Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Έχει χαθεί η… μπάλα

Published

on

 

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Πολλές φορές έχουμε αναφέρει -ακόμα και πριν αρχίσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής- ότι η ΕΠΟ έπρεπε να βοηθήσει τα σωματεία έτσι ώστε να πραγματοποιούνται τεστ για τον covid-19, προκειμένου να τα προφυλάξει.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα να αρχίσει το πρωτάθλημα και να δημιουργούνται πολλά, πολλά προβλήματα.

Αρχικά το οικονομικό κομμάτι. Οι ομάδες παρά το ότι αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική είναι ερασιτεχνικές και η «κάνουλα» ήταν κλειστή. Μετά έρχονται τα μέτρα που απαγορεύουν τους φιλάθλους στο γήπεδο, κάτι που σημαίνει μείον έσοδα από τα εισιτήρια, από τα οποία οι διοικήσεις πλήρωναν τις ακριβές διαιτησίες.

Και ερχόμαστε στη διασπορά του ιού, καθώς τα σωματεία που δεν είχαν την οικονομική ευκαιρία να πληρώσουν τα τεστ αγωνίζονταν με κίνδυνο την υγεία τους.

Με λίγα λόγια, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει, αφού δεν μπορούσε η πολιτεία να προστατέψει τα σωματεία που μετακινούνταν από νομό σε νομό.

Αποτέλεσμα η διασπορά να είναι μεγάλη και οι ομάδες να βρίσκονται θετικές στον covid-19 με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές αναβολές ανά την Ελλάδα.

Από την άλλη, η πολιτεία σταματάει το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι εσωτερικό, αφήνοντας πολλά νέα παιδιά μακριά από την άθληση. Την άθληση που προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία καταπολεμώντας αρχικά τις ασθένειες, αφού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κάτι δεν πάει καλά και κάπου έχει χαθεί η μπάλα την οποία  οι υπεύθυνοι την πετούν στην… εξέδρα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement