Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης: Οικονομική ενίσχυση για τα αδύναμα νοικοκυριά – Αναστολή πλειστηριασμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Οικονομική ενίσχυση για τα αδύναμα νοικοκυριά και παράλληλα ρύθμιση για την αναστολή των πλειστηριασμών προανήγγειλε στην τριτολογία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα, είπε:

Θα ήθελα να κλείσουμε την διαδικασία με μια πιο αισιόδοξη προοπτική στα πράγματα. Μέσα από την συζήτηση ακούστηκαν πιστεύω ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να αξιολογηθούν από την κυβέρνηση. Αναφέρω κάποια:

Τι γίνεται στην Θεσσαλονίκη; Να απαντήσω στην κυρία Γεννηματά ότι δεν άκουσα όσα μου είπε και δεν έκανα αυτοκριτική υπενθυμίζω ότι για την Θεσσαλονίκη με την γνώση που έχουμε σήμερα θα μπορούσαμε να πάρουμε μια εβδομάδα νωρίτερα τα μέτρα. Η ευθύνη βαραίνει όλους πρώτα την κυβέρνηση. Πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας.

Πέσαμε έξω στην εκτίμηση για την Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο εμείς αλλά και ΄πολοι οι ειδικοί επιδημιολογοι. Δεν γυρνά πίσω ο χρόνος και τώρα γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό με την σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση. Απαντώ στον κ. τσίπρα ότι το διαβαλκανικό μπήκε ήδη στο σύστημα.

Για την επίταξη: θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι αν είχαμε προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών κλινών τον Μάρτιο Απρίλιο θα είχαμε δαπανήσει αχρείαστα χρήματα γιατί δεν μας χρειάστηκαν. Αυτό σημαίνει επίταξη. Παίρνω και πληρώνω. Αυτό που κάναμε είναι να χρησιμοποιούμε κλίνες ιδιωτικού τομέα μόνο όταν είναι απαραίτητο. Και αυτό κανουμε όπου χρειάζεται και όταν χρειάζεται.

Αναστολή πλειστηριασμών: είναι σωστή η πρόταση του κ.Βελόπουλου και θα υπάρξει σχετική πρόταση με διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Για τα σχολεία: έχουμε στόχο 90 χιλ εως Φεβρουάριο και θα ζητήσω από το υπουργείο επιτάχυνση

Τεστ μαζικά: δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να μπορέσουμε – και ίσως να μην είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή – για μαζικά τεστ στα σχολεία. Θα κάνουμε έξυπνα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε τα γυμνάσια και λύκεια

www.protothema.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement