Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΒΙΟ.ΠΑ.:Το Δημοτικό Συμβούλιο «δεσμεύει» το ποσό εν όψει του πλειστηριασμού του ακινήτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την διάσωση και εξυγίανση του Βιοτεχνικού Πάρκου Πατρών, την οποία έχει ήδη αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, θα γίνει σήμερα καθώς θα «δεσμευτεί» μέσω της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού το απαιτούμενο ποσό για να συμμετέχει ο δήμος στον πλειστηριασμό του ακινήτου των δέκα στρεμμάτων.

Πρόκειται για το οικόπεδο το οποίο προορίζεται να κατασκευαστεί το Κέντρο Καύσης Νεκρών, που βγαίνει στο «σφυρί» στις 4 Δεκεμβρίου με τιμή εκκίνησης 300.000 ευρώ.

Πρόσφατα το Βιοτεχνικό Πάρκο απέκτησε νέα διοίκηση, η οποία δρομολογεί ενέργειες προς δύο βασικές κατευθύνσεις, πρώτον να μην επιτρέψει να χαθεί το ακίνητο των δέκα στρεμμάτων που βγαίνει στον πλειστηριασμό εξαιτίας της οφειλής σε εργολάβο και δεύτερον, να διευθετηθεί η ρύθμιση της υπέρογκης οφειλής από δάνειο που είχε λάβει ο Φορέας από την πρώην Αχαϊκή Τράπεζα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ. ανέλαβε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, αντιπρόεδρος ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ, Παναγιώτης Σκέντζος και β’ αντιπρόεδρος ο Θύμιος Διαμαντόπουλος.

Όπως δήλωσε ο κ. Μελάς από την στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πως πρέπει να προχωρήσει η εξυγίανση του ΒΙΟ.ΠΑ. όλες οι ενέργειες είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

«Τα δύο μεγάλα αγκάθια που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε είναι αφενός ο επικείμενος πλειστηριασμός του οικοπέδου κι αφετέρου η διευθέτηση του χρέους προς την πρώην Αχαϊκή.

Για το πρώτο προχωράμε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να συμμετέχουμε στον πλειστηριασμό, ενώ για το δεύτερο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με την εκκαθαρίστρια εταιρεία της Αχαϊκής, αφού το κεφάλαιο με τους τόκους έχει φθάσει περίπου στα 3,2 εκατ. ευρώ.

Γι’ αυτό και ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη να υπάρξει ενίσχυση του Δήμου για να μπορέσει το ΒΙΟ.ΠΑ. να σταθεί όρθιο και να επανακάμψει, διαφορετικά θα οδηγείτο σε πτώχευση. Επίσης, σύντομα θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο στο ΒΙΟ.ΠΑ. που αφορά τον ηλεκτροφωτισμό ύψους 1,7 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Μελάς.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΥΑΠ: Εργασίες αποκατάστασης δικτύου σε μέρος της περιοχής Πράτσικα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι  την  Τετάρτη 08-12-2021 από 9:00 έως 15:00  θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης δικτύου σε τμήμα της περιοχής Πράτσικα που περιλαμβάνει τις οδούς Ανδρονίκου, Άνθιμου, Αρκαδίου και Αγίου Ιωάννη Πράτσικα από Ανδρονίκου έως Αρκαδίου. Λόγω των εργασιών, στη συγκεκριμένη περιοχή, θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης

 

Η ΔΕΥΑΠ παρακαλεί να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Από την Υπηρεσία θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

 

Η ΔΕΥΑΠ παρακαλεί για την κατανόηση των συμπολιτών.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Oλοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, 13 χρόνια από την ημέρα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες στα Εξάρχεια. Στην πορεία συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές και νεολαίοι της Πάτρας, ενώ στο τέλος βρισκόταν ομάδα κουκουλοφόρων. Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ήταν παραταγμένες σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας για να αποτραπούν τυχόν εντάσεις.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Λιποθύμησε παιδάκι μέσα στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα στην περιοχή της Ανθούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες παιδάκι έχασε τις αισθήσεις του εντός του τμήματος. Στο σημείο έσπευσε σταθμός του ΕΚΑΒ που παρέλαβε και μετέφερε στο ΠΓΝΠ μαζί με την συνοδεία περιπολικού το παιδάκι.

 

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα