Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πέθανε ο ηθοποιός και σκηνογράφος Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου «έφυγε» νικημένος από τον καρκίνο. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου, δίπλα στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με την Ανάκριση του Π. Βάις.

Ακολούθησαν συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο, τη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, το θέατρο Διάνα της Ελένης Ράντου, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Αμόρε, τα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Καλαμάτας και Κρήτης, το Μικρό Παλλάς, το Θέατρο Βρετάνια, το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ο ηθοποιός συμμετείχε σε τηλεοπτικές δουλειές , ενω στο θέατρο είχε παίξει σε παραστάσεις όπως: Φιλουμένα (Θέατρο Διάνα 2017), Το κουρδιστό πορτοκάλι (Θέατρο Κιβωτός 2015), Η τρελή του Σαγιό (Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ Κεντρική σκηνή 2014), Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (Θέατρο Μικρό Παλλάς 2011).

Παράλληλα με την υποκριτική έγραφε για το θέατρο και την τηλεόραση και σκηνοθέτησε παραστάσεις για τη θεατρική ομάδα MANIART, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος. Το θεατρικό «Press the Button» που έγραψε το 2004 τιμήθηκε με το βραβείο κοινού καλύτερου νεοελληνικού έργου, καθώς και η παράσταση, την οποία σκηνοθέτησε, απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράστασης της χρονιάς.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/pethane-o-ithopoios-baggelis-hatzinikolaoy

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement