Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΒΙΟ.ΠΑ.:Το Δημοτικό Συμβούλιο «δεσμεύει» το ποσό εν όψει του πλειστηριασμού του ακινήτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την διάσωση και εξυγίανση του Βιοτεχνικού Πάρκου Πατρών, την οποία έχει ήδη αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, θα γίνει σήμερα καθώς θα «δεσμευτεί» μέσω της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού το απαιτούμενο ποσό για να συμμετέχει ο δήμος στον πλειστηριασμό του ακινήτου των δέκα στρεμμάτων.

Πρόκειται για το οικόπεδο το οποίο προορίζεται να κατασκευαστεί το Κέντρο Καύσης Νεκρών, που βγαίνει στο «σφυρί» στις 4 Δεκεμβρίου με τιμή εκκίνησης 300.000 ευρώ.

Πρόσφατα το Βιοτεχνικό Πάρκο απέκτησε νέα διοίκηση, η οποία δρομολογεί ενέργειες προς δύο βασικές κατευθύνσεις, πρώτον να μην επιτρέψει να χαθεί το ακίνητο των δέκα στρεμμάτων που βγαίνει στον πλειστηριασμό εξαιτίας της οφειλής σε εργολάβο και δεύτερον, να διευθετηθεί η ρύθμιση της υπέρογκης οφειλής από δάνειο που είχε λάβει ο Φορέας από την πρώην Αχαϊκή Τράπεζα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ. ανέλαβε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, αντιπρόεδρος ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ, Παναγιώτης Σκέντζος και β’ αντιπρόεδρος ο Θύμιος Διαμαντόπουλος.

Όπως δήλωσε ο κ. Μελάς από την στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πως πρέπει να προχωρήσει η εξυγίανση του ΒΙΟ.ΠΑ. όλες οι ενέργειες είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

«Τα δύο μεγάλα αγκάθια που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε είναι αφενός ο επικείμενος πλειστηριασμός του οικοπέδου κι αφετέρου η διευθέτηση του χρέους προς την πρώην Αχαϊκή.

Για το πρώτο προχωράμε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να συμμετέχουμε στον πλειστηριασμό, ενώ για το δεύτερο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με την εκκαθαρίστρια εταιρεία της Αχαϊκής, αφού το κεφάλαιο με τους τόκους έχει φθάσει περίπου στα 3,2 εκατ. ευρώ.

Γι’ αυτό και ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη να υπάρξει ενίσχυση του Δήμου για να μπορέσει το ΒΙΟ.ΠΑ. να σταθεί όρθιο και να επανακάμψει, διαφορετικά θα οδηγείτο σε πτώχευση. Επίσης, σύντομα θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο στο ΒΙΟ.ΠΑ. που αφορά τον ηλεκτροφωτισμό ύψους 1,7 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Μελάς.


Ροή ειδήσεων

Advertisement