Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς»-Το τελευταίο βιβλίο της Άλκης Ζέη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τελευταίο βιβλίο της αξέχαστης και αγαπημένης συγγραφέως των παιδιών, Άλκης Ζέη, η οποία έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή στις 27 Φεβρουαρίου 2020 θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στα Πατρινά, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τίτλος του βιβλίου είναι «Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς» και την εικονογράφηση του ανέλαβε ο Νικόλας Χατζησταμούλος. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω.

Στις Βρυξέλλες, την πόλη όπου χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης, χτυπάει και η καρδιά της γιαγιάς. Πλήρης ημερών, γεμάτη συναισθήματα, εικόνες και μία ευρύτερη κατανόηση του κόσμου, η γιαγιά γλιστράει έξω από τη ζωή σαν να πηγαίνει έναν νυχτερινό περίπατο.

Έναν μαγικό περίπατο που κλείνει τον μεγάλο κύκλο μια γεμάτης ζωής.
Μία λυρική και ευαίσθητη ματιά πάνω στο θέμα της απώλειας, ιδωμένης ως το φυσιολογικό, κάπως μελαγχολικό τέρμα ενός μεγάλου δρόμου.

Ένα κείμενο γραμμένο με τόση συγγραφική τέχνη και ωριμότητα, που παρά το θέμα του δεν προκαλεί θλίψη, παρά μόνο μια ζεστασιά και μια γλυκιά μελαγχολία.
Η συγγραφέας Άλκη Ζέη αξίζει να θυμίσουμε πως το 2015 έγινε Επίτιμη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών (στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών) και με αφορμή τότε την αναγόρευση της σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου και τον ερχομό της στην Πάτρα, οργανώθηκε στο θέατρο Λιθογραφείον που είχε γεμίσει από κόσμο το βράδυ της 13ης Μαΐου, εκδήλωση παρουσίασης του πολύ όμορφου βιβλίου της “Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο”, από το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου, τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την Area 51 του Δημ. Τουλιάτου.

Το 2010 η Άλκη Ζέη τιμήθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της.

Ο καθαρός τρόπος γραφής της, η γλωσσική αρτιότητα, η κριτική στάση απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, το χιούμορ και η διεισδυτική ματιά στα γεγονότα, είναι τα χαρακτηριστικά των έργων της Άλκης Ζέη που το έχουν κάνει να αγαπηθεί από το ελληνικό και το ξένο αναγνωστικό κοινό. Τα βιβλία της, Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα , Το καπλάνι της βιτρίνας και Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, συμπεριλαμβάνονται στα διαχρονικά ευπώλητα βιβλία της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας


Ροή ειδήσεων

Advertisement