Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ικανοποίηση για την νέα ΚΥΑ από τους Πατρινούς προπονητές στίβου που επιτρέπει στους αθλητές να προπονούνται σε ανοικτά στάδια!

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι αθλητές του στίβου προστίθενται στις εξαιρέσεις από τη γενική αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και αυτό γεμίζει ικανοποιήση τους ανθρώπους του στίβου.

Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020».
Όσα προβλέπονται για τον αθλητισμό, όλο τον Νοέμβριο, στα νέα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας:
Οι εξαιρέσεις στη γενική αναστολή λειτουργίας και χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, με τα νέα έκτακτα μέτρα ενάντια στην πανδημία, όπως θα εφαρμοστούν πανελλαδικά για όλο τον Νοέμβριο, αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ακόμη προβλέπεται χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Πάντως σήμερα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου οπότε και θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Σας παραθέτουμε τις απόψεις των Πατρινών προπονητών στίβου:
Κώστας Λεβιδιώτης (Προπονητής Ολυμπιάδας)
«Με μεγάλη ανακούφιση δέχτηκε ο κόσμος του στίβου τη νέα ΚΥΑ που ρυθμίζει τα θέματα των προπονήσεων για την περίοδο του lock down. Οι αθλητές του στίβου θα μπορούν να προπονούνται στα στάδιο σε γκρουπ των 3 ατόμων το πολύ (συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή), ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να βρίσκονται στο στάδιο μέχρι 60 άτομα.
Η νέα ΚΥΑ διορθώνει την αδικία για τον στίβο μιας και στις πρώτες αποφάσεις είχε αποκλειστεί, αδίκως πιστεύω. Πρόκειται για άθλημα που γίνεται σε εξωτερικό χώρο, δεν έχει σωματική επαφή και είναι απολύτως ασφαλές για όλους. Δίνεται η ευκαιρία να μπορέσουν όλοι οι αθλητές και οι προπονητές να συνεχίσουν την προετοιμασία τους τηρώντας κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
Γιώργος Μιχαλόπουλος (Προπονητής Πέλοπα Πατρών)
«Ήταν ένα κοινό αίτημα από την πλειοψηφία των σωματείων και θα βοηθήσει σημαντικά τους αθλητές που ακολουθούν το πρόγραμμα της χρονιάς να κερδίσουν το διάστημα αυτό του ενός μήνα ενόψει των χειμερινών υποχρεώσεωώ τους σε κλειστό στίβο και ανώμαλο δρόμο».
Γιώργος Παπανδρεόπουλος (Προπονητής Α.Ο. Κούρος Πατρών)
“Το μέτρο κρίνεται κατ’ αρχήν θετικό μιας και δίνει την δυνατότητα στους αθλητές στίβου να συνεχίσουν παρά το γενικότερο lockdown την προετοιμασία τους. Περιμένουμε πάντως να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις για να μη βρεθούμε λόγω των γενικότερων περιορισμών σε δύσκολη θέση.
Κώστας Μπούσιας (Προπονητής Α.Γ.Σ. Αρίων)
«Πολύ σημαντική εξέλιξη για τον κλασικό αθλητισμό η απόφαση της Γ.Γ.Α. για εξαίρεση του στίβου από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται. Η συνέχιση της προπονητικής διαδικασίας των αθλητών και κυρίως πανελλήνιου επίπεδου θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν την προετοιμασία τους σε μια πολύ σημαντική περίοδο της προπονητικής διαδικασίας για την πραγματοποίηση των στόχων τους με απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούνται με συνέπεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
Νίκος Κουβαράς (Προπονητής Α.Ε. Έσπερος 2004)
«Πολύ σωστή τοποθέτηση η εκγύμναση στο ανοιχτό στάδιο των αθλητών, αρκεί να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα από τους υπευθύνους. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα πρέπει να μείνει ζωντανός. Υπάρχει μικρότερος κίνδυνος διασποράς του ιού σε μια ανοιχτή αθλητική εγκατάσταση, από ένα σχολείο που συνωστίζονται σε μια τάξη 27 μαθητές; Ο αθλητισμός θωρακίζει τον οργανισμό από τις ιώσεις».
Βασίλης Βενέρης (Προπονητής Παναχαϊκής Γ.Ε.)
«Χαιρετίζουμε ως θετικό το μέτρο με την παρουσία 60 αθλητών σε κάθε αθλητική εγκατάσταση. Πάντως περιμένουμε τις διευκρινιστικές οδηγίες από την Γ.Γ.Α. για την απρόσκοπτη εφαρμογή του. Θα βοηθήσει σημαντικά τους αθλητές που μετέχουν στον ανοικτό στίβο και στον ανώμαλο δρόμο».

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement