Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

«Σημαντική η προσπάθεια του ΠΣΑΚ – άμεση τοποθέτηση από την ΕΟΚ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την πλευρά του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) μετά την διακοπή του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής λόγω των μέτρων κατά του Covid -19 και της δύσκολης θέσης που βρίσκονται οι μπασκετμπολίστες εξέδωσε ανακοίνωση και έχει κινητοποιηθεί με στόχο να επιστρέψουν σε ρυθμούς προπονήσεων και αγώνων. Πρόθεση του ΠΣΑΚ είναι εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, προκειμένου να επιστρέψουν οι παίκτες -αρχικά της Α2- στους αγωνιστικούς χώρους.

Ένας από τους πρωτεργάτες της όλης προσπάθειας είναι και ο αρχηγός του Απόλλωνα Γιάννης Μολφέτας ο οποίος σε δηλώσεις του στη «Γ» τονίζει:
«Όπως όλοι γνωρίζουμε, η περίοδος αυτή για τους αθλητές είναι δύσκολη γιατί δεν μπορούν να προπονηθούν και να πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Σαν ενεργό μέλος του ΠΣΑΚ συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου σε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο Σύνδεσμος ώστε να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνονται τεστ covid -19 κάθε εβδομάδα πριν από τα παιχνίδια. Κάτι που στην Α1 Εθνική κατηγορία τα ανέλαβε η Basket league. Ενώ σε εμάς η ΕΟΚ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα για το πρόβλημα. Γιατί για εμάς τους αθλητές είναι πρόβλημα. Η πρόταση είναι να προσφέρει ο ΠΣΑΚ από το ταμείο αλληλοβοήθειας το πόσο των 20.000 € ώστε να καλύψει ένα μέρος των τεστ για τις ομάδες, με την ελπίδα ότι το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από την ΕΟΚ και από τους συλλόγους. Τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι λοιμωξιολόγοι που τους σεβόμαστε απόλυτα. Είμαστε σε αναμονή για τις όποιες αποφάσεις».
*Ο αρχηγός του Απόλλωνα μαζί με τον Γιώργο Διαμαντάκο, που έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στην μέση ακολουθούν το ατομικό πρόγραμμα που τους έχει δοθεί ώστε να διατηρήσουν την φυσική τους κατάσταση και αναμένουν τις όποιες εξελίξεις.
Σ.Π.
 

Ροή ειδήσεων

Advertisement