Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Από τα 550 μοριακά τεστ μόλις τα τρία θετικά» στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Καλή χαρακτηρίζει την κατάσταση της πανδημίας στην Αχαΐα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, κάνοντας μια αποτίμηση των δειγματοληπτικών ιατρικών ελέγχων που έχουν γίνει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου.

«Έχουν βρεθεί μόλις 3 στο σύνολο 550 μοριακών ελέγχων που έχουμε διενεργήσει.

Έχουμε επισκεφθεί τις φυλακές, την Κιβωτό Αγάπης, το Άσυλο Ανιάτων, τον οίκο Αγίας Σκέπης, τους δήμους Καλαβρύτων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας αλλά και το Τελωνείο.

Από τα αποτελέσματα συνάγουμε το συμπέρασμα ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός», τονίζει η κυρία Μαστοράκου.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο ΠΓΝΠ ο Νίκος Παλαιοκώστας-Μεγάλη επιχείρηση για την μεταφορά του από τον Άγιο Στέφανο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε το πρωί της Τετάρτης για την μεταφορά του Νίκου Παλαιοκώστα στο ΠΓΝΠ από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, όπου και κρατείται.

Ο αδερφός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, λαμβάνει τακτικά φροντίδα καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου, γίνεται συνεχώς κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Έτσι, την Τετάρτη το πρωί ο Νίκος Παλαιοκώστας διεκομίσθη με αλεξίσφαιρο όχημα και τη συνδρομή των ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Υπάλληλοι ντελίβερι περιγράφουν στην «Γ» τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν 

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Το δεύτερο κύμα πανδημίας προκάλεσε 2ο lockdown αλλά για πρώτη φορά απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, η οποία έφερε νέα δεδομένα στη ζωή όλων μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις 9 το βράδυ, στην αχαϊκή πρωτεύουσα δεν κυκλοφορεί… ψυχή παρά μόνον οι διανομείς φαγητού, οι οποίοι εργάζονται σε καταστήματα που κάνουν ντελίβερι, που είναι τα μοναδικά που λειτουργούν.

Όσο μένουμε σπίτι, τόσο οι παραγγελίες παίρνουν φωτιά για έτοιμο φαγητό, αν και λόγω της απουσίας των φοιτητών η δουλειά έχει μειωθεί σημαντικά.

Οι διανομείς φαγητού είναι οι μόνοι που κυκλοφορούν όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και στις συνοικίες. Οι παραγγελίες φθάνουν στο… λεπτό εφόσον όλοι οι δρόμοι είναι… δικοί τους.

Οι συνθήκες πρωτόγνωρες και για τους ίδιους καθώς, είχαν συνηθίσει να «οργώνουν» την Πάτρα σε γεμάτους από κίνηση δρόμους.

Η «Γ» συνομίλησε με διανομείς έτοιμου φαγητού που εργάζονται ως ντελίβερι και μας κατέθεσαν την εμπειρία τους από την περίοδο της δεύτερης καραντίνας που διανύουμε και των πιο σκληρών μέτρων που έχει επιφέρει η έξαρση της πανδημίας.
Πρόκειται για μια σκληρή δουλειά, όπως μας είπαν, ιδίως τον χειμώνα που με κρύο και με βροχή θα πρέπει να ανέβουν στο μηχανάκι και να δώσουν όσο πιο γρήγορα την παραγγελία στους πελάτες, τηρώντας αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας.

Πασχάλης Λεμιώτης:«Κυκλοφορώ πλέον στους  δρόμους εντελώς μόνος …»

«Νοιώθω σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, γιατί οι δρόμοι είναι άδειοι και κυκλοφορώ μόνος μου. Από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 2 μετά τα μεσάνυχτα που είμαι στους δρόμους και μοιράζω παραγγελίες αυτήν την περίοδο του 2ου Lockdown δεν κυκλοφορεί ψυχή. Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες που βιώνουμε όλοι δηλώνει στην «Γ» ο Πασχάλης Λεμιώτης, ο οποίος εργάζεται ως διανομέας φαγητού στην επιχείρηση «Η πίτα του παππού».

Ωστόσο, τονίζει πως «εμείς, ως εργαζόμενοι σε ντελίβερι, όπως αποδεικνύεται αυτήν την περίοδο είμαστε οι μοναδικοί που επιβιώνουμε, γιατί έχουμε δουλειά. Βέβαια, οι συνθήκες είναι δύσκολες για τις επιχειρήσεις και πολλοί πελάτες είναι επιφυλακτικοί λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού».
Διευκρινίζει, πάντως, πως «εμείς φοράμε μάσκες και γάντια, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο. Μάλιστα, πολλοί πελάτες φορούν μάσκες όταν έρχονται να παραλάβουν την παραγγελία τους γιατί φοβούνται. Όσοι μάλιστα προπληρώνουν με κάρτα μας ζητούν να αφήσουμε την παραγγελία στην πόρτα για να αισθάνονται πιο ασφαλείς». Και καταλήγει: «Όλα αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα για όλους μας».

Σταύρος Μητρόπουλος:«Ερημιά παντού, ακόμα και στο κέντρο»

O Σταύρος Μητρόπουλος, είναι διανομέας φαγητού στο κατάστημα «Η πίτα του παππού».
«Η δουλειά έχει μειωθεί λόγω της απουσίας των φοιτητών. Η Πάτρα είναι φοιτητούπολη και πολλές επιχειρήσεις ζουν από τη νεολαία που έρχεται να σπουδάσει εδώ και πλέον έχουν φύγει. Τις μέρες του δεύτερου lockdown υπάρχει τελείως ερημιά στους δρόμους, ιδίως σε ορισμένες συνοικίες που πάμε παραγγελίες. Δεν σας κρύβω κάνω τόσα χρόνια αυτή τη δουλειά, είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι φόβο σε ορισμένες περιοχές… Ακόμα και κεντρικοί δρόμοι είναι άδειοι από τις 9 το βράδυ. Αγωνιούμε και εμείς και για να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτή η κατάσταση».

Χαράλαμπος Γερμενής «Εξυπηρετούμε τους πελάτες  μας μέσα στην πανδημία»

«Είμαστε και εμείς οι διανομείς, εν μέρη, ήρωες της καθημερινότητας, εκτεθειμένοι στον ιό καθώς εργαζόμαστε κανονικά λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, όμως ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Όλα αυτά για την εξυπηρέτηση των πελατών, ειδικά τις βραδινές ώρες που υπάρχει η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας», δηλώνει στην «Γ» ο Χαράλαμπος Γερμενής, διανομέας φαγητού της επιχείρησης «Τα νούφαρα».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΡΟΣΟΧΗ-Παριστάνουν οδοκαθαριστές τους Δήμου Πατρέων και ζητούν χρήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εμφανίζονται ως οδοκαθαριστές του Δήμου της Πάτρας και επισκέπτονται σπίτια ζητώντας χρήματα, εξαπατώντας πολίτες.

Ο Δήμος Πατρέων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ενημερώνοντας τους δημότες.

“Επειδή τις τελευταίες μέρες, καταγγέλθηκε από δημότες, ότι άγνωστα άτομα επισκέπτονται σπίτια της Πάτρας και ζητούν χρήματα ως νυχτερινοί οδοκαθαριστές του Δήμου, ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ισχύει κάτι τέτοιο και πρόκειται για απάτη.
Αν κάτι τέτοιο πέσει στην αντίληψη οποιουδήποτε δεν πρέπει να ανταποκριθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία”.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα