Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Παράταση για κάρτες καυσαερίων και δελτία τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρατείνεται κατά 45 ημέρες η διάρκεια ισχύος των δελτίων Τεχνικού Ελέγχου από τα ΚΤΕΟ καθώς επίσης και των καρτών Ελέγχου Καυσαερίων δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων ο τεχνικός έλεγχος επιτρέπεται μόνο σε φορτηγά και λεωφορεία και αυτό κατόπιν ραντεβού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους που υπέγραψε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης σε συνέχεια της απόφασης για τα έκτακτα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, για το διάστημα από 7 Νοεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου 2020 επιτρέπεται μόνο ο τεχνικός έλεγχος φορτηγών και λεωφορείων με Μέγιστη Αποδεκτή Μάζα Φορτωμένου Οχήματος (ΜΑΜΦΟ) >3,5 t σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΚΤΕΟ της χώρας, που διαθέτουν εγκεκριμένη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων και υπό την προϋπόθεση μεγίστου αριθμού εννέα ατόμων σε αναμονή και προσέλευσης κατόπιν ραντεβού.

Για όλες τις λοιπές κατηγορίες οχημάτων, δηλαδή με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t, παρατείνεται κατά 45 ημερολογιακές ημέρες η ημερομηνία διενέργειας του περιοδικού τεχνικού ελέγχου.

Παρατείνεται επίσης κατά 45 ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων(ΚΕΚ), εφόσον η ημερομηνία επόμενου ελέγχου για την έκδοση της ΚΕΚ είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 31-10-2020 έως και τη Δευτέρα 30-11- 2020.

Η ταξινόμηση μεταχειρισμένων επιβατηγών οχημάτων με προηγούμενη ταξινόμηση σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. γίνεται με την προσκόμιση Πιστοποιητικού Τεχνικού Ελέγχου της χώρας προέλευσης, χωρίς την προσκόμιση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου από δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ εντός της ελληνικής επικράτειας. Το ΔΤΕ προσκομίζεται στην αρμόδια για την ταξινόμηση Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εντός 45 ημερών από την ημερομηνία ταξινόμησης.

Ειδικότερα, τα μεταχειρισμένα επιβατηγά οχήματα με προηγούμενη ταξινόμηση σε κράτη-μέλη της Ε.Ε., που προορίζονται για την αντικατάσταση επιβατηγών δημοσίας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) (ταξί), ταξινομούνται με επιθεώρηση από την αρμόδια για την ταξινόμηση του οχήματος Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Το ΔΤΕ προσκομίζεται στην αρμόδια Υπηρεσία εντός 45 ημερών από την ημερομηνία ταξινόμησης.

Με άλλη εγκύκλιο, παρατείνεται για δύο μήνες η ισχύς των αδειών οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων και επιβατών, των οποίων θα έληγε το χρονικό διάστημα από 7 έως και 30 Νοεμβρίου 2020.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement