Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Μ. Στρεμμένος: «Προπονήσεις σύμφωνα με τις εντολές της ΓΓΑ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά τις δυσκολίες από την μεγάλη έξαρση του 2ου κύματος της πανδημίας και το lockdown που ανακοίνωσε η πολιτεία, η τοξοβολία εξακολουθεί να ανήκει στα πιο ασφαλή αθλήματα, με μηδενικά κρούσματα Covid-19 και καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι είναι από τα αθλήματα που ξεκίνησαν πρώτα την αγωνιστική τους δραστηριότητα μετά το 1ο lockdown.

Ο προπονητής του ΑΟΠ Ερμής Μάνθος Στρεμμένος επισημαίνει: «Οι αθλητές τοξοβολίας μπορούν να ασκούνται ατομικά στα ανοιχτά προπονητήρια των σωματείων τους σε ομάδες των τριών (συμπεριλαμβανομένου του προπονητή) ανά στόχο και σε συνολικό αριθμό ανάλογα με την χωρητικότητα των προπονητηρίων τους και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α. Στο ανοιχτό προπονητήριο του ΑΟΠ Ερμής, οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά με πιο διευρυμένο καθημερινό ωράριο λειτουργίας έτσι ώστε με ασφάλεια να συνεχίσει η προετοιμασία και του αγωνιστικού τμήματος αλλά και των αρχαρίων αθλητών. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους τρόπους ασφαλούς διαφυγής και εκτόνωσης αυτήν την περίοδο δίνοντας την δυνατότητα εξοικείωσης και γνωριμίας με ένα από τα αρχαιότερα ολυμπιακά αθλήματα. Δηλώνουμε, πάντα «παρών» και δίπλα στους λάτρεις των εναλλακτικών δραστηριοτήτων και άθλησης, διδάσκοντάς τους τα οφέλη της νοητικής και σωματικής άσκησης για την επίτευξη των στόχων τους».
*Οι εγκαταστάσεις του ΑΟΠ Ερμής βρίσκονται στην Περιβόλα.

Λοιπά Αθλήματα

Άτυχος ο Πολύδωρος Φούντας

Δημοσιεύθηκε

στις

Έσπασε τα κοντέρ στην Κατηγορία Ν2 με νέο ρεκόρ στην Ανάβαση Πιτίτσας του ΑΟΠ « Σάκης Ξένος» με τo 106 ME 2.00.27 ο Πολύδωρος Φούντας.

Όμως λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό του δεύτερου σκέλους, είχε μία έξοδο με το αυτοκίνητό του να υφίσταται υλικές ζημιές.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Η Πατρινή Κατερίνα Πρισακάρου έκανε ατομικό ρεκόρ με χρόνο 03:25:08

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ακόμη πατρινή παρουσία είχαμε στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την 37χρονη αθλήτρια Κατερίνα Πρισακάρου, να συμμετέχει προ ημερών στην διοργάνωση, πετυχαίνοντας προσωπικό ατομικό ρεκόρ με χρόνο 03:25:08, με την ίδια να παίρνει μέρος από περιέργεια στον Μαραθώνιο της Αθήνας το 2017, χωρίς φυσικά να είχε ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό.

Από τη στιγμή που «κόλλησε το μικρόβιο» η Κατερίνα Πρισακάρου, πέτυχε σημαντικά πράγματα, όπως τα σπουδαία ατομικά ρεκόρ, στα 5χλμ  με 18:40,στα 10χλμ με 41:50 και στον ημιμαραθώνιο με 1:31.

Επίσης σε διασυλλογικούς αγώνες, στους οποίους έχει πάρει μέρος έχει ανέβει πολλές φορές στο βάθρο. Φυσικά η ίδια δεν πρόκειται να τα… παρατήσει αντίθετα, έχει βάλει στόχο τον επόμενο Μαράθωνιο της Αθήνας του 2022, όπου σκοπό έχει, να σπάσει το φράγμα των τριών ωρών.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

«Όλα γίνονται με θέληση και πείσμα»-Ο 43χρονος Πατρινός αθλητής Δημήτρης Καριωτέλλης που έτρεξε στον 38o Aυθεντικό Μαραθώνιο μιλάει στη «Γνώμη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλοί εξ ημών λέμε όταν παρακολουθούμε αγώνες στίβου ή ακόμη και μαραθωνίου ή άλλο άθλημα που είναι εξίσου δύσκολο ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί μας φαίνεται αδύνατο. Όμως τίποτα δεν θεωρείται αδύνατο, εάν μέσα σου έχεις πίστη, θέληση, αποφασιστικότητα και δύναμη για να το επιτύχεις.

Συνέντευξη στον ΤΑΣΟ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Και ο 43χρονος αθλητής Δημήτρης Καριωτέλλης τα είχε όλα αυτά, καθώς είχε την τύχη και την τιμή να συμμετάσχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, πραγματοποιώντας ένα όνειρό του, το οποίο άρχισε το 2019, όταν πήρε «γεύση» στην διαδρομή των 42.195 χιλιομέτρων με τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τότε είχε κάνει χρόνο 4 ώρες και 26 λεπτά, όταν πήρε την απόφαση να συμμετάσχει. Φέτος για τον ίδιο τα πράγματα άλλαξαν άρδην, καθώς κατάφερε να τερματίσει κάνοντας χρόνο 3 ώρες και 36 λεπτά, «σπάζοντας» το ατομικό του ρεκόρ και συνάμα πάτησε το Καλλιμάρμαρο μια ώρα αργότερα από τον μαραθωνοδρόμο Κώστα Γκελαούζο.

Θα πείτε πώς τα καταφέρνει ο Δημήτρης Καριωτέλλης με επτά παιδιά με το τελευταίο να είναι πέντε μηνών; Ο ίδιος δίνει τις δικές του απαντήσεις, μέσω της «Γνώμης». Σε μίνι συνέντευξη άνοιξε την καρδιά του και παράλληλα αναφέρθηκε στην οικογένειά του, αλλά και στον επόμενο στόχο του.

-Δημήτρη, τι σε ώθησε να αρχίσεις το τρέξιμο και πότε συνέβη αυτό;

«Η πρώτη μου επαφή με το τρέξιμο έγινε το 2018, όταν μέσω του ΣΔΥΠ είδα μια ανάρτηση που αφορούσε τον αγώνα Ρίου-Αντιρρίου, συμμετείχα και από τότε κόλλησα το μικρόβιο, ακολούθησαν κι άλλες διαδρομές, συμμετείχα σε ορεινή διαδρομή όπως ήταν αυτή της Δίβρης, του Μετσόβου, του Τειχίου Φωκίδας και τώρα έχω ως στόχο να τρέξω στην διαδρομή του Ολύμπου».

-Εκτός από το τρέξιμο, υπάρχει κάποιο άλλο σπορ με το οποίο ασχολείσαι;

«Κάνω Τρίαθλο αλλά και crossfit. Για κάποιους που δε γνωρίζουν το άθλημα αυτό, το πλούσιο ασκησιολόγιο αυτού δεν εκτελείται σε στατικά μηχανήματα γυμναστηρίων. Οι ασκήσεις μιμούνται καθημερινές, λειτουργικές κινήσεις, καθώς και ασκήσεις που χρησιμοποιούνται σε αθλήματα όπως η ενόργανη, η άρση βαρών και ο στίβος».

-Πώς καταφέρνεις και εκτός της εργασίας σου μπορείς και τα φέρνεις «βόλτα», έχοντας επτά παιδιά με το τελευταίο να είναι πέντε μηνών;

«Όλα είναι μια συνήθεια, εάν θέλεις κάτι, σου αρέσει και το κάνεις με την καρδιά σου, όλα τα πετυχαίνεις. Κλέβω λοιπόν πολύ χρόνο, προκειμένου να βλέπω τα παιδιά μου. Σηκώνομαι από τα ξημερώματα, κάνω προπόνηση, βλέπω για λίγο τα παιδιά μου και έπειτα πηγαίνω στη δουλειά. Αυτό το κάνω καθημερινά. Παράλληλα ως χειμερινός κολυμβητής που είμαι τα παίρνω όλα μαζί μου. Έχουν σκληραγωγηθεί, κάνοντας κι αυτά μαζί μου προπόνηση».

-Πώς σου ήρθε η ιδέα να πάρεις μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας;

«Δεν ήταν η πρώτη μου φορά, είχα πάρει μέρος στον μαραθώνιο εντελώς απροετοίμαστος το 2019, όπου όλοι όσοι με γνώριζαν μου έλεγαν πως είναι «θάνατος». Όμως τους διέψευσα όλους, καθώς έκανα χρόνο 4 ώρες και 26 λεπτά κι όλα αυτά έχοντας πείσμα και θέληση μέσα μου».

-Από τη συμμετοχή σου στον δεύτερο Μαραθώνιο, ποιες ήταν οι εμπειρίες σου;

«Από τη συμμετοχή μου στον γύρο της Αθήνας κατάλαβα πάρα πολλά, αγωνιζόμουν με κομμένο τον δικέφαλο και πολλοί που το γνώριζαν μου έλεγαν ότι δε θα τα καταφέρω, πείσμωσα μέσα μου, όταν είχα φτάσει στα 35 χιλιόμετρα διαδρομής. Εκεί δεν με πήγαιναν τα πόδια μου, με πήγαινε η ψυχή μου. Κι πριν μπω στο Παναθηναϊκό Στάδιο δε θα ξεχάσω την παρότρυνση του κόσμου, που μου έλεγε τρέξε, μπορείς, μη σταματάς. Όλο αυτό δεν ξεχνιέται».

-Κι ήρθε η στιγμή του τερματισμού. Πώς ένιωσες, ποια ήταν τα συναισθήματα;

«Δεν σου κρύβω ότι λύγισα, έτρεχα και τα δάκρυα χαράς έβγαιναν από τα μάτια μου. Όμως δε θα ξεχάσω τη στιγμή που άκουσα σε κάποια γωνιά, τη λέξη μπαμπά, πίστεψα ότι φώναζαν άλλους γονείς που συμμετείχαν, όμως ήταν τα δικά μου, καθώς όλοι είχαν έρθουν χωρίς να το ξέρω να με υποδεχτούν. Ένιωσα υπέροχα μέσα μου, για αυτά και για τη σύζυγο που με στηρίζει όλα τα χρόνια».

-Τέλος ποιο είναι το επόμενο βήμα σου;

«Στόχος μου να συμμετάσχω στην ορεινή διαδρομή του Ολύμπου που είναι τα πολλά χιλιόμετρα, (120 χλμ.) αλλά και του Μετσόβου που επίσης είναι αρκετά. Όλα θα γίνουν αφού πρώτα έχουμε υγεία και χρειάζεται στη ζωή μας να κάνουμε θυσίες. Κι εδώ θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φάνη Αρκουμάνη, που με στήριξε και με στηρίζει».

Στη φωτό της «Γ» ποζάρει ευτυχισμένη όλη η οικογένεια Καριωτέλλη. Από αριστερά προς τα δεξιά, Μαρκέλλα, Δημήτρης, μπέμπης με Αναστασία, Σωτήρης, Μάριος, Ραφαέλα, Μαργαρίτα και πίσω η σύζυγος Παρασκευή.

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα