Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έξι εξιτήρια, τρεις νέες εισαγωγές 10 διασωληνωμένοι και 34 νοσηλείες στις κλινικές της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν πρόλαβε να πάρει «ανάσα» το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής Covid -19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας καθώς μετά από τα έξι εξιτήρια σε ασθενείς, μέσα σε λίγη ώρα, έγιναν τρεις νέες εισαγωγές.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την ανάγκη για άμεση ετοιμότητα του συστήματος υγείας για να υποδεχθεί είτε ήπια περιστατικά Covid -19 είτε σοβαρά που χρήζουν νοσηλεία στην Εντατική.

Υπό αυτό το πρίσμα, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την εξασφάλιση νέων κλινών σε ΜΕΘ και σε κλινικές στα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής μας.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δηλώνει στην «Γ» πως συνεχώς θωρακίζεται το υγειονομικό σύστημα της περιοχής μας προκειμένου να είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς και να μην μείνει κανείς χωρίς κρεβάτι νοσηλείας σε περίπτωση που το χρειαστεί.

Ήδη, από τα στοιχεία που παρέθεσε στη «Γ», προκύπτει πως σε όλα τα νοσοκομεία της ΥΠΕ έχουν εξασφαλιστεί κλίνες σε ΜΕΘ αλλά και σε Κλινικές Covid -19 ούτως ώστε η πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας να είναι απόλυτα διαχειρίσιμη. Η υφιστάμενη κατάσταση στα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής μας και ευρύτερα έχει ως εξής:

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο οποίο χθες νοσηλεύονταν 20 ασθενείς στην Κλινική Covid -19 και έξι στην ΜΕΘ, έχουν εξασφαλιστεί 24 νέες κλίνες στην ΩΡΛ, ενώ συνολικά 22 κλίνες ΜΕΘ Covid συμπεριλαμβανομένου και των 4 θαλάμων αρνητικής πίεσης.
-Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», στο οποίο νοσηλεύονταν μέχρι χθες 14 ασθενείς στην κλινική και 4 στην ΜΕΘ Covid-19, η δυναμική για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού ανέρχεται σε 40 κλίνες με τις μετακινήσεις που έγιναν χθες το μεσημέρι. Παράλληλα, ο κ. Καρβέλης ανακοινώνει μέσω της «Γ» πως την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν και άλλες τρεις κλίνες ΜΕΘ Covid -19 στο νοσοκομείο με εξοπλισμό που εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο.
-Στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου λειτουργούν ήδη 7 κλίνες ΜΕΘ Covid -19 και 18 κλίνες στην αντίστοιχη κλινική για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ηλείας και να μην γίνονται διακομιδές στην Πάτρα.
-Στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται 14 ασθενείς στην Κλινική Κορωνοϊού, η οποία έχει δυναμική 26 κλινών, ενώ προγραμματίζεται να ανοίξουν και κρεβάτια ΜΕΘ.
– Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από χθες προστέθηκαν άλλες 8 κλίνες ΜΕΘ Covid -19, με αποτέλεσμα να έχει συνολικά16 κρεβάτια.
– Στο Νοσοκομείο Τριπόλεως υπάρχει δυναμική για 7 κλίνες ΜΕΘ Covid -19 και για 19 κλίνες στην αντίστοιχη Κλινική.
– Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από χθες προστέθηκαν κρεβάτια ΜΕΘ Covid -19 ενώ συνολικά υπάρχουν 18 κλίνες στην αντίστοιχη Κλινική Κορωνοϊού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement