Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για βόλτες με κατοικίδια και αυτοκίνητο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από το βράδυ της Παρασκευής οι λόγοι μετακίνησης θα είναι τρεις (εργασία, θέματα υγείας, βόλτα κατοικιδίου), ενώ οι επιλογές στα SMS θα είναι μόλις δύο, το 1 και το 6.

Ανάμεσα σε αυτά μπαίνει και το ζήτημα της χρήσης των ΙΧ, αλλά και της μετακίνησης με το αυτοκίνητο για τη βόλτα του σκύλου.

Εφόσον τις νυχτερινές ώρες αυστηροποιούνται τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αυτό αναμένεται να επηρεάσει και τους ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι μέσω των SMS κινούνταν στα όρια της νομιμότητας. Έτσι, η βόλτα κατοικιδίου θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πλησίον της οικίας μας με SMS με κωδικό 6. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Γ

ια παράδειγμα αν θα μπορεί ένας ιδιοκτήτης να παίρνει τον σκύλο μαζί του και σε βόλτα (για άθληση) στη θάλασσα ή στο βουνό. Βέβαια, αν χρειαστεί ιατρική φροντίδα μέσα στη νύχτα το κατοικίδιο, οι ιδιοκτήτες του προφανώς και μπορούν να το πάνε σε διανυκτερεύον κτηνιατρείο για τις πρώτες βοήθειες, χρησιμοποιώντας το SMS 1.

Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε πως οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου μετά τις 21:00 έως τις 5:00 το πρωί.

Οι πολίτες, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, θα μπορούν να μετακινούνται εκείνο το διάστημα αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

«Άρα μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (sms με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας με SMS με κωδικό 6».


Ροή ειδήσεων

Advertisement