Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αλλάζει όψη το Αίγιο-Εντός χρονοδιαγράμματος το μεγάλο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κανονικούς ρυθμούς συνεχίζεται το μεγάλο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης του Αιγίου, με την εργολαβία να έχει φτάσει στην πλατεία Αγίας Λαύρας και τους παρακείμενους δρόμους.

Τα συνεργεία που εργάζονται πυρετωδώς κατασκευάζουν βάσεις πεζοδρομίων, κρασπεδόρειθρα, ενώ ταυτόχρονα, γίνονται βελτίωσης και αποκαταστάσεις στα φρεάτια αποχέτευσης. Ακολουθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης και πεζοδρόμησης.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα στην πλατεία και τους πλαϊνούς δρόμους (περιμετρικά), για ν’ ακολουθήσει η Τρίγωνη πλατεία στην οδό Βαλφούρ & Κλ. Οικονόμου.

Παράλληλα ο Τεχνικός Τομέας του δήμου, επικαιροποιεί τη μελέτη κατασκευής και επισκευής των περιφερειακών πλατειών Μεσσηνέζη και Αγίου Αθανασίου Αιγίου, έργο που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, με ένταξη στο «Πράσινο ταμείο». Ο προϋπολογισμός του είναι 450.000 ευρώ, με 270.000 ευρώ από τα κεντρικά και δημοτικούς πόρους ύψους 180.000 ευρώ.

Οι εργασίες αναμένεται να αυξήσουν την ελκυστικότητα, προσβασιμότητα και λειτουργικότητα των κοινοχρήστων χώρων, κάτι που θα περάσει μέσα από δημιουργία παιδικής χαράς, με χώρους πρασίνου, για μικρούς και μεγάλους, αφού θα διαθέτουν πλακοστρωμένα τμήματα περιπάτου, καθιστικά κ.ά.

Χθες ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος συνοδευόμενος και από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και πρώην αντιδήμαρχο, Βασίλη Χριστόπουλο επισκέφθηκε τα έργα της ανάπλασης και ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πορεία των εργασιών.

Ο κ. Καλογερόπουλος ζήτησε να συνεχιστούν οι καλοί ρυθμοί εκτέλεσης των έργων προκειμένου να προλάβουν όσοι είναι δυνατόν τα καιρικά φαινόμενα λόγω του χειμώνα.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έλεγχοι σε Νότιο Πάρκο, Μαρίνα και άλλα σημεία για την τήρηση των μέτρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Τρίτης οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο αλλά και σε διάφορα σημεία της Πάτρας για την επιτήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Νότιο Πάρκο, Ρήγα Φεραίου, Μαρίνα ήταν το επίκεντρο των ελέγχων με τους συμπολίτες μας στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους, να φορούν μάσκες και να έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα η σμς για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Ο υποσιτισμένος ηλικιωμένος και ο ρόλος της συζύγου του

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ σε χωριό της ορεινής Αχαΐας. Άνδρας βρέθηκε υποσιτισμένος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Η κλειστή κοινωνία του χωριού βοά πως υπεύθυνη για την όλη κατάσταση είναι η γυναίκα του, στα χέρια της οποίας σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες περνούσε τα πάνδεινα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Καταδίωξη Ι.Χ που αγνόησε σήμα για έλεγχο

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντατικοί έλεγχοι το απόγευμα της Τρίτης από την ΕΛ.ΑΣ σε διάφορα σημεία της Πάτρας, για να διαπιστωθεί αν όσοι κινούνται φέρουν μαζί τους τις απαιτούμενες βεβαιώσεις η εάν έχουν στείλει γραπτά μηνύματα στο 13033.

Μάλιστα στην οδό Νοταρά,  Ι.Χ δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και αναπτύσσοντας ταχύτητα έφυγε από το σημείο. Το αυτοκίνητο, έπειτα από καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε στο Γήπεδο της Παναχαϊκής, με τον οδηγό του να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στην Ερμού.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα