Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας «χρωστά» ήδη 5 παιχνίδια και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να τα χωρέσει για να βγει η σεζόν

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Στις συνθήκες covid-19 που ζει ο ελληνικός αθλητισμός δεν ήταν δυνατόν να μείνει εκτός το μπάσκετ και μεταξύ αυτών και ο Προμηθέας ο οποίος έχει χτυπηθεί από τον ιό με αποτέλεσμα να είναι άνω-κάτω το πρόγραμμά του.
Η πατρινή ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα με παίκτες που έχουν κορωνοϊό από τα τέλη Αύγουστου (είχαν βρεθεί τα πρώτα κρούσματα) και η ομάδα ταλαιπωρείται ακόμα αφού έχουν βρεθεί αρκετοί παίκτες θετικοί με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός προπονήσεων και να έχει χαθεί ο ρυθμός της ομάδας.

Εκτός όμως από το αγωνιστικό μέρος που φυσικά έχει επηρεάσει την εικόνα της ομάδας, υπάρχει και μια άλλη πτυχή που έχει να κάνει με το πρόγραμμα το οποίο έχει ανακατευτεί και κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αφού ο ιός έχει χτυπήσει σχεδόν όλη την Ελλάδα.
ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΓΩΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ!
Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη και ενδεικτικό του προβλήματος είναι πως έχουμε φτάσει μέσα Νοεμβρίου και ακόμα ο Προμηθέας δεν έχει δώσει ούτε έναν αγώνα πρωταθλήματος λόγω covid-19 ενώ κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει και ο επόμενος με τον ΠΑΟΚ.
Μέχρι στιγμής ο Προμηθέας χρωστά 5 παιχνίδια. Δεν έχει παίξει απέναντι στο Λαύριο (εκτός έδρας), τον Παναθηναϊκό (εντός έδρα), τη Λάρισα (εκτός έδρας) ούτε θα παίξει με την ΑΕΚ (εκτός έδρας), ενώ στο EuroCup έχει αναβληθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα Ολίμπια στη Λουμπλιάνα το οποίο ορίστηκε από την Ευρωλίγκα στις 12 Δεκεμβρίου.
Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν πλέον οι ημερομηνίες ώστε να «χωρέσουν» τα εξ αναβολής παιχνίδια όχι μόνο για τον Προμηθέα αλλά και για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα (π.χ. Λαύριο).
Πολλοί λένε πως με βάση το συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο είναι σχεδόν απίθανο να ολοκληρωθεί η φετινή basket league και κάποιοι υποστηρίζουν πως πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλο προκειμένου οι αναβολές να μην είναι τόσο εύκολες.
Ήδη στη Σουπερ Λιγκ 1 συζητούν να αλλάξουν το πρωτόκολλο και να το εναρμονίσουν όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου ο αγώνας διεξάγεται κανονικά αν μια ομάδα μπάσκετ έχει 8 διαθεσίμους παίκτες.
«ΤΕΛΙΚΟΣ» Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ
Στο μεταξύ, από χθες ο Προμηθέας παρά τα προβλήματα απουσίας βασικών παικτών (π.χ. Τζέιμς, Ραντίσεβιτς, Χριστοδούλου), στρέφει την προσοχή του στο επόμενο παιχνίδι την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου (19:30) με την ουραγό Μπούρσασπορ.
Η πατρινή ομάδα ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση του ομίλου μαζί με τη Ναντέρ και αν θέλει να μείνει ζωντανή θα πρέπει να πάρει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στους Τούρκους.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement