Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αρσάκεια Σχολεία:Μοναδική εμπειρία για όσους συμμετείχαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι εργασίες του 6ου Web ATSMUN (Arsakeia Tositseia Schools Model United Nations) που διοργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών.

Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 500, ενώ ενισχύθηκε ο διεθνής χαρακτήρας του συνεδρίου με συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Το ATSMUN αποτελεί θεσμό για την πόλη της Πάτρας και κάθε χρόνο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς στην ατζέντα του συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται επίκαιρα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Τους συνέδρους καλωσόρισε στην τελετή έναρξης, ο διευθυντής του Αρσακείου Λυκείου Πατρών Μάνος Πετράκης, Φυσικός PhD, o οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η διοργάνωση του ATSMUN αποτελεί μία καινοτόμο παρέμβαση παιδείας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σύστημα της Ελλάδας και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απεύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας ο οποίος τόνισε τη μεγάλη αξία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, ενώ εστίασε στη στενή συνεργασία των Αρσακείων Σχολείων με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τέλος η Γενική Γραμματέας του συνεδρίου κ. Αριάδνη Φάτση αναφέρθηκε στα επιμέρους θέματα των επιτροπών του συνεδρίου

Παρέμβαση στις επιτροπές, που αποτελεί καινοτομία της φετινής διοργάνωσης, πραγματοποίησαν επιστήμονες Καθηγητές ειδικοί, επί των θεμάτων των επιτροπών., τόσο από την χώρα μας, όσο και από το εξωτερκό.

Οι σύνεδροι στις επιτροπές τους, οι οποίοι υποστήριζαν τις θέσεις των χωρών που εκπροσωπούσαν, είχαν την ευκαιρία να επιλύσουν διεθνή προβλήματα μέσω του διαλέγεσθαι (debate), της διαπραγμάτευσης (negotiation), της αντιπαράθεσης (juxtaposition) και του συμβιβασμού (compromising).

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το διαζύγιο γνωστού συμπολίτη και η εκδίκηση στην πρώην σύζυγο

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη για τη συμπεριφορά συμπολίτη, ο οποίος αποφάσισε να πάρει διαζύγιο, αλλά ταυτόχρονα σχεδίασε να εκδικηθεί την πρώην γυναίκα του.

Παρά το γεγονός ότι έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, αυτός επέλεξε ως μέσο εκδίκησης να αφήσει την ίδια και τα παιδιά τους αρκετές ημέρες χωρίς ρεύμα, μη καταβάλλοντας το ποσό που αντιστοιχούσε για την εξόφληση του λογαριασμού.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Self tests στα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ο Κοντοζαμάνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα των self tests.

«Η δράση αυτή είχε επιτυχία και γι’ αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες για Δημόσιο, εργαζόμενους στην εστίαση και τους νέους, με εξαίρεση τα άτομα που είναι εμβολιασμένα. Χθες συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών και τους ζητήσαμε να συνεχιστεί η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία το επόμενο δίμηνο προς τους συμπολίτες μας που προαναφέραμε».

Στην συνέχεια, ο υφυπουργός είπε πως αναμένεται η απάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πως ελπίζει να απαντήσουν θετικά, ενώ έριξε τα… βέλη του σε δύο Συλλόγους Φαρμακοποιών που εξέδωσαν σήμερα ανακοινώσεις λέγοντας πως δεν θα συνεχίσουν την διάθεση των self tests.

Για την περιοχή της Αχαΐας, όπου ο τοπικός σύλλογος αποφάσισε την αναστολή, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να γίνει η διάθεση μέσω των σούπερ μάρκετ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

17 νέες περιπτώσεις του ιού εντοπίστηκαν στην Αχαΐα το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει στα ίδια επίπεδα με χθες.

Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ:

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα