Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο στον επαγγελματικό αθλητισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Από την στιγμή που η πολιτεία ανακοίνωσε μέτρα για τον covid-19, δεν ήταν δυνατόν να την γλιτώσει ο αθλητισμός. Βέβαια βλέπουμε πως υπάρχουν ορισμένες διαφορές σχετικά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Τις τελευταίες μέρες έχω δεχτεί πολλές ερωτήσεις από διάφορους εμπλεκόμενους για το αν και πότε θα ξεκινήσει η Σούπερ Λιγκ 2, η Volleyleague ανδρών, η Α1 Εθνική πόλο κ.ά.
Προκειμένου να είμαι σε θέση να καταθέσω την άποψή μου, ασχολήθηκα με το θέμα, έκανα το ρεπορτάζ μου και κατέληξα σε ορισμένα συμπεράσματα, τα οποία έχω καταγράψει τόσο στην εφημερίδα «Γνώμη» όσο και στο -ανανεωμένο- gnomip.gr.
Αυτό όμως που αντιλήφθηκα είναι πως αυτή η αβεβαιότητα η οποία ειδικά στο καθεστώς πίεσης που επιφέρει το lockdown στον μέσο άνθρωπο, είναι ό,τι χειρότερο για τους επαγγελματίες αθλητές.
Ας μην ξεχνάμε πως οι επαγγελματίες αθλητές έχουν από πίσω τους μια οικογένεια και ότι τις τελευταίες μέρες κυριαρχεί στην καθημερινότητα το άγχος για το πότε η Γ.Γ.Α. θα ανάψει «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.
Εμείς δεν είμαστε ειδικοί για να δούμε αν πρέπει ή όχι να ξεκινήσουν τα επαγγελματικά -προσέξτε αναφέρομαι στα επαγγελματικά όχι αυτά που έχουν ημιεπαγγελματικό χαρακτήρα- όμως αυτό που εκτιμούμε είναι πως δεν αξίζει αυτή η αβεβαιότητα σε αυτούς τους αθλητές.
Με λίγα λόγια, η πολιτεία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο για το μέλλον των αθλημάτων, έστω για τις επόμενες 20 μέρες που ισχύουν τα μέτρα και όχι να σέρνονται άπαντες σε ένα καθεστώς για επίσημες ανακοινώσεις από μέρα σε μέρα.
Καλύτερα να γνωρίζουν άπαντες πως για 20 μέρες δεν θα δώσουν αγώνα ώστε να οργανωθούν ποικιλοτρόπως μια και είναι τελείως διαφορετικό να είναι πάνω από ένα ακουστικό για να ετοιμαστούν για επίσημο παιχνίδι…


Ροή ειδήσεων

Advertisement