Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020
Connect with us

Βόλεϊ

Ο Πατρινός Παν. Παπαδόπουλος κάνει έκκληση μέσω της «Γ» και λέει: «Αν δεν μπούμε στο γήπεδο, θα είναι καταστροφικό»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Ένας από τους καλύτερους Πατρινούς βολεϊμπολίστες, ένας από τους πολλούς που βγήκαν από τα «σπλάχνα» της ΕΑΠ είναι ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει καριέρα με θητεία σε σπουδαίες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Φοίνικας Σύρου κ.ά. ενώ έχει χριστεί και διεθνής.

Τη φετινή σεζόν ο Πατρινός ακραίος είχε συμφωνήσει με την Κηφισιά αφού βασικό κριτήριο είναι η παραμονή του στην Αθήνα θέλοντας να συνδυάσει τις σπουδαίες του στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών…
Όπως και αρκετοί άλλοι παίκτες, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος επέστρεψε στην Πάτρα αφού μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του μέσω του διαδικτύου…
Μιλήσαμε χθες με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο και του ζητήσαμε το δικό του σχόλιο για το γεγονός πως η volley league ακόμα δεν έχει πάρει το «πράσινο φως» από την πολιτεία για να επαναρχίσει τη δράση της…
«Κατανοώ την απόφαση της πολιτείας να διακοπούν τα πρωταθλήματα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας όμως είναι μερικά πράγματα που πρέπει να τα δουν οι αρμόδιοι» είπε αρχικά ο Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Νομίζω πως η volleyleague μπορεί να τηρήσει τα πρωτοκόλλα και να ξεκινήσει και πάλι.
Όλοι οι αρμόδιοι έχουμε ζητήσει να βγει απόφαση από την ΓΓΑ και περιμένουμε αυτό να γίνει σύντομα για δύο συγκεκριμένους λόγους.
Ο ένας έχει να κάνει με το οργανωτικό κομμάτι καθώς αν μέχρι τα Χριστούγεννα δεν γίνει καμιά αγωνιστική, τόπε θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα και αμφιβάλλω αν θα γίνει ομαλά η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος καθώς δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια.
Ο δεύτερος λόγος και για μένα πιο σημαντικός, είναι πως αν δεν μπούμε σύντομα γήπεδο, αυτό θα είναι καταστροφικό για τους αθλητές.
Αν μείνουμε αρκετά χωρίς προπόνηση, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Εν κατακλείδι αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας είναι πολύ ψυχοφθόρο για όλους μας αφού περιμένουμε από μέρα σε μέρα να βγει νέα ΚΥΑ και αυτό φέρνει πολλαπλά προβλήματα. Κανένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει προγραμματισμό για την επόμενη μέρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Βόλεϊ

Συνάντηση του πρόεδρου της ΕΣΠΕΠ με την βουλευτή Αχαΐας Χρ. Αλεξόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την Βουλευτής Αχαϊας Χριστίνας Αλεξοπούλου συναντήθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Θεόδωρος Κανελλόπουλος για θέματα του βόλεϊ και τους στόχους που έχει η ένωση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΠ: «Μετά από πρόσκληση της Βουλευτής κα. Χριστίνας Αλεξοπούλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3/12/2020 στο Πολιτικό της γραφείο στην Πάτρα, συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου κ. Θεόδωρο Κανελλόπουλο, για θέματα και προβλήματα που απασχολούν τα σωματείων του Βόλεϊ.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ, μετέφερε την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των ερασιτεχνικών σωματείων, από τυχόν παρατεταμένη αποχή από την αθλητική δραστηριότητα.

Αναγνωρίζοντας τον υγειονομικό «πόλεμο» που διεξάγει σήμερα η χώρα μας, διατύπωσε την άποψη ότι, για λόγους σωματικής και ψυχικής υγείας, θα πρέπει σταδιακά να επανέλθουμε στις προπονήσεις με αυξημένα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επίσης, με την επιστροφή των μαθητών στα σχολικά θρανία, να επιτραπεί παράλληλα και η επανέναρξη λειτουργίας των αθλητικών ακαδημιών, ανάλογα με τα αντίστοιχα τετραγωνικά των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια της συνάντησης, υπήρξε και αναλυτική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός και ειδικότερα το Βόλεϊ, καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχουμε προχωρήσει ως ΕΣΠΕΠ.

Συγκεκριμένα διατυπώθηκε από τον πρόεδρο, το έντονο πρόβλημα που υπάρχει σε αθλητικές υποδομές, τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Πελοπόννησο γενικότερα.

Με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να εγκαταλείπουν τον αθλητισμό και να κατασπαταλούν τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά στη τηλεόραση, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στα διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια, πολύ περισσότερο σήμερα και λόγω της καραντίνας.

Ενημερώθηκε η κα Αλεξοπούλου, για την πρωτοβουλία της Ένωσης και τις επιστολές που έχουν αποσταλεί, για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, είτε με τον Δήμο, είτε με το ΠΕΑΚ, για παραχώρηση συγκεκριμένου χώρου και την ανέγερση Ενωσιακής Αθλητικής Εγκατάστασης, με την τοποθέτηση αεροϋποστηριζόµενου θόλου σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν.4726/18.9.2020, για τις ανάγκες των σωματείων.

Υπήρξε επίσης αναφορά για την προσπάθεια της Ένωσης να αποτελέσει και η περιοχή της Ορεινής Αχαΐας, Αθλητικός Προορισμόςγια τους καλοκαιρινούς μήνες με την Δημιουργία Προπονητικού Κέντρου για το Βόλεϊ.

Επίσης για την Πάτρα κατατέθηκε η πρόταση, ότι θα μπορούσαν οι εγκαταλελειμμένοι σύγχρονοι ξενώνες εθνικού ιδρύματος που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης, να παραχωρηθούν ή να μισθωθούν από αθλητικό οργανισμό της Γ.Γ.Α και να μετατραπούν, σε Αθλητικούς Ξενώνες για να χρησιμοποιηθούν σε τυχόν αναλήψεις διοργανώσεων ή σε προετοιμασίες Εθνικών Ομάδων ή Διεθνών αθλητών.

Τέλος υπήρξε αναφορά για τις κατατεθειμένες προτάσεις της Ένωσης, για μείωση του ενεργειακού κόστους στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις, καθώς και την δυνατότητα θέσπισης ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων.

Η κα Αλεξοπούλου άκουσε με ενδιαφέρον τις παραπάνω προτάσεις μας και δήλωσε, ότι στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού της έργου, θα παρέμβει για την υλοποίηση των στόχων μας.

 

Περισσότερα

Βόλεϊ

Ο Πατρινός βολεϊμπολίστας Παν. Πελεκούδας συμμετείχε σε καμπάνια κατά του aids

Δημοσιεύθηκε

στις

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί (από το 1988) ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αυτή η μέρα θεσπίστηκε ως φόρος τιμής στα θύματα του AIDS, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους οροθετικούς. Τα τελευταία χρόνια γίνονται διάφορες καμπάνιες από περιοδικά και μη κυβερνητικές οργανώσεις φωτογραφίζοντας γυμνούς Έλληνες celebrities  και η ιστοσελίδα sports3.gr  έκανε μια τέτοια προσπάθεια και με Πρωταγωνιστές 11 πρωταθλητές μας έστειλε το δικό του μήνυμα.

Ανάμεσα στους πρωταθλητές ππυ συμμετείχαν ήταν και ο Πατρινός βολεϊμπολίστας Παναγιώτης Πελεκούδας του ΠΑΟ.

Αναλυτικά  το θέμα του sports3.gr, αναφέρει: «Το sports3.gr συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, ή καλύτερα, βάζει το δικό του λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Πρωταγωνιστές είναι 11 πρωταθλητές μας. Άνδρες και γυναίκες, που ποζάρουν με γυμνή πλάτη μπροστά στο φωτογραφικό φακό και βροντοφωνάζουν: SAY NO TO AIDS.

Eίμαστε όλοι το ίδιο εκτεθειμένοι απέναντι στον ιο HIV.

Η κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από το χαρακτηριστικό red ribbon που χρησιμοποιείται ως διεθνές σύμβολο των εκστρατειών κατά του ιού του AIDS.

Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΥ, από το 1981 που παρατηρήθηκε κλινικά στις ΗΠΑ, περί τα 75 εκατ. άνθρωποι έχουν προσβληθεί από το ιό HIV και πάνω από 32 εκατ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στην καμπάνια του Sports3.gr συμμετείχαν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε (τους παρουσιάζουμε όπως φαίνονται στην βασική μας φωτογραφία από πάνω αριστερά):

Βούλα Κοζομπόλη (ΠΟΛΟ), ασημένια Ολυμπιονίκης το 2004, πρόεδρος του Συλλόγου Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Σοφία Κτενά (ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ), Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, προπονήτρια ειδικής αγωγής, ιατρός.

Χρήστος Βολικάκης (ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ), Olympian ποδηλασίας, Πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, νικητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παναγιώτης Πελεκούδας (ΒΟΛΕΊ), νταμπλούχος πέρυσι με τον Παναθηναϊκό και πρόεδρος του ΠΑ.Σ.ΑΠ.

Αλέξανδρος Γούνας (ΠΟΛΟ), Olympian πόλο, χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης, κορυφαίος παίκτης του περυσινού πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Νικόλ Ελευθεριάδου (ΠΟΛΟ), περσινή MVP του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ευρώπης με τις μικρότερες ηλικιακά Εθνικές ομάδες, 2η σε Ευρωπαϊκό Γυναικών.

Όλγα Βασδέκη (ΣΤΙΒΟΣ), Olympian του τριπλούν, παγκόσμια πρωταθλήτρια, πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας και Ευρώπης στο τριπλούν.

Νίκος Συρανίδης (ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ) χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004.

Κέλλυ Σαμάνη (ΣΤΙΒΟΣ), πρωταθλήτρια στα 100μ. εμπόδια.

Αναστασία Κωστάκη (ΜΠΑΣΚΕΤ), Olympian στο μπάσκετ, πρώην διεθνής αθλήτρια και νυν προπονήτρια. Η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ γυναικών (WNBA), και η τρίτη γυναίκα που έγινε πρέσβειρα του ΝΒΑ στην Ευρώπη.

Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΣΤΙΒΟΣ), πρωταθλήτρια στα 100 και στα 200μ.”.

 

Περισσότερα

Βόλεϊ

ΠΑΣΑΠ: «Το βόλεϊ και οι ζωές μας σε αναστολή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το όργανο του ΠΑΣΑΠ  με αφορμή το γεγονός που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα βόλεϊ  εξέδωσε ανακοίνωση: «Αγαπητοί/ες συμπολίτες και συναγωνιστές στην πιο μεγάλη μάχη του καιρού μας,

Επιλέγουμε αυτή την προσφώνηση και απευθυνόμαστε προς όλους, γιατί αντιλαμβανόμαστε πλήρως σε ποιό περιβάλλον και υπό ποιές συνθήκες διατυπώνουμε τις ανησυχίες και τα αιτήματά μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι εσείς της πολιτικής ηγεσίας καλείστε να αντιμετωπίσετε έναν εχθρό που δεν γνωρίζετε, με τρόπους που ανακαλύπτετε στην πορεία, για να προφυλάξετε όλους εμάς. Παράλληλα, ότι προσπαθείτε να κρατήσετε ζωντανή την οικονομική δραστηριότητα, μέρος της οποίας είναι και ο αθλητισμός. Αλλά εδώ που τα λέμε, στην περίπτωση του αθλητισμού το έχετε κάνει με τρόπο που αφήνει στο περιθώριο μεγάλες ομάδες επαγγελματιών και μη επαγγελματιών. Είναι απολύτως κατανοητό ότι δε μπορούσατε να μην «ανοίξετε» τη Super League 1, γιατί η οικονομική και πολιτική ζημιά θα ήταν δυσβάσταχτη. Κατανοούμε ότι το ίδιο πράξατε και με την Basket League, γιατί εγκαίρως πίεσε. Είναι σαφές ότι δε γίνεται να ανοίξετε τα πάντα, δεν είμαστε παράφρονες, ούτε ζούμε σε άλλον πλανήτη. Αντιλαμβανόμαστε ,όμως, ότι όπου φτωχός κι η μοίρα του.

Δυστυχώς, η Volley League έχοντας προτείνει υγειονομικό πρωτόκολλο και έχοντας εξασφαλίσει συνεχείς ελέγχους με test στα πρότυπα των πρωταθλημάτων που συνεχίζονται, δε μπόρεσε να σας πείσει-πιέσει. Μετά από ένα μήνα θέλουμε να ακούσετε τις ανησυχίες μας, γιατί οι επαγγελματίες του βόλεϊ βρισκόμαστε στο τραγικό σημείο να σωθούμε από τον Covid-19, αλλά να διαλυθούμε από την οικονομική ανέχεια και την πλήρη απραξία. Μαζί μας και το βόλεϊ στο σύνολό του. Ζητάμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας να μπούμε άμεσα σε διαδικασία επανέναρξης με όποιες προσθήκες κρίνετε σε όσα σας έχουν προταθεί από τις αρμόδιες αρχές του αθλήματος μας. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. Η αθλητική μας ζωή είναι ορισμένου χρόνου, ελάχιστων απολαβών και πλέον την έχετε βάλει σε αναστολή ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ. Κι εμείς ,όπως και όλοι οι πολίτες, ανησυχούμε για τους συγγενείς μας, τους εαυτούς μας , τους φίλους μας. Δεν επιθυμούμε ούτε να σκοτώσουμε κανέναν, ούτε να αυτοκτονήσουμε μεταφέροντας τον ιό. Απαιτούμε όμως να επιβιώσουμε. Κι εμείς και το άθλημά μας. Θέλουμε χρονοδιάγραμμα και επανεκκίνηση επανεκτιμώντας όλα τα δεδομένα. Εμείς θα τηρήσουμε όσα ζητήσετε. Μην αφήνετε το βόλεϊ να πεθάνει (σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο) επειδή απλώς δεν έχουμε διοικητικά εξίσου δυνατή φωνή και επιρροή με άλλους.

Ταυτόχρονα, απευθυνόμαστε στις δικές μας αρμόδιες αρχές. Στη Λίγκα και στην ΕΟΠΕ. Μαζί ας δώσουμε τη λύση, θωρακίζοντας τους όρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων μας, ξαναβάζοντας με κανόνες άνδρες, γυναίκες, εθνικές ομάδες και ηλικιακά κλιμάκια στο γήπεδο. Σταδιακά και με πρόγραμμα. Δε μπορούμε να περιμένουμε πότε θα μας θυμηθούν. Πρέπει εμείς να τους θυμίσουμε την παρουσία μας και την υπευθυνότητά μας. Επαγγελματίες αθλητές και προπονητές, ερασιτέχνες, αθλήτριες, παιδιά είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας σαπίζοντας, ανύμποροι να ζητήσουμε να προπονηθούμε και να παίξουμε με όρους και κανόνες. Εμείς δεν έχουμε καν σωματική επαφή. Είμαστε λιγότεροι. Πιο ελεγχόμενοι. Αν δεν κινητοποιηθούμε, αν δεν οργανωθούμε, αν δεν τους πείσουμε, θα τελειώσουμε. Όλοι μαζί, ελάτε να δουλέψουμε. Το μελημά σας δε γίνεται πια να είναι τα λεφτά που θα πάνε στα σωματεία. Ο αγώνας δεν είναι προεκλογικός. Είναι αγώνας επιβίωσης. Για μια φορά ας είμαστε ενωμένοι και σοβαροί. Για να μας πάρουν στα σοβαρά.

Η Volley League μπορεί και πρέπει άμεσα να δείξει το δρόμο. Και να ακολουθήσουν με χρονοδιάγραμμα όλοι οι υπόλοιποι. Τη στιγμή που το πρόβλημα της χώρας μοιαζεί να είναι αποκλειστικά η εστίαση και το εμπόριο (εκεί που έτσι κι αλλιώς θα υπάρχει συνωστισμός), εμείς που και αποστάσεις τηρούμε και τεστ κάνουμε και χωρίς κόσμο θα παίζουμε, είμαστε εντελώς εκτός κάδρου. Ζητάμε να μπούμε στο κάδρο.

Γιατί αν πεθάνει ο αθλητισμός, θα πεθάνει η κοινωνία. Μακροπρόθεσμα πολλοί/πολλές θα εγκαταλείψουν, τα παιδιά πια δε θα στρέφονται στα γήπεδα και τελικώς θα γεμίσουμε νεκροζώντανους επαγγελματίες, εξαφανισμένους ερασιτέχνες και παιδιά υπέρβαρα βυθισμένα στο Netflix, τον καναπέ και το κινητό.

Κατανοούμε πλήρως όσα ζούμε, τους κινδύνους, τις ανησυχίες μας. ΔΕΝ κατανοούμε ότι δε μας υπολογίζετε καν. Κατανοήστε κι εσείς ότι άλλη αναστολή δεν παίρνει.

ΠΑΣΑΠ εκ μέρους των αθλητών και αθλητριών του βόλεϊ με την ελπίδα ότι εκφράζουμε όλο το αθλητικό κίνημα”.

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα