Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τέσσερις κρίσιμες αλλαγές-Υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών απέστειλε ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας για την Πατρών- Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή απευθύνθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς με αναλυτικό υπόμνημα σχετικά με τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου.

Ο Δήμαρχος αναφέρεται στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου που διέρχεται από τα όρια του Δήμου και θέτει τα τέσσερα κρίσιμα σημεία που θα πρέπει να ενσωματωθούν στη μελέτη κατασκευής του έργου.

Τα τέσσερα αυτά σημεία αφορούν στην σύνδεση της Αχαγιάς με τον αυτοκινητόδρομο, τα προβλήματα που θα προκύψουν στο ύψος του Αλισσού, στη μη πρόβλεψη σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου με το αεροδρόμιο του Αράξου και στο σταθμό των διοδίων.
Σημειώνεται ότι στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος δεν περιορίζεται στη διατύπωση των αιτημάτων αλλά τεκμηριώνει τεχνικοοικονομικά τις προτάσεις με στόχο αφενός μεν την αρτιότερη κατασκευή του έργου αλλά και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του συνόλου των δημοτών.

Ο Δήμαρχος υπενθυμίζει στον Υπουργό ότι μέχρι σήμερα και παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα του Δήμου δεν έγινε καμία παρέμβαση στην υπάρχουσα εγκεκριμένη μελέτη κατασκευής του αυτοκινητόδρομου παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζονται τα προβλήματα κυκλοφοριακών συνδέσεων που δημιουργούνται στα όρια του Δήμου.
Αναλυτικά:

Ροή ειδήσεων

Advertisement