Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Η Γ.Γ.Α. δεν δίνει ακόμα το «πράσινο φως» για τη Σούπερ Λιγκ 2, η πρεμιέρα τον άλλο μήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο ή καλύτερα αθάνατη Σούπερ Λιγκ 2 η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Είτε από ασυνεννοησία είτε λόγω συνθηκών δεν δόθηκε το «πράσινο φως» και όχι μόνο δεν θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο αλλά το πιθανότερο είναι πως θα πάμε για δράση τον επόμενο μήνα και όλα αυτά ελέω και των εξελίξεων με τον covid-19.

Παρά την αισιοδοξία που προέκυπτε από τις δηλώσεις του πρόεδρου της Σούπερ Λιγκ 2 Λ. Λεουτσάκου πως υπήρχε το προφορικό ok και απέμενε να εκδοθεί η νέα ΚΥΑ, αυτό όχι μόνο δεν έγινε χθες αλλά υπήρξαν και δηλώσεις του γενικού γραμματέα αθλητισμού Γ. Μαυρωτά που έμμεσα εκθέτουν τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής λέγοντας πως το αίτημα δεν έχει εξεταστεί.
ΜΑΥΡΩΤΑΣ: «ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ»
Ο γ.γ. αθλητισμού μίλησε χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ 96,1 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε». Σε ερώτηση τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα των Super League 2, Football League απάντησε: «Αναμένουμε. Στην αρχή δεν υπήρχαν τα πρωτόκολλα. Τώρα θα περάσουν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η Super League 1 το έχει αυτό, το έχει δουλέψει. Έχει δώσει τις εξετάσεις το πώς μπορεί να διαχειριστεί τα κρούσματα και δεν είναι και λίγα. Η Super League 1 και η Basket League συνεχίζουν, οι άλλες είναι υπό εξέταση όπως και το βόλεϊ, το χάντμπολ με εβδομαδιαίο τεστ. Οι δύο αυτές κατηγορίες ήξεραν από τον Μάιο τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση του κρούσματος. Όπου ακούμε για διοργανώσεις πρώτης κατηγορίας μιλάμε για 2.500 με 3.000 αθλητές που θα εμπλακούν. Αυτό το νούμερο φαινόταν ότι ήθελαν να χαμηλώσουν και έμειναν στο μίνιμουμ, τη Super League 1 και τη Basket League.
Σιγά-σιγά αν ανακοπεί αυτή η ραγδαία αύξηση, με τα μέτρα και την πειθαρχία θα ανοίξουν ξανά. Πρέπει να πείσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες ότι μπορούν να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα πρέπει να περάσουν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων».
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτά που υποστήριζε ο Λεουτσάκος και προκλήθηκε αναστάτωση αφού πολλές ΠΑΕ είχαν μείνει με την εντύπωση ότι θα υπάρξει δράση το σαββατοκύριακο και είναι λογικό να υπάρξει δυσαρέσκεια.
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη, το χθεσινό Δ.Σ. στη Σούπερ Λιγκ 2 αναβλήθηκε για τις επόμενες μέρες -κάποιοι λένε πως θα γίνει αύριο- αφού δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος να γίνει τηλεδιάσκεψη.
Από την στιγμή που το πρωτάθλημα οδεύει για πρεμιέρα τον Δεκέμβριο αλλάζουν τα δεδομένα και στο κομμάτι της συμφωνίας με την ΕΡΤ η οποία έχει καταθέσει την προσφορά της για 22 αγωνιστικές συν τα παιχνίδια των πλέι-οφ και πλέι-άουτ αλλά τα τελευταία είναι στον αέρα λόγω των τελευταίων εξελίξεων.
Η Σούπερ Λιγκ 2 από την πλευρά της πήρε θέση επίσημα και ανέφερε πως το αίτημα για εξαίρεση πρωταθλήματος, απορρίφτηκε από την επιτροπή Λοιμωξιολόγων και αναφέρει γενικά και αόριστα πως θα εξεταστεί αργότερα.
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Περιττό να πούμε πως υπάρχει απογοήτευση στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής η οποία περίμενε να ξεκινήσει το πρόσεχες σαββατοκύριακο ωστόσο αναγκαστικά θα περιμένει τις εξελίξεις.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιώργος Μπάρλος είναι σε ανοιχτή επαφή με τους ανθρώπους της Σούπερ Λιγκ 2 και περιμένει τις επόμενες εξελίξεις.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement