Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αλλάζει όψη το Αίγιο-Εντός χρονοδιαγράμματος το μεγάλο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κανονικούς ρυθμούς συνεχίζεται το μεγάλο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης του Αιγίου, με την εργολαβία να έχει φτάσει στην πλατεία Αγίας Λαύρας και τους παρακείμενους δρόμους.

Τα συνεργεία που εργάζονται πυρετωδώς κατασκευάζουν βάσεις πεζοδρομίων, κρασπεδόρειθρα, ενώ ταυτόχρονα, γίνονται βελτίωσης και αποκαταστάσεις στα φρεάτια αποχέτευσης. Ακολουθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης και πεζοδρόμησης.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα στην πλατεία και τους πλαϊνούς δρόμους (περιμετρικά), για ν’ ακολουθήσει η Τρίγωνη πλατεία στην οδό Βαλφούρ & Κλ. Οικονόμου.

Παράλληλα ο Τεχνικός Τομέας του δήμου, επικαιροποιεί τη μελέτη κατασκευής και επισκευής των περιφερειακών πλατειών Μεσσηνέζη και Αγίου Αθανασίου Αιγίου, έργο που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, με ένταξη στο «Πράσινο ταμείο». Ο προϋπολογισμός του είναι 450.000 ευρώ, με 270.000 ευρώ από τα κεντρικά και δημοτικούς πόρους ύψους 180.000 ευρώ.

Οι εργασίες αναμένεται να αυξήσουν την ελκυστικότητα, προσβασιμότητα και λειτουργικότητα των κοινοχρήστων χώρων, κάτι που θα περάσει μέσα από δημιουργία παιδικής χαράς, με χώρους πρασίνου, για μικρούς και μεγάλους, αφού θα διαθέτουν πλακοστρωμένα τμήματα περιπάτου, καθιστικά κ.ά.

Χθες ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος συνοδευόμενος και από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και πρώην αντιδήμαρχο, Βασίλη Χριστόπουλο επισκέφθηκε τα έργα της ανάπλασης και ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πορεία των εργασιών.

Ο κ. Καλογερόπουλος ζήτησε να συνεχιστούν οι καλοί ρυθμοί εκτέλεσης των έργων προκειμένου να προλάβουν όσοι είναι δυνατόν τα καιρικά φαινόμενα λόγω του χειμώνα.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

6η ΥΠΕ:Δέκα νέα ασθενοφόρα σε αντίστοιχα Κέντρα Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δέκα νέα ασθενοφόρα παρέδωσε σήμερα η 6η ΥΠΕ σε αντίστοιχα Κέντρα Υγείας που ανήκουν στη διοικητική της περιφέρεια.

Τα νέα ασθενοφόρα, αποκτήθηκαν κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού, ενώ το κόστος τους ανήλθε στα 800.000 ευρώ, ποσό που καλύφθηκε εξολοκλήρου από την 6η ΥΠΕ.

Πρόκειται για δέκα νέα, υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, πλήρως εξοπλισμένα που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας:

– Ερυμάνθειας (Αχαΐα)

– Κλειτορίας (Αχαΐα)

– Ναυπάκτου (Αιτωλοακαρνανία)

– Χαλκιόπουλου (Αιτωλοακαρνανία)

– Βασιλικής (Λευκάδα)

– Καλεντίνης (Άρτα)

– Πρεβέζης (Πάργα)

– Μετσόβου (Ιωαννίνων)

– Δελβινακίου (Ιωαννίνων)

– Κονίτσης (Ιωαννίνων)

«Πρόκειται για δέκα ασθενοφόρα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Είναι όλα 4χ4 γιατί το πρώτο μας μέλημα ήταν να ενισχύσουμε τα Κέντρα Υγείας που βρίσκονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, παρέχοντας στους συμπολίτες μας, ασφάλεια, άμεση και γρήγορη επέμβαση όπου χρειαστεί. Μέλημά μας είναι οι άνθρωποι της υπαίθρου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για τη χρήση και λειτουργία των νέων ασθενοφόρων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που ευγενικά παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εικόνες που δεν τιμούν την Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

H εικόνα δρόμων της Πάτρας, τις ημέρες τω έντονων βροχοπτώσεων, κάθε άλλο παρά «τιμητικές» είναι για την πόλη μας.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως στη φωτογραφία που μας έστειλε γνωστός συμπολίτης, η διάβαση από ορισμένα σημεία ακόμη και πεζών είναι… αδύνατη. Μήπως πρέπει οι δημοτικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τις περιοχές που προβληματίζουν και να κάνουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η επάνοδος των φοιτητών τόνωσε την τοπική οικονομία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επάνοδος των φοιτητών στην δια ζώσης διδασκαλία είναι πολλαπλά ωφέλιμη και για την τοπική οικονομία.

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας από τα καταστήματα εστίασης, που γεμίζουν καθημερινά, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και περιφερειακές περιοχές, όπως το Κουκούλι, το Ρίο κ.α.

Οι καταστηματάρχες είναι ικανοποιημένοι καθώς βλέπουν πως μετά από ενάμιση χρόνια “ξηρασίας” τα νέα δεδομένα είναι διαφορετικά και φυσικά ελπίζουν η καλή εικόνα της αγοράς να διατηρηθεί.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα