Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναστάτωση στη Δυτική Αχαΐα για την υπόθεση με τα χαλίκια-Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Γ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Γ» για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση με τα χαλίκια για την οποία κατηγορούνται 16 νυν και πρώην αιρετοί του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πάτρας αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο ακροατήριο, ενώ η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι αυτοδιοικητικοί είναι η απόπειρα απάτης σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2012 για τον αμοιβαίο συμψηφισμό οφειλών που προέρχονταν από τα λατομεία με την προμήθεια χαλικιών η οποία ελήφθη βάσει συγκεκριμένου νόμου που ήταν τότε σε ισχύ.

Αυτό που προκαλεί έντονο προβληματισμό και γίνεται προσπάθεια ερμηνείας του Νόμου είναι αν οι νυν αιρετοί που βρίσκονται ανάμεσα στους 16 κατηγορούμενους λόγω της συγκεκριμένης εξέλιξης θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της αργίας, μία απόφαση που φαίνεται να λαμβάνει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό την Πέμπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι πελάτες σουπερ-μάρκετ και η κίνηση ανθρωπιάς προς νεαρό συμπολίτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεαρός συνελήφθη από υπάλληλο σούπερ-μάρκετ να έχει ανοίξει μια κονσέρβα και να την τρώει διασχίζοντας το κατάστημα!

Οδηγήθηκε στον ημιώροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του διευθυντή, όμως μαζί ανέβηκαν και δύο πελάτες που είχαν αντιληφθεί το περιστατικό.

Προθυμοποιήθηκαν, πλήρωσαν την αξία της κονσέρβας και κατεβαίνοντας γέμισαν ένα καλάθι με είδη πρώτης ανάγκης που τα πρόσφεραν στον 23χρονο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έχει ορισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η 25 η Νοεμβρίου.

Η έμφυλη βία ενέχει ποικίλες διαστάσεις όπως η ενδοοικογενειακή, ο βιασμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση, η άρνηση πόρων και ευκαιριών, ο εξαναγκαστικός γάμος, η παράνομη διακίνηση με σκοπό τη σεξουαλική ή οικονομική εκμετάλλευση γνωστή ως trafficking, ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων και η μη εμφανής παρακολούθηση ή παρενόχληση (stalking). Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται συνεχώς σε όλη την υφήλιο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά: «Οφείλουμε όλοι, από τους θεσμικούς φορείς έως τους πολίτες, να είμαστε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της ορατής-καταγεγραμμένης, αλλά και της αόρατης βίας κατά των γυναικών. Δεν πρέπει να την προσπερνάμε όταν τη συναντάμε δίπλα μας!

Η ενδοοικογενειακή βία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιδιωτική υπόθεση, αλλά ως
ένα κοινωνικό ζήτημα με αρνητικές συνέπειες, τόσο για το ίδιο το θύμα (σωματικές,
ψυχολογικές, κ.ο.κ.), όσο και συνολικά για την κοινωνία».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα