Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Οικονομία

Ο Λευτέρης Κυριακάκης υπεύθυνος της Επιχειρησιακής Στρατηγικής του Ομίλου INTERAMERICAN

Δημοσιεύθηκε

στις

Η INTERAMERICAN ανακοινώνει την ένταξη του Λευτέρη Κυριακάκη στο δυναμικό των διοικητικών στελεχών της. Ο κ. Κυριακάκης αναλαμβάνει την ευθύνη της νέας επιτελικής θέσης για την Εταιρική Στρατηγική, που έχει εισαγάγει στη διοικητική δομή του ο Οργανισμός.

Ως υπεύθυνος της Εταιρικής Στρατηγικής της INTERAMERICAN, θα είναι εισηγητής και συντονιστής σε θέματα στρατηγικής που περιλαμβάνουν τον σκοπό και τις αξίες του Οργανισμού, εστιάζοντας στον καθορισμό μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων. Συνεπώς, το νέο διοικητικό στέλεχος θα έχει επιτελικό ρόλο σε όλο το φάσμα των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και λειτουργιών.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο, που διαρθρώνει η INTERAMERICAN στην οργανωτική και διοικητική δομή της, είναι εμφαντικά εστιασμένο στη χάραξη και την εφαρμογή της Εταιρικής Στρατηγικής για την υλοποίηση του business plan του Οργανισμού, το οποίο περιλαμβάνει κινήσεις Μετασχηματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα θέση ορίζει τη συμβολή του υπεύθυνου στελέχους, σε συνεργασία με την υπόλοιπη ανώτατη διοίκηση: από τη διαμόρφωση του σχεδίου και των διαδικασιών μέχρι την καθοδήγηση των διαλειτουργικών ομάδων, τον συντονισμό και τον έλεγχο προόδου των έργων, τον έλεγχο του κόστους, την ανάπτυξη και πρόσκτηση εργασιών.

Ο Λευτέρης Κυριακάκης έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και MBA, Corporate Finance & Marketing. Έχει ειδικότητα στη Στρατηγική και Ανάπτυξη Νέων Εργασιών, στην Τμηματοποίηση Αγοράς και στον Επιχειρησιακό Μετασχηματισμό. Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος του εμπορικού τομέα και του marketing σε σημαντικές επιχειρήσεις και τράπεζες, με πιο πρόσφατες τις Millennium Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Praxia Bank.

«Καλωσορίζουμε τον Λευτέρη στη μεγάλη οικογένεια της INTERAMERICAN, με την πεποίθηση πως θα προσδώσει την προστιθέμενη αξία που απαιτεί, από τη θέση ευθύνης που ο ίδιος αναλαμβάνει, το σύγχρονο σχέδιο για την πορεία του Οργανισμού μας προς το μέλλον.

Η Εταιρική Στρατηγική αποτελεί βάση για να είναι αυτή η πορεία επιτυχημένη, με ανταπόκριση στις απαιτήσεις ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος για την κοινωνία, την οικονομία και ειδικότερα για τις ασφαλιστικές ανάγκες των πολιτών.

Οι γραμμές που μας κατευθύνουν στην Εταιρική Στρατηγική είναι σαφείς: ευελιξία και προσαρμογή, καινοτομία και επιτάχυνση – δηλαδή καλά και γρήγορα αντανακλαστικά, παροχή κάθε βοήθειας στους πελάτες μας πέρα από τα όρια της παραδοσιακής ασφάλισης, ώστε να ζουν πιο ασφαλείς, περισσότερο και καλύτερα.

Ευχόμαστε στον Λευτέρη να είναι ουσιαστικός και δημιουργικός συμμέτοχος σε αυτή τη διαρκή προσπάθεια της διοίκησης, του ανθρώπινου δυναμικού και των συνεργατών του Οργανισμού μας» δηλώνει ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN.

 

Περισσότερα
Advertisement

Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των νοικοκυριών

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίσει τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους του φετινού επιδόματος θέρμανσης, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου προκειμένου τα νοικοκυριά να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Το επίδομα φέτος ξεκινάει από τα 80 ευρώ και μπορεί να φθάνει τα 600 – 700 ευρώ ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχές.

Η υπουργική απόφαση θα προβλέπει την ένταξη για πρώτη φορά και άλλων μορφών επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τη βιομάζα (Pellet).

Πιο συγκεκριμένα:

–              Το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.

–              Ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και, στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας.

–              Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.

–              Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.

–              Το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ και η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός τον επόμενων ημερών, μετά την ψήφιση της εν λόγω διάταξης.

–              Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους αναμένεται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Περισσότερα

Οικονομία

Ενοίκια: Τα 6 σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Έξι σημεία πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων οι οποίοι υποχρεώνονται να αποδεχθούν μειώσεις στα ενοίκια που εισπράττουν από τους μισθωτές τους, προκειμένου να υποβάλουν σωστά, στο σύστημα TAXISnet, τις δηλώσεις απώλειας μισθωμάτων – πιο γνωστές ως «Δηλώσεις Covid» – και να κατοχυρώσουν αποζημιώσεις ίσες με το ήμισυ των εισοδηματικών τους απωλειών.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα εξής σημεία:

Προκειμένου να υποβληθεί «Δήλωση Covid», ο εκμισθωτής θα πρέπει να εισέλθει στο TAXISnet, να επιλέξει την εφαρμογή «Πληροφοριακά Στοιχεία Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας», να εντοπίσει στο μενού «Υποβληθείσες Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» την αρχική ή την τυχόν τελευταία τροποποιητική δήλωση, εφόσον έχει υποβληθεί, για το ακίνητο στο οποίο έχει μειωθεί το μίσθωμα και να επιλέξει το εικονίδιο «Δήλωση Covid» που βρίσκεται στη συγκεκριμένη γραμμή της δήλωσης.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 δύναται να υποβληθεί αρχική «Δήλωση Covid» για τον μήνα Νοέμβριο, κατά τον οποίο ίσχυσε υποχρεωτική μείωση κατά 40%:

για τα ενοίκια επαγγελματικής στέγης που καταβάλλουν περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις, οι οποίες θεωρούνται “πληττόμενες” οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού και ασκούν κύριες ή δευτερεύουσες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνονται σε αναλυτική λίστα 552 Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) ανακοινωθείσα ήδη από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους (βλ. παρακάτω).

για τα ενοίκια κύριας κατοικίας εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στις παραπάνω επιχειρήσεις, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή μέσα στο Νοέμβριο

για τα ενοίκια φοιτητικής στέγης ενηλίκων τέκνων των παραπάνω εργαζομένων, τα οποία σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Περισσότερα

Μαγειρική

Σκορδαλιά από την «Κατσαρόλα της Τούλας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Παραδοσιακά στο πλαίσιο της μεγάλης εορτής του Πολιούχου της Πάτρας, Αποστόλου Ανδρέου από το οικογενειακό τραπέζι δεν λείπει η σκορδαλιά- βακαλάος, ένια πιάτο που κι εφέτος προσφέρει έστω και take away η «Κατσαρόλα της Τούλας», στην Ρήγα Φεραίου 49.

Η μαμά Τούλα βάζει μεράκι, εμπειρία και γνώση και μαγειρεύει την καλύτερη σπιτική σκορδαλιά με βακαλάο! Βελούδινη στην υφή, κλασσική με ελαιόλαδο και σκόρδο όσο επιβάλλει η παράδοση! Φέτος  την απολαμβάνουμε σε πακέτο για το σπίτι. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν από το πρωί τις παραγγελίες τους.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα