Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σκόνταψαν» στα χαλίκια!

Εξελίξεις στην Δυτική Αχαΐα από την παραπομπή στο Εφετείο Κακουργημάτων των 16 πρώην και νυν αιρετών για την πολύκροτη υπόθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

Εξελίξεις για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας σηματοδοτεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πάτρας το οποίο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Γνώμης», όπως έγραψε ήδη από χθες η εφημερίδα, αποφάσισε να παραπέμψει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους 16 κατηγορούμενους –πρώην και νυν αιρετούς- για την πολύκροτη υπόθεση των χαλικιών το 2012.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βούλευμα δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί, συνεπώς και δεν έχει επιδοθεί στους κατηγορούμενους, οι οποίοι ωστόσο φαίνεται πως έχουν λάβει γνώση της απόφασης, η οποία φαίνεται πως δεν έλαβε υπόψη την πρόταση της Εισαγγελέως για να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Θυμίζουμε ότι οι κατηγορούμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί ήδη περιοριστικοί όροι, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόπειρας απιστίας (σε βαθμό κακουργήματος) μετά την απόφαση που είχαν ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2012 επί Δημαρχίας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου για τον συμψηφισμό οφειλών των λατομείων προς τον Δήμο με την προμήθεια χαλικιών. Μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει την συγκεκριμένη απόφαση βάσει συγκεκριμένου νόμου περί συμψηφισμού αμοιβαίων απαιτήσεων που ίσχυε εκείνη την περίοδο, στο πλαίσιο διακοπής λειτουργίας των λατομείων. Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την απόφαση με αποτέλεσμα αυτή να μην υλοποιηθεί.

Πλέον και οι 16 κατηγορούμενοι περιμένουν να τους επιδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ώστε να καθορίσουν τις περαιτέρω νομικές τους ενέργειες για να «αποκρούσουν» την κατηγορία, η οποία -όπως επισημαίνουν-είναι ανυπόστατη από την στιγμή που η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υλοποιήθηκε. Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για μία απόφαση που προκαλεί αναστάτωση, από τη στιγμή που είναι ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο οι νυν αιρετοί να εκπέσουν του αξιώματός τους μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Η «Γ» επικοινώνησε με τρεις εκ των αιρετών που είχαν υπογράψει την επίμαχη απόφαση.

Σπ. Μυλωνάς: Ουδεμία βλάβη προέκυψε για τον Δήμο

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς που τότε ήταν δημοτικός σύμβουλος, δήλωσε πως «δεν έχω λάβει γνώση της απόφασης του Συμβουλίου, καθώς δεν μου έχει επί του παρόντος επιδοθεί. Απ’ όσο γνωρίζω η εισαγγελική πρόταση ήταν να τεθεί στο αρχείο. Πολύ περισσότερο που η επίδικη απόφαση ουδέποτε υλοποιήθηκε και ουδεμία βλάβη προέκυψε για τα συμφέροντα του Δήμου. Σε κάθε περίπτωση αναμένω την απόφαση του Συμβουλίου προκειμένου να καθορίσω τα περαιτέρω βήματά μου και να ασκήσω όλα τα ένδικα μέσα που έχω στη διάθεσή μου».

Αν. Παναγιωτόπουλος: Υπήρχε νόμος και κανένας δόλος

Από την πλευρά του, ο τότε Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως «περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου και να μας επιδοθεί. Η κατηγορία είναι απόπειρα απιστίας. Όμως σε κάθε περίπτωση δεν υπήρχε δόλος, ούτε υπέστη ζημία ο Δήμος, αφού η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη βάσει συγκεκριμένου Νόμου και εν τέλει δεν υλοποιήθηκε αφού απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη. Είναι απαράδεκτο συλλογικά όργανα να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη από τη στιγμή που ο έλεγχος νομιμότητας ακύρωσε την απόφαση. Διαφορετικά δεν θα πρέπει να εκλέγονται άνθρωποι ενεργοί, αλλά άνεργοι, συνταξιούχοι και δικηγόροι. Αν δεν αναγνωρίζεται ότι είμαστε πολιτικό όργανο και λαμβάνουμε αποφάσεις σύμφωνα με το συμφέρον του δήμου και οι έλεγχοι νομιμότητας δεν είναι αλυσίδα της δημόσιας διοίκησης του ελέγχου τους τότε δεν πρέπει να αποφασίζουμε για τίποτε. Διαφορετικά γιατί δεν πάνε αυτοδικαίως στα δικαστήρια και οι κυβερνήσεις για όλες τις αποφάσεις τους που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές;» αναρωτήθηκε ο πρώην Δήμαρχος

Χρ. Νικολάου: Είναι θεσμικά άδικο για την αυτοδιοίκηση

Τέλος, ο επίσης πρώην Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου τόνισε πως «η υπόθεση αφορά μία απόφαση που έλαβε το 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια δύσκολη περίοδο και μέσα σ’ ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Με αφορμή ότι θα έκλειναν τα λατομεία του Αράξου υπήρχε ένας ειδικός νόμος για αμοιβαίο συμψηφισμοί. Λαμβάνοντας υπόψη τον συγκεκριμένο Νόμο λάβαμε και στην σχετική απόφαση, η οποία ωστόσο ουδέποτε εφαρμόστηκε, καθώς απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη. Είναι άδικο λοιπόν θεσμικά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να παραπέμπονται στο εδώλιο αιρετοί. Λειτουργήσαμε σύννομα και δεν υπήρξε δόλος, αλλά ούτε προκλήθηκε ζημία για τον Δήμο»

 

 

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Φωτιά στον οικισμό Βόλα

Στην ευρύτερη περιοχή του Μιντιλογλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει γύρω στις 8μιση το απόγευμα της Παρασκευής στον οικισμό Βόλα ο οποίος βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Μιντιλογλίου.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε πριν από λίγα λεπτά και στέλνει στο σημείο μεγάλη δύναμη με έξι οχήματα και δώδεκα άνδρες.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

22 κρούσματα σήμερα στην Αχαΐα- Δείτε τον χάρτη με τις νέες μολύνσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.013 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101.287.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 607 ασθενείς. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Tέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.102 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Οι περιοχές που εντοπίστηκαν τα κρούσματα

· 14 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

· 319 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής

· 545 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

· 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

· 12 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

· 22 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

· 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

· 15 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

· 40 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

· 26 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

· 5 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

· 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

· 65 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

· 22 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

· 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

· 51 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

· 20 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

· 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

· 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

· 39 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

· 22 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

· 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

· 106 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

· 10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

· 80 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

· 5 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

· 46 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

· 73 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

· 70 κρούσματα από την Π.Ε. Πιερίας

· 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

· 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

· 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

· 97 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

· 19 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

· 34 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

· 73 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

· 16 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

Τέλος, 53 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Άναψε ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της Πάτρας άναψε σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, από την πλατεία Γεωργίου, με την παρουσία και του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Ο διάκοσμος όπως κάθε χρόνο έχει τοποθετηθεί εξ ολοκλήρου, από τους εργαζόμενους του Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων και θα φωτίσει το κέντρο και σταδιακά τις συνοικίες. Φέτος, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον γιορτινό διάκοσμο, προκειμένου να δοθεί μια νότα αισιοδοξίας και ζεστασιάς στην πόλη, που βιώνει, όπως και όλη η χώρα, την γκρίζα πραγματικότητα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα