Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Connect with us

Πολιτισμός

«All in» και ανατροπή-Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του πατρινού συγγραφέα, Γιώργου Περισανίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Πατρινού συγγραφέα Γιώργου Περισανίδη με τίτλο «Αll in». Ο ίδιος γράφει: «Το 4ο μου μυθιστόρημα, 3 χρόνια μετά το «Παζλ» είναι επιτέλους διαθέσιμο!

Παίρνω τις μάρκες μου και χωρίς να φαίνεται η παραμικρή συναισθηματική φόρτιση, τις τοποθετώ όλες πάνω στην πράσινη τσόχα. Γνωρίζω ήδη ότι το αμέσως καλύτερο από το να παίζεις και να κερδίζεις, είναι να παίζεις και να χάνεις.
Δεν μου απομένει πια τίποτε άλλο παρά να κάνω: All In!

Η φράση «All in» στο poker χρησιμοποιείται για τους παίκτες που ρισκάρουν όλες τους τις μάρκες σε μία και μόνο παρτίδα. Στην Ελλάδα έχουμε το αντίστοιχο “ρέστα”.

Το δικό μου «All in» είναι ένα μυθιστόρημα ανατροπών και μυστηρίου. Περιέχει μια έντονη ερωτική ιστορία, με ένα ζευγάρι που προσπαθεί να επιβιώσει σ’ ένα περιβάλλον καταχρήσεων.

Θα τα καταφέρει ή θα νικηθεί νομοτελειακά από την εξάρτηση;
Πόκερ, Μπλακ Τζακ, Ρουλέτα, Φρουτάκια και η ατμόσφαιρα των καζίνων παρουσιάζονται με αναλυτικό τρόπο μέσα στο βιβλίο.

Το «All in» είναι επίσης ένα multitasking μυθιστόρημα. Πολλές φαινομενικά ανεξάρτητες ιστορίες που δημιουργούν στο τέλος ένα ολοκληρωμένο παζλ!

Ένα νέο είδος γραφής, σε ένα διαφορετικού τύπου μυθιστόρημα!».
Σύμβουλος της έκδοσης είναι ο Τζον Τάραμας.
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Γιώργος Περισανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ροδιά Ηλείας. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Βίζμπαντεν της Γερμανίας και το 1982 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Το 1991 ξεκίνησε να φοιτά στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το 1996 έγινε η πρώτη του γνωριμία με το διαδίκτυο.
Το 2000, εποχή που κατά κάποιον τρόπο ξεκίνησαν να αναγνωρίζονται πιο δυναμικά οι δυνατότητες του διαδικτύου στην Ελλάδα, τον βρήκε έτοιμο και ξεκίνησε να εργάζεται παρέχοντας Υπηρεσίες Internet.
Με το μυθιστόρημα και τον κινηματογράφο είχε μια ερωτική σχέση που ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια και κρατάει ως σήμερα.

Πολιτισμός

Θα «γλυκάνουν» τα Ιδρύματα-Τα σωματεία σοκολατοριχτών θα διανείμουν 15.000 σοκολάτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Αισθητή κάνουν για ακόμη μία φορά την παρουσία τους τα σωματεία σοκολατοριχτών του Πατρινού Καρναβαλιού, τα οποία διατηρούν αναλλοίωτο το έθιμο ακόμη εν μέσω της δύσκολης περιόδου λόγω της πανδημίας.

 

Το Πατρινό Καρναβάλι 2021 μπορεί να μην έγινε, όμως οι σοκολατορίχτες «πιστοί» στο καθήκον τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερες από 15.000 σοκολάτες, τις οποίες και αποφάσισαν να διανείμουν σε Ιδρύματα της Πάτρας. Χθες εκπρόσωποι των σωματείων σοκολατοριχτών παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να δώσουν τις σοκολάτες στα Ιδρύματα, καθώς και τα επόμενα σχέδιά τους. Όπως ανέφερε ο κ. Περικλής Δημητρόπουλος «το 2021 είναι επετειακός χρόνος για δύο από τα σωματεία των σοκολατοριχτών, καθώς το ένα συμπληρώνει τριάντα χρόνια παρουσίας και το άλλο 25. Ο εορτασμός που δεν κατέστη δυνατόν να γίνει φέτος ετοιμάζεται για τον Φεβρουάριο του 2022 επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις. Δεν σταματήσαμε την δράση μας ούτε εν μέσω πανδημίας. Δώσαμε κι εφέτος το «παρών» σε μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, προβάλλοντας το έθιμο του σοκολατοπόλεμου και του Πατρινού Καρναβαλιού».
Να σημειωθεί πως ο «Σύλλογος Σοκολατοριχτών Πάτρας»με διακριτικό τίτλο ‘‘Σοκολατορίχτες’’, το «Club Σοκολατοπόλεμος Πατρινού Καρναβαλιού»με διακριτικό τίτλο ‘‘Σοκολατομαχίες’’, η «Ένωση Πατρινών Σοκολατοριχτών»με διακριτικό τίτλο ‘‘Σοκολατοδρομίες’’, ο «Όμιλος Σοκολατομαχητών Πατρινού Καρναβαλιού» με διακριτικό τίτλο ‘‘Σοκολατομανίες’’ και ο «Σύλλογος Σοκολατοπαικτών Πατρινού Καρναβαλιού» με διακριτικό τίτλο‘‘Σοκολατοπαίκτες’’, ήδη προετοιμάζονται για το Πατρινό Καρναβάλι 2022, ζητώντας την ενίσχυση και την στήριξη των τοπικών φορέων προκειμένου να παραμείνει «ζωντανό» το έθιμο, αλλά και να διευρυνθεί προσλαμβάνοντας ευρύτερα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό απαιτείται και η στήριξη του Δήμου Πατρέων, η οποία μέχρι σήμερα δεν είναι η αναμενόμενη.

Περισσότερα

Πολιτισμός

Αναζητώντας τη μεγάλη εικόνα για την επανάσταση του ’21-Του Δημήτρη Αβραμίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το βιβλίο ξεκινάει με τον ελληνικό διαφωτισμό του 18ου αιώνα και τελειώνει με την άλωση της Τριπολιτσάς και το τέλος της οθωμανικής κοινωνίας στο Μοριά. Πρόκειται για το βιβλίο του Γιώργου Μαργαρίτη, καθηγητή Ιστορίας στο Αριστοτέλειο, με τίτλο «Ενάντια σε φρούρια και τείχη, μια μικρή εισαγωγή για την Ελληνική επανάσταση» από τις εκδόσεις «Διόπτρα».

Από την πληθώρα των φετινών εκδόσεων σχετικά με το ’21, το βιβλίο του Μαργαρίτη ξεχωρίζει για δύο βασικά λόγους. Πρώτον, επειδή επιχειρεί να δώσει μια συνολική εικόνα για όσα προηγήθηκαν και όσα συνέβησαν στο ξέσπασμα της επανάστασης. Θα έλεγα μάλιστα ότι αυτή η μεγάλη εικόνα είναι το στοιχείο που λείπει από μια τρέχουσα και συχνά σπουδαία ιστοριογραφική παραγωγή.

Δεύτερον, επειδή μας δίνει ισχυρές εικόνες αλλά και πλήθος στοιχείων για τις υλικές προϋποθέσεις διεξαγωγής του αγώνα. Για παράδειγμα παρακολουθούμε τους επαναστατημένους Έλληνες να συρρέουν έξω από την Τριπολιτσά με βασική προσδοκία τα λάφυρα, αφού από τα λάφυρα ζούσαν και μόλις τα αποκτούσαν, παράταγαν το στράτευμα και γύριζαν στα χωριά τους.

Ταυτόχρονα η εισαγωγή του Μαργαρίτη είναι ένα θαυμάσιο πανόραμα σχέσεων μεταξύ των διαφόρων ομάδων που πήραν μέρος στην επανάσταση. Πρόκειται για σχέσεις συνύπαρξης αλλά και αντιθέσεων, ελπίδων για απόκτηση και αναδιανομή της εξουσίας ενώ το κλειδί για την προσέγγιση που επιχειρεί ο Μαργαρίτης βρίσκεται στην αναζήτηση του ρόλου των φτωχότερων στρωμάτων στο ξέσπασμα της επανάστασης.

Η μάλλον περιφρονημένη στις ημέρες ταξική προσέγγιση των ιστορικών φαινομένων, στην περίπτωση του «Ενάντια σε φρούρια και τείχη» όχι απλώς επιστρέφει αλλά επιστρέφει απαλλαγμένη από τις δουλείες προκατασκευασμένων σχημάτων που επέμεναν στις ριζικές τομές μεταξύ των «πάνω» και των «κάτω» και εξηγούσαν τα πάντα με βάση αυτές τις τομές.

Ο Μαργαρίτης διατηρεί την προσοχή του στα φτωχά στρώματα και το ρόλο τους δίχως όμως να τα εξιδανικεύει ενώ ταυτόχρονα παρατηρεί με ακρίβεια το σύνολο των δυνάμεων που δρουν, τα όριά τους, τις αντιφάσεις και τις μεταξύ τους σχέσεις με αποτέλεσμα την δημιουργία της μεγάλης εικόνας, γεγονός που μετατρέπει το βιβλίο του σε μια γοητευτική αναγνωστική πρόκληση.

Διαβάζουμε, για παράδειγμα, για το Δραγατσάνι που μάλλον θλίψη παρά αισθήματα ηρωϊσμού γεννάει και για την άλωση της Τριπολιτσάς που είναι πράγματι μια σφαγή μεγάλων διαστάσεων. Κι όσο για την πολιορκία του Φρουρίου της Πάτρας, σε όλη τη διάρκειά της, οι πολιορκητές πούλαγαν τρόφιμα με το αζημίωτο στους πολιορκούμενους και κάπως έτσι ασκούμεθα στην πολυπλοκότητα των ιστορικών φαινομένων.

 

Περισσότερα

Πολιτισμός

Ήθη & Έθιμα ένα ταξίδι στο χρόνο από τις εκδόσεις «Μύρτος»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Ήθη & έθιμα ένα ταξίδι στο χρόνο» και μας ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τη Μακεδονία έως την Κρήτη και από το Αιγαίο έως το Ιόνιο θα γνωρίσουμε τον πλούτο και την ποικιλομορφία των εθίμων και των παραδόσεων που συνδέονται με την ιστορία και τους θρύλους της κάθε περιοχής.
Πρωτοχρονιάτικα – Πασχαλινά – Χριστουγεννιάτικα έθιμα, καρναβάλια, μουτζουρώματα, κουδουνάτοι, καβαλάρηδες, πανηγύρια σε ξωκκλήσια και εκκλησιές θα ζωντανέψουν μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας και θα σας μαγέψουν με την πρώτη ματιά.
Ας ξεκινήσουμε μαζί ένα ταξίδι στο παρελθόν, ας μεταφερθούμε εκεί… ανοίγοντας το σεντούκι της μακραίωνης ιστορίας μας και ας αφήσουμε να παρουσιαστεί μπροστά μας αυτός ο πολιτιστικός πλούτος. Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα