Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Καυτός» Νοέμβριος για την ΕΛ.ΑΣ.: Εκτός από τους ελέγχους για τήρηση των μέτρων, στην ατζέντα και ο «πονοκέφαλος» συγκεντρώσεων

Published

on

«Καυτό» αναμένεται το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για την Ελληνική Αστυνομία, καθώς εκτός των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, υπάρχει και ο επιπρόσθετος «πονοκέφαλος» για προγραμματισμένες και μη συγκεντρώσεις, αντιεξουσιαστών και άλλων εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων.

Ο προβληματισμός αυτός αναπτύχθηκε σε σύσκεψη των ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και στην Αχαΐα, ενώ διατυπώθηκαν και προτάσεις για την αντιμετώπιση τους.

Τα πρώτα ανησυχητικά δείγματα, εμφανίστηκαν το Σάββατο, με τη συγκέντρωση που επιχείρησε ομάδα νεαρών ατόμων, με πρόσχημα τη διαμαρτυρία κατά του lockdown.
Η Αστυνομία ήταν σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να αποτρέψει τα σχέδιά τους, ενώ έγιναν και εννέα προσαγωγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ. οι συγκεντρώσεις ενδέχεται να είναι επαναλαμβανόμενες, για διάφορες αιτίες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Ήδη δράσεις κατά «του Νοεμβρίου της απαγόρευσης» και «υπέρ του Νοεμβρίου της εξέγερσης» προανήγγειλαν ,

Συλλογικότητες – Εργατικά και Νεολαιίστικα Σχήματα της Πάτρας.

Μάλιστα σε κοινή ανακοίνωση τους, αναφέρουν ότι «το νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα θα πρέπει να δώσει τη μάχη εδώ και τώρα για την ανατροπή και ακύρωση όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων, για να μην πληρώσουν την κρίση λαός και νεολαία» και να διεκδικηθούν-μεταξύ άλλων- δωρεάν πρόσβαση στην ποιοτική Υγεία για όλους, δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, καμία απόλυση μέσα στην πανδημία, να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες κ.α.

Οι παραπάνω απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 12/11 μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου 15-17 Νοέμβρη στο παράρτημα και στην πορεία την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 από το παράρτημα, μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοέμβρη κ.α.
Αντίστοιχα, ο Αυτοδιαχειριζόμενος Χώρος «Επί Τα Πρόσω» (Πατρέως 87) καλεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση – συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, και στη συνέχεια σε ανοιχτή συνέλευση για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Α.Ρ.
Οι οργανώσεις του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση Πάτρας, στον απόηχο των επεισοδίων του Σαββάτου καταγγέλλουν «ρεσιτάλ αστυνομικής βίας».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται στην καταγγελία «ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ ξεχύθηκαν στην πόλη με αφορμή συγκέντρωση που είχε ανακοινωθεί στην πλ. Όλγας, χτύπησαν κόσμο απροκάλυπτα, προχώρησαν σε πογκρόμ στους δρόμους, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας αγωνιστές, ενώ εισέβαλαν στον κοινωνικό χώρο «Επί τα πρόσω» που πραγματοποιούσε εκείνη τη στιγμή δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, προσήγαγαν δεκάδες άτομα, απέκλεισαν κόσμο εντός του χώρου και έπνιξαν την πόλη στα χημικά».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement