυτό γεμίζει ικανοποιήση τους ανθρώπους του στίβου.

Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020».
Όσα προβλέπονται για τον αθλητισμό, όλο τον Νοέμβριο, στα νέα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας:
Οι εξαιρέσεις στη γενική αναστολή λειτουργίας και χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, με τα νέα έκτακτα μέτρα ενάντια στην πανδημία, όπως θα εφαρμοστούν πανελλαδικά για όλο τον Νοέμβριο, αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ακόμη προβλέπεται χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Πάντως σήμερα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου οπότε και θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Σας παραθέτουμε τις απόψεις των Πατρινών προπονητών στίβου:
Κώστας Λεβιδιώτης (Προπονητής Ολυμπιάδας)
«Με μεγάλη ανακούφιση δέχτηκε ο κόσμος του στίβου τη νέα ΚΥΑ που ρυθμίζει τα θέματα των προπονήσεων για την περίοδο του lock down. Οι αθλητές του στίβου θα μπορούν να προπονούνται στα στάδιο σε γκρουπ των 3 ατόμων το πολύ (συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή), ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να βρίσκονται στο στάδιο μέχρι 60 άτομα.
Η νέα ΚΥΑ διορθώνει την αδικία για τον στίβο μιας και στις πρώτες αποφάσεις είχε αποκλειστεί, αδίκως πιστεύω. Πρόκειται για άθλημα που γίνεται σε εξωτερικό χώρο, δεν έχει σωματική επαφή και είναι απολύτως ασφαλές για όλους. Δίνεται η ευκαιρία να μπορέσουν όλοι οι αθλητές και οι προπονητές να συνεχίσουν την προετοιμασία τους τηρώντας κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
Γιώργος Μιχαλόπουλος (Προπονητής Πέλοπα Πατρών)
«Ήταν ένα κοινό αίτημα από την πλειοψηφία των σωματείων και θα βοηθήσει σημαντικά τους αθλητές που ακολουθούν το πρόγραμμα της χρονιάς να κερδίσουν το διάστημα αυτό του ενός μήνα ενόψει των χειμερινών υποχρεώσεωώ τους σε κλειστό στίβο και ανώμαλο δρόμο».
Γιώργος Παπανδρεόπουλος (Προπονητής Α.Ο. Κούρος Πατρών)
“Το μέτρο κρίνεται κατ’ αρχήν θετικό μιας και δίνει την δυνατότητα στους αθλητές στίβου να συνεχίσουν παρά το γενικότερο lockdown την προετοιμασία τους. Περιμένουμε πάντως να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις για να μη βρεθούμε λόγω των γενικότερων περιορισμών σε δύσκολη θέση.
Κώστας Μπούσιας (Προπονητής Α.Γ.Σ. Αρίων)
«Πολύ σημαντική εξέλιξη για τον κλασικό αθλητισμό η απόφαση της Γ.Γ.Α. για εξαίρεση του στίβου από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται. Η συνέχιση της προπονητικής διαδικασίας των αθλητών και κυρίως πανελλήνιου επίπεδου θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν την προετοιμασία τους σε μια πολύ σημαντική περίοδο της προπονητικής διαδικασίας για την πραγματοποίηση των στόχων τους με απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούνται με συνέπεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
Νίκος Κουβαράς (Προπονητής Α.Ε. Έσπερος 2004)
«Πολύ σωστή τοποθέτηση η εκγύμναση στο ανοιχτό στάδιο των αθλητών, αρκεί να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα από τους υπευθύνους. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα πρέπει να μείνει ζωντανός. Υπάρχει μικρότερος κίνδυνος διασποράς του ιού σε μια ανοιχτή αθλητική εγκατάσταση, από ένα σχολείο που συνωστίζονται σε μια τάξη 27 μαθητές; Ο αθλητισμός θωρακίζει τον οργανισμό από τις ιώσεις».
Βασίλης Βενέρης (Προπονητής Παναχαϊκής Γ.Ε.)
«Χαιρετίζουμε ως θετικό το μέτρο με την παρουσία 60 αθλητών σε κάθε αθλητική εγκατάσταση. Πάντως περιμένουμε τις διευκρινιστικές οδηγίες από την Γ.Γ.Α. για την απρόσκοπτη εφαρμογή του. Θα βοηθήσει σημαντικά τους αθλητές που μετέχουν στον ανοικτό στίβο και στον ανώμαλο δρόμο».

Περισσότερα
Advertisement

Λοιπά Αθλήματα

Άτυχος ο Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος, εκτός από το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας τραυματισμός θα στερήσει τελικά την δυνατότητα στο Πατρινό βαδιστή της Ολυμπιάδας Κωνσταντίνο Ντεντόπουλο να δώσει το «παρών» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 20.000μ. που έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί τελικά την προσεχή Κυριακή 18 Απριλίου στην περιοχή Βαρέα των Μεγάρων.

Η διοργάνωση είχε προγραμματισθεί αρχικά να διεξαχθεί στην Πάτρα αλλά ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας.
Ο πρωταθλητής των «πορτοκαλί» αναφέρει σε δήλωσή του σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης: «Έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια στον χώρο του στίβου, έχοντας μάθει να παλεύω, να αγωνίζομαι πάρα το όποιο πρόβλημα έχω αντιμετωπίσει, για πρώτη φορά δεν θα συμμετάσχω σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα εξ αιτίας ενός τραυματισμού που δεν μου επιτρέπει να βρεθώ στην γραμμή της εκκίνησης το προσεχές ΣΚ για τα 20 χλμ. βάδην ανδρών… για πρώτη φορά ένα πρόβλημα είναι πάνω από τις δυνάμεις μου αφήνοντάς με έξω. Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τους χορηγούς μου που με στήριξαν όλη αυτή την χρόνια και πίστεψαν σε μένα όπως και την διατροφολόγο μου Ιωάννα Βασιλακοπούλου, καθώς φυσικά και το σωματείο μου, την Ολυμπιάδα Πατρών και τους εφόρους Γιώργο Καρέλα και Πέτρο Μαντά που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζουν και είναι δίπλα μου. Φυσικά την προπονήτριά μου Ντίνα Μπορνιβέλλι που στηρίζει κάθε μου επιλογή όποια και να είναι αυτή! Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στον αγώνα».

 

 

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Οι γυναίκες της ΝΕΠ υποδέχονται τη Βουλιαγμένη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΝΕΠ έχει πολύ δύσκολη αποστολή στην σημερινή πρεμιέρα του Β Γύρου της Α Εθνικής Πόλο Γυναικών κόντρα στην δυνατή Βουλιαγμένη.

Η ομάδα του Κώστα Σακκαλή έχει στόχο να συλλέξει όσες περισσότερες εμπειρίες μπορεί απέναντι στην αθηναϊκή ομάδα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Εκτός αποστολής βρίσκεται η Αγγελική Γιαννακέα που έχει υποχρεώσεις στην σχολή της και θα αντικατασταθεί από την νεαρή Αγγελική Μπεκρή. Ακόμη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απούσα θα είναι η Ντάσιου.
Αναλυτικά στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι: Πουλοπούλου, Ανδρουτσέλη, Σινεμόγλου, Μ. Μπαλάτσα, Ευφροσύνη Τσιμάρα, Σοφία Μανέτα, Μιχαηλίδου, Μοίραλη, Παπανικολάου, Ευδοκία Τσιμάρα, Κουρέτα, Μπεκρή, Ζαφειράκη, Γιαννακοπούλου.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:
17.00 ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Βασιλείου, Μιχάλης Μάρκοβιτς)
17.00 ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άγις Καρούλης, Γιώργος Αγγελίδης)
19.30 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Πολυχρονόπουλος, Γιώργος Καλουζάκης)
19.30 ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΑΕΚ (Στέλιος Μικεδάκης, Γιώργις Στεφανάκης)
ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Ρεθύμνου 16-3

 

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Η Πατρινή Αντωνία Γιαννακοπούλου θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα πρωταθλήτρια Αναστασία Κιρτσένκο

Δημοσιεύθηκε

στις

Αύριο το απόγευμα, λίγο μετά 5 μ.μ. θα ξεκινήσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων η Αντωνία Γιαννακοπούλου της Παναχαϊκής η οποία κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Ρωσίδα αθλήτρια Αναστασία Κιρτσένκο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Πατρινή αθλήτρια της Παναχαϊκής που συνοδεύεται από τον Πατρινό προπονητή Λάμπρο Μιχαλόπουλο θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια κορασίδων του 2019 και την πρωταθλήτρια νεανίδων του 2020. Η Πατρινή αθλήτρια βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση στους 8.
Η Πατρινή αθλήτρια πρέπει να σημειωθεί ότι παραμένει αήττητη εντός των συνόρων και είχε κατακτήσει τον Οκτώβριο του 2020 το Πανελλήνιο Νεανίδων ενώ έχει και ανάλογη πορεία στην Ευρώπη με πιο πρόσφατο το χρυσό μετάλλιο στο κύπελλο Εθνών.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ
Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε η πρώτη τεχνική σύσκεψη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων που διεξάγεται στο Κιέλτσε της Πολωνίας. Το forum απαρτιζόταν από τον υπεύθυνο της διοργάνωσης Dragoljuh Radovic, τον Γενικό Γραμματέα της ΑΙΒΑ Istvan Kovacs, και τον υπεύθυνο covid19, τον δικό μας Γιάννη Φιλιππάτο που πλέον είναι και ο αρχίατρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΑΙΒΑ.
Όσο οι αρχηγοί και οι προπονητές των εθνικών ομάδων παρακολουθούσαν την τεχνική σύσκεψη, στον αρχαιολογικό χώρο του Βασιλικού Κάστρου στο Checiny, οι νεαροί πυγμάχοι είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν μαζί με τον Πρόεδρο της AIBA Umar Kremlev.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 60 συμμετέχοντες στο Πρωτάθλημα, νέοι πυγμάχοι από διάφορες χώρες από όλο τον κόσμο και ο πρόεδρος της Πολωνικής Ένωσης Πυγμαχίας Grzegorz Nowaczek. Η πρέσβης των πρωταθλημάτων και Ολυμπιονίκης Νεανίδων Elzbieta Wojcik συμμετείχε επίσης στην προπόνηση. Στην συνέχεια ακολούθησε η κλήρωση των ζευγαριών.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα