Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές -Πρότεινε Λινού αντί για Κικίλια

Δημοσιεύθηκε

στις

Σκληρή κριτική κατά του πρωθυπουργού, του υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης γιατί δεν πήραν μέτρα για το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στις σημερινές καταστάσεις, άσκησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.»

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και έχουν ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία που προκάλεσαν», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δημιούργησε μόνο 200 ΜΕΘ περισσότερες (σ.σ. οι άλλες που παρουσιάζονται όπως είπε είναι από των ιδιωτικό τομέα και στρατιωτικά νοσοκομεία), ενώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεί της απογραφής, σήμερα υπηρετούν στην υγεία περίπου 6.000 λιγότεροι μόνιμοι και συμβασιούχοι.

Γι’ αυτό και επανέλαβε την πρόταση του για εθνικό σχέδιο και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, αναφέροντας μάλιστα το όνομα της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού. «Δεν ήταν απούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, όπως ο υπουργός Υγείας που κρύφτηκε πίσω από τον κ. Τσιόδρα. Ούτε βγήκε στις 30 Σεπτεμβρίου να λέει ότι στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πρόβλημα και να δείχνει με το δάκτυλο την Αθήνα», πρόσθεσε, «καρφώνοντας», τον καθηγητή Τσιόδρα.

Μάλιστα, κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να κάνει τον Β. Κικίλια υπουργό Αθλητισμού. «Ηταν και μπασκετομπολίστας. Καλύτερος θα είναι από τον Αυγενάκη», πρόσθεσε.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν φταίνε μόνο η διασκέδαση των νέων του οποίους δείχνει συνέχεια ο πρωθυπουργός. Αλλά και τα λεωφορεία, οι τάξεις με τους πολλούς μαθητές


Ροή ειδήσεων

Advertisement