Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Συνεργασίες

Γιατί μπορεί να παραταθεί η καραντίνα-Της Αντωνίας Ρηγάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό ότι ως πολίτες αυτής της χώρας όσο εφαρμόζουμε πιστά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού αυξάνονται οι πιθανότητες να περάσουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων πιο ανώδυνα.

Μέχρι να έρθουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer στη χώρα θα χρειαστεί να περάσουν κάποιοι μήνες. Το διάστημα που θα μεσολαβήσει, πρωτίστως στην καραντίνα είναι κρίσιμο.
• Συγκεκριμένα θα πρέπει να σταματήσει άμεσα η κατάχρηση του πενταψήφιου αριθμού 13033 πάνω από δύο φορές την ίδια ημέρα χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
• Η αναπαραγωγή αλλά και η οποιαδήποτε αναδημοσίευση ιστοριών συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα ομιλιών του κλήρου και των πολιτών που χαρακτηρίζουν «φίμωτρο» τη μάσκα, το εμβόλιο ως ένα βήμα πριν τα τσιπάκια τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα θα πρέπει να σταματήσουν χτες. Οι ανωτέρω τακτικές δυσκολεύουν το έργο των ειδικών στον τομέα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι αρκετοί εκ των οποίων δεν πίστευαν στην προστασία που παρέχει η μάσκα αλλά και τα μέτρα κατά του ιού ήσαν αυτοί που τους μεταδόθηκε ο ιός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος ο οποίος βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2.
• Εκτός από την πιστή εφαρμογή των μέτρων (πλύσιμο χεριών, αποστάσεις, χρήση μάσκας) θα πρέπει οι πολίτες να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο το οποίο θα εμποδίσει την εξάπλωση της γρίπης. Έτσι το νοσηλευτικό προσωπικό θα έρθει αντιμέτωπο μόνο με τον κορωνοιό.
• Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να δημοσιεύουν απόψεις επιστημόνων της υγείας και έρευνες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας καθώς να επαναλαμβάνουν τα μέτρα προστασίας κατά του ιού.
Όσο δεν εφαρμόζονται τα ανωτέρω μέτρα τόσο περισσότερο η μετάδοση του ιού θα αυξάνεται. Επίσης, δείγμα πρωτοφανούς ασυδοσίας ήσαν οι δύο τελευταίες ημέρες πριν εφαρμοστεί η καραντίνα και συγκεκριμένα οι ημέρες της 5ης και 6ης Νοεμβρίου. Ο τεράστιος συνωστισμός στα καταστήματα πολύ πιθανόν να φανεί σε αριθμούς κρουσμάτων λίγο μετά τις 20 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα να παραταθεί η καραντίνα. Αν συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της ατομικής ευθύνης αλλά και εφαρμόσουμε τα μέτρα πιστά μόνο τότε θα υπάρξει το ενδεχόμενο τις ημέρες των εορτών να μην μας βρουν στο σπίτι.

*Η Αντωνία Ρηγάτου είναι Αριστούχος του Μ.Δ.Ε στη Σύγχρονη Δημοσιογραφία στο ΕΑΠ, Αναλύτρια στο Κέντρο Διεθνών και Στρατηγικών Αναλύσεων και Δημοσιογράφος.

 

Συνεργασίες

Έξω από δόντια,  με φόντο τις κρίσεις 

Δημοσιεύθηκε

στις

Έξω από τα δόντια τα έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Θανάσης Νταβλούρος με αφορμή τα όσα έγιναν στις πρόσφατες ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνοντας λόγο για «πάγια πρακτική η αποστρατεία των μη ημετέρων».

Όπως ανέφερε «το λεγόμενο Συμβούλιο κρίσεων τυπικά συνεδρίαζε, απλά για να επικυρώσει την λίστα των προγεγραμμένων από τα κομματικά επιτελεία. Έτσι εκατοντάδες μάχιμοι και μπαρουτοκαπνισμένοι Αξιωματικοί με ήθος, κοινωνική αποδοχή και σπουδαίες επαγγελματικές επιδόσεις βρέθηκαν στον υπηρεσιακό Καιάδα». Το καθεστώς αυτό εφαρμόστηκε, χωρίς καμία εξαίρεση τα χρόνια κυρίως της παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν χρονιές (1984) στις οποίες αποστρατεύτηκαν σχεδόν στο σύνολό τους ολόκληρες σειρές ακόμη και από το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή. Η τακτική αυτή, αναθεωρήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για να επανέλθει ακόμη πιο ακραία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Το εξωφρενικό είναι ότι μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Ν.Δ., συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!!!».

Σε άλλο σημείο ο κ. Νταβλούρος απευθύνεται στον Πρωθυπουργό τονίζοντας πως «είναι μεγάλη η οργή και αγανάκτηση των στελεχών των Σωμάτων ασφαλείας που στηρίζουν την παράταξή μας».

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

Επί ποδός η Οδική Βοήθεια της INTERAMERICAN για την αντιμετώπιση της «Μήδειας»

846 άμεσες επεμβάσεις μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Άμεση είναι η κινητοποίηση των υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας της INTERAMERICAN, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τη σφοδρή χιονόπτωση σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής (μεσημέρι της Τετάρτης) 846 άμεσες επεμβάσεις υποστήριξης οδηγών και αυτοκινήτων, από τις οποίες οι 490 έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική. Επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας της εταιρείας χρειάστηκε να προχωρήσουν και σε 66 επεμβάσεις απεγκλωβισμού πελατών.

 

Η Οδική Βοήθεια της INTERAMERICAN έχει μια μοναδική δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης, συνδυάζοντας την ευρεία κάλυψη της επικράτειας με τη χρήση της τηλεματικής, με αιχμή την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Drive ON» που τη φέρνει πιο κοντά στον πελάτη.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περασμένη χρονιά έλαβαν υποστήριξη Οδικής Βοήθειας 446.308 περιπτώσεις. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται πλήρως με τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου Classic, Extra, και Total της INTERAMERICAN και της Anytime, ενώ και στα προγράμματα βασικής κάλυψης για αστική ευθύνη περιλαμβάνεται η παροχή μεταφοράς μετά από ατύχημα. 

 

Η Οδική Βοήθεια της εταιρείας αξιοποιεί δυναμικό 222 ιδιόκτητων οχημάτων και 111 σημεία εξυπηρέτησης, διαθέτοντας επιπλέον 150 οχήματα 65 συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα

Συνεργασίες

Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Σκύρου με την INTERAMERICAN για υπηρεσίες υγειονομικής αερομεταφοράς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μια ακόμη σημαντική συμφωνία για ανάγκες άμεσης υγειονομικής αερομεταφοράς από τη νησιωτική Ελλάδα πρόσθεσε στις συνεργασίες της η INTERAMERICAN. Η εταιρεία θα καλύπτει με συμβόλαιο ομαδικής ασφάλισης για παροχή των σχετικών υπηρεσιών τον Δήμο Σκύρου, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Νίκου Μαυρίκου και με τη χορηγική συνδρομή της ναυτιλιακής εταιρείας ΣΚΥΡΟΣ. 

 

Κατά την τελευταία πενταετία έχει υπάρξει ανάγκη πραγματοποίησης υγειονομικής αερομεταφοράς σε 30 περιπτώσεις από το νησί και αυτός ήταν ο σημαντικός λόγος για τη σύναψη της συμφωνίας. Η Σκύρος, με πληθυσμό 3.000 περίπου κατοίκων, καλύπτεται πλέον από τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές υποδομές Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN, με τον τρόπο που η εταιρεία καλύπτει και τα νησιά Ύδρας, Σίφνου και Άνδρου. Ήδη, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η πρώτη αερομεταφορά ασθενούς από τη Σκύρο σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 

Την υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης σε νοσηλευτήρια εκτός του νησιού, θα ενεργοποιούν οι ιατροί των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Σκύρο. Η κλήση της INTERAMERICAN θα γίνεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εφ’ όσον διαπιστωθεί η ανάγκη μετακίνησης σε σοβαρό περιστατικό ασθένειας ή ατυχήματος και μόνο στην περίπτωση που δεν προσφέρονται τα μέσα αερομεταφοράς του ΕΚΑΒ.

 

«Η φροντίδα της υγείας των Σκυριανών αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για την τοπική αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό αναλαμβάνουμε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στους κατοίκους του νησιού μας. Η δεδομένη αξιοπιστία των υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN και ειδικότερα η πολυετής εμπειρία της εταιρείας στις υγειονομικές αερομεταφορές, εγγυάται την καλύτερη δυνατή διαχείριση των κρίσιμων περιστατικών» τονίζει ο Δήμαρχος, Νίκος Μαυρίκος. Το συμβόλαιο καλύπτει όλους τους πολίτες που διαθέτουν ιδιόκτητη η μακροχρόνια ενοικιαζόμενη οικία στη Σκύρο, καθώς και όσους εργάζονται στο νησί, στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

 

Στη νησιωτική Ελλάδα, στατιστικά, αφορά το 85% των αερομεταφορών που πραγματοποιεί η INTERAMERICAN, οι οποίες κατά το διάστημα των 28 ετών και πλέον λειτουργίας των σχετικών υπηρεσιών της πλησιάζουν τις 4.000. Οι περισσότερες από αυτές τις αερομεταφορές ήταν σωτήριες για τη ζωή των παθόντων που μεταφέρθηκαν.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα