Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρέμβαση Νίκου Μοίραλη-Να αποκλειστεί το Παράρτημα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εν δυνάμει εστία μετάδοσης του κορωνοϊού χαρακτηρίζει το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου, ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μοίραλης, ζητώντας από τις αρμόδιες Αρχές και φορείς να αποκλείσουν άμεσα τον χώρο.

Όπως τονίζει «το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών επί της οδού Κορίνθου στο κέντρο της πόλης βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά υπό κατάληψη από τους αντιεξουσιαστές και αναρχικούς.

Το πρώτο σκέλος αφορά το γεγονός ότι πολιτικά και κοινωνικά δεν έχουν καμία θέση αυτοί οι άνθρωποι σε έναν χώρο που συμβολίζει τη δημοκρατία και τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος κατά της χούντας και του φασισμού.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την υγεία και τον COVID-19 όπου μέσα στο κέντρο της Πάτρας συνοστιζονται 400-500 άτομα χωρίς αποστάσεις, χωρίς μάσκες & χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο. Πρόκειται για μία εν δυνάμει εστία που μπορεί να επεκταθεί στην πόλη και να πάνε στράφι οι θυσίες μας με το γενικό lock down .

Στέκομαι και στις δύο εκφάνσεις και θεωρώ ότι η κυβέρνηση, η αστυνομία, η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας κι ο Δήμος Πατρέων οφείλουν άμεσα να συντονιστούν και να αποκλείσουν το παράρτημα από όσους το έχουν ως στέκι για να συντονίζουν τις επιθέσεις τους κατά των νόμων του κράτους.

Σε δεύτερη φάση να δούμε το νομικό πλαίσιο και την πολιτική βούληση ο χώρος αυτός να μετατραπεί σε μια εστία δημοκρατίας που θα είναι ανοιχτή σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της Πάτρας.
Η σημερινή εικόνα δεν μας τιμάει…».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Ένας στους τρεις έχει εμβολιαστεί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζονται στη σχετική πλατφόρμα (emvolio.gov.gr) 95.794 πολίτες στην Αχαΐα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις πολίτες στο νομό έχουν κάνει το εμβόλιο (τουλάχιστον την πρώτη δόση), ενώ και τις δύο δόσεις έχουν κάνει περισσότεροι από 30.000 πολίτες. Δηλαδή, πλήρης εμβολιασμός για ποσοστό 10% του πληθυσμού της Αχαίας και μερικός εμβολιασμός για το 33%.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η πανδημία απλά… κουκούλωσε για λίγο το πρόβλημα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Είναι αλήθεια ότι το άνοιγμα της αγοράς, των σχολείων, κλπ, αύξησε κατά πολύ την κινητικότητα και το αποτέλεσμα είναι, η Πάτρα να έχει επιστρέψει σε καθημερινότητα… μποτιλιρισμάτων, διπλοπαρκαρισμάτων και γενικότερα, παράνομων σταθμεύσεων.

 

Έτσι και η αστυνομία, προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση, προχωράει πλέον στην επιβολή προστίμων ή και αφαίρεσης πινακίδων. Η ανάγκη να υπάρξει ένα νέο κυκλοφοριακό σχέδιο στην Πάτρα καθώς και περισσοτέρων χώρων στάθμευσης δεν… εξαφανίστηκε λόγω της πανδημίας. Απλά «κουκουλώθηκε» για λίγο. Και επανέρχεται…

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έλεγχοι από κλιμάκια στην περιοχή των ΤΕΙ για τήρηση μέτρων στην εστίαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ελέγχους πραγματοποιούν από το πρωί της Πέμπτης κλιμάκια του ΕΟΔΥ και η Αστυνομία στην περιοχή των ΤΕΙ.

Οι αστυνομικοί και άνθρωποι του ΕΟΔΥ βρίσκονται στα ΤΕΙ και κάνουν ελέγχους στα μαγαζιά εστίασης για την τήρηση των μέτρων.

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρέθηκαν οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα και η χρήση μάσκας από το προσωπικό.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα