Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Σε καραντίνα και το «Εξοικονομώ»-Προβληματισμός στον τεχνικό κόσμο της Δυτικής Ελλάδας 

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον τεχνικό κόσμο και της Αχαΐας για την εξέλιξη της προετοιμασίας των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» εξαιτίας της καραντίνας.

Οι υπηρεσίες λειτουργούν με περιορισμούς, ενώ αντίστοιχα και οι ίδιοι μηχανικοί λόγω του lockdown δεν έχουν ευελιξία κινήσεων λόγω των απαγορευτικών μέτρων στην κυκλοφορία.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται σημαντικά η συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών που πρέπει να συμπεριληφθούν στους φακέλους των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, Βασίλη Αϊβαλή, ο οποίος όπως επισημαίνει περιμένει να υπάρξει σχετική παρέμβαση από το κεντρικό Τεχνικό Επιμελητήριο για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως αναφέρει «δεν θα ήθελα να τοποθετηθούμε σαν ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για ένα θέμα -που απασχολεί Πολίτες και Μηχανικούς- εθνικής εμβέλειας, και αναμένω το Κεντρικό ΤΕΕ.

Σε κάθε όμως περίπτωση θεωρώ ότι με περιορισμούς κυκλοφορίας και λειτουργίας των αρμοδίων υπηρεσιών δεν γίνεται να γίνει έναρξη του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» εν μέσω καραντίνας και θα ήταν σώφρων να δοθεί νέα μεταγενέστερη ημερομηνία για την έναρξη του».

Άλλωστε, το ΤΕΕ από τις αρχές Οκτωβρίου είχε ζητήσει να μετατεθεί η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος για να υπάρξει η δυνατότητα καλύτερης προετοιμασίας, οπότε μετά και την καραντίνα το αίτημα αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό.

Θυμίζουμε ότι όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», θα ξεκινήσει επίσημα στις 30 Νοεμβρίου με συνολικό προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη λειτουργεί helpdesk με γραμμές τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για την καλύτερη προετοιμασία του κοινού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου με συνολικό διαθέσιμο προϋπολογισμό 57 εκατ. ευρώ.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement