Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Από τα 550 μοριακά τεστ μόλις τα τρία θετικά» στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Καλή χαρακτηρίζει την κατάσταση της πανδημίας στην Αχαΐα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, κάνοντας μια αποτίμηση των δειγματοληπτικών ιατρικών ελέγχων που έχουν γίνει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου.

«Έχουν βρεθεί μόλις 3 στο σύνολο 550 μοριακών ελέγχων που έχουμε διενεργήσει.

Έχουμε επισκεφθεί τις φυλακές, την Κιβωτό Αγάπης, το Άσυλο Ανιάτων, τον οίκο Αγίας Σκέπης, τους δήμους Καλαβρύτων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας αλλά και το Τελωνείο.

Από τα αποτελέσματα συνάγουμε το συμπέρασμα ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός», τονίζει η κυρία Μαστοράκου.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έρχεται με έξι δρομολόγια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ξεκινούν εκτός απροόπτου από την Δευτέρα 17 Μαΐου τα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα. Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ, Μάκη Κατσιγιάννη, ο οποίος είχε επικοινωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το διευθύνοντα σύμβουλό της, Φίλιππο Τσαλίδη, τα δρομολόγια προς Κάτω Αχαΐα θα είναι έξι την ημέρα, ανά δύο ώρες. Πιο συγκεκριμένα, ανά μία ώρα ο Προαστιακός θα πηγαίνει έως Καμίνια και ανά δύο έως Αχαγιά. Άρα τα δρομολόγια προς την περιοχή θα είναι 12 ημερησίως και 24 συνολικά από και προς τα δυτικά. Eλπίζουμε, όπως και όλοι, αυτή να είναι η τελευταία ημερομηνία που ανακοινώνεται για την επέκταση του Προαστιακού…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Ένας στους τρεις έχει εμβολιαστεί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζονται στη σχετική πλατφόρμα (emvolio.gov.gr) 95.794 πολίτες στην Αχαΐα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις πολίτες στο νομό έχουν κάνει το εμβόλιο (τουλάχιστον την πρώτη δόση), ενώ και τις δύο δόσεις έχουν κάνει περισσότεροι από 30.000 πολίτες. Δηλαδή, πλήρης εμβολιασμός για ποσοστό 10% του πληθυσμού της Αχαίας και μερικός εμβολιασμός για το 33%.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η πανδημία απλά… κουκούλωσε για λίγο το πρόβλημα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Είναι αλήθεια ότι το άνοιγμα της αγοράς, των σχολείων, κλπ, αύξησε κατά πολύ την κινητικότητα και το αποτέλεσμα είναι, η Πάτρα να έχει επιστρέψει σε καθημερινότητα… μποτιλιρισμάτων, διπλοπαρκαρισμάτων και γενικότερα, παράνομων σταθμεύσεων.

 

Έτσι και η αστυνομία, προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση, προχωράει πλέον στην επιβολή προστίμων ή και αφαίρεσης πινακίδων. Η ανάγκη να υπάρξει ένα νέο κυκλοφοριακό σχέδιο στην Πάτρα καθώς και περισσοτέρων χώρων στάθμευσης δεν… εξαφανίστηκε λόγω της πανδημίας. Απλά «κουκουλώθηκε» για λίγο. Και επανέρχεται…

 

 

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα