Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

77 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Published

on

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Καλαβρύτων το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση 77 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται και στο πρόγραμμα «όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων, και εφόσον τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι συνθήκες της περιόδου εκείνης το επιτρέψουν».

Οι εκδηλώσεις μνήμης κορυφώνονται την Κυριακή 13 ∆εκεμβρίου 2020 στη Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων με την τέλεση του μνημοσύνου για τους Καλαβρυτινούς Μάρτυρες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10:00 π.μ. – Καθεδρικός Ναός Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων
– Τέλεση πάνδημου μνημοσύνου για τους Καλαβρυτινούς Μάρτυρες, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 13 ∆εκεμβρίου 1943, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.
– Ομιλία από τον κύριο Σωτήριο Θανόπουλο, θύμα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Μετάβαση, με πομπή, από τον Καθεδρικό Ναό της πόλης στον ΤΟΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ, μέσω του ∆ημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου θα τελεστούν:
– Επιμνημόσυνη δέηση
– Προσκλητήριο των πεσόντων
– Κατάθεση στεφάνων
– Σιγή ενός λεπτού
– Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement